Silo’s – Boortmeerbeek

Silo’s – The power of ‘Danny’

   Online Reserveren
Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek
+32 15 51 11 11
www.silos.be

Als men mij vraagt hoe het perfecte brasserie project eruit moet zien dan is Silo’s te Boortmeerbeek zonder twijfel het voorbeeld. De Brasserie van het jaar 2016 – verkozen door Gault&Millau – heeft zijn naam helemaal waar gemaakt. Dat konden we reeds een aantal keren degusteren. Een korte lunch, een gezellig diner, een bezoek aan het terras of een groeps-event in de private dining. Silo’s is de ‘place to be’.

Brasserie Silo’s is een project van Danny Vanderschueren, die we nog kennen van het Mechelse restaurant Folliez en Danny De Landtsheer, de drijvende kracht achter Taverne Square in Mechelen en Traiteur Daniel’s in Schiplaken. Twee verschillende achtergronden die ten volle complementair blijken te zijn.

Ze lieten de oude voormalige mouterij stijlvol en doordacht ombouwen tot een brasserie. Industriële looks bleven behouden en perfect gecombineerd met een comfortabele en warme inrichting. Samen met partners Karine en Danielle zorgen D&D voor een perfect onthaal en een zeer geoliede service.

Hier kan je niet alleen genieten van een top vol-au-vent, uitstekend bereide kalfshersentjes, een lekkere onglet of lendestuk of een topper van een vers gedraaide Dame Blanche maar ook van een zeer interessante wijnkaart dito wijnaanbod per glas.

Wij gingen voor ‘An amazing Taste Experience’ en vroegen een menu met proevertjes van alle klassiekers. En Silo’s maakt zijn naam helemaal waar. Dit is een top-brasserie zoals we er maar zelden tegenkomen.

Graved lachs met toast en een Zweedse dille dressing.

Garnaalkroket – uiteraard huisbereid – met gefrituurde peterselie en gegrilde citroen.

Vissoep met toast en rouille

Vitello Tonato met truffel, onderaan foie gras en honing.

Gebakken kalfshersentjes met kappertjes en hazelnootboter.

Paling in’t Groen – comme il faut!

Vol au vent van hoevekip met sla – om voor terug te keren.

Lendestuk Simmenthal van Dierendonck met verse frietjes.

Dame Blanche à la minute afgedraaid en aan tafel uit de grote pot geserveerd. Een subliem smeuïge bol vanille ijs en delicieuse smaak – must eat bij elk bezoek 😉

Be-Gusto,

Be-Gusto score:                 7/10

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 7,2/10

 

Silo’s

Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek

Tel.: +32 15 51 11 11

 

 

Comments are closed.