Ardent – Antwerpen

Ardent: Genieten op de Dageraadplaats!

 Online Reserveren
 Dageraadplaats 3, 2018 Antwerpen
0032 3 336 32 99
www.resto-ardent.be

Chef: Wouter Van Steenwinkel

Op slechts enkele jaren tijd ontpopte restaurant Ardent zich tot certitude in de Antwerpse Zurenborg wijk. Chef Wouter Van Steenwinkel stond voorheen drie jaar lang aan de zijde van Wouter Keersmaekers (De schone van boskoop) alvorens zijn eigen restaurant te openen. Het rijhuis op het volkse plein werd reeds deels gerenoveerd en de bediening is professioneel en complementair aan de ongedwongen sfeer.

De chef vertrekt van een klassieke basis maar zorgt met enkele creatieve ingevingen voor hedendaagse gerechten. Verse seizoensproducten en smaakintensiteit staan centraal. Naast de kleine à la carte kaart stelt hij ook een degustatiemenu voor dat met vier tot zeven gangen genomen kan worden. Interessant is ook de drie gangen lunch voor slechts 29€!

Bij het aperitief komen er standaard enkele hapjes maar kan je ook à la carte uitbreiden met enkele smaakvolle extra proevertjes.

Zo starten wij ons zomers degustatiemenu met vers brood en de gebruikelijke amuses: een dip van platte kaas met kruiden en rilette van ossentong met madeira.

Van de à la carte kaart bestellen we nog enkele smaakvolle Zeeuwse oesters en intens smakende garnaalkroketjes met mooie korst.

Als eerste gerecht komt maatjesharing met prei, zurkel en haringkaviaar.

De zeebaars werd op vel gebakken en wordt gecombineerd met bimi, een duxelle van cepes, crème van bimi en groene kruiden en een afwerking met dunne schijfjes rauwe champignon.

Rillette van Mechelse koekoek komt met zilveruitjes en zomertruffel.

In melk gegaarde rib eye van Duroc varken combineert de chef met warmoes en zoete aardappel. We krijgen zeer sappig vlees met intense smaak en goede korst.

Bij het dessert, alles behalve een dipje want de chef tovert zijn beste gerecht van de avond uit zijn keuken. Een mooi gepresenteerd bord met een heerlijke mousse van chocolade in synergie met verse kersen en een sorbet van kers. Verder nog cilindervormige stukjes chocolade cake en een crumble van chocolade.

Mignardises

Op het volkse plein was er die avond een groot feest en dat feest werd in het bord verder gezet. Met ons derde bezoek ervaren we een mooie evolutie van deze nog jonge chef. Een goed adres in een leuke buurt!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                     7,2/10

Be-Gusto value for money: 7,4/10

Ardent
Dageraadplaats 3, 2018 Antwerpen
Tel: +32 3 336 32 99
www.resto-ardent.be

Comments are closed.