Aller-Retour: Le Coq aux Champs vs De Jonkman

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

De filosofie van beide chefs zit dicht bij elkaar. Lokale ingrediënten gaan hand in hand bij de gerechten van de twee chefs. #generationW Want ook in Wallonië staat de promotie van onze eigen Noordzee vis centraal op de kaart van de betere restaurants. #NorthSeachefs Met hun menu lieten beide chefs zich inspireren door gezellig tafelen, emotie en plezier. Ze grepen vooral terug naar de puurheid van het product dat in een modern jasje werd gestoken. Maar vooral keer op keer passie en visie in het bord.

Restaurant Le Coq aux Champs is het verfijnde restaurant van Chef Christophe Pauly, gelegen in Soheit-Tinlot in het zuiden van België. Het restaurant bevindt zich in de prachtige Condroz regio tussen het groen en de velden. Het restaurant werd opgericht in de jaren zeventig en is sindsdien altijd al een ‘gastronomisch tussenstop’ geweest. In 2003 namen Chef Christophe Pauly en zijn vrouw Catherine Pauly het restaurant over en vernieuwden het stelselmatig tot de unieke plek die het vandaag is. Je kan alles over het restaurant ontdekken in de beoordeling van ons vorig bezoek.

New interior Le Coq aux Champs

De Jonkman is het gastronomisch restaurant van chef Filip Claeys, gelegen aan de rand van Brugge. De chef, in 2015 nog chef van het jaar bij Gault&Millau, brengt een keuken waar seizoensproducten en het samenwerken met lokale bio-boeren centraal staat. Chef Claeys is ook dé voortrekker van de NorthSeachefs en een visionair voor de nieuwe Vlaamse Gastronomie. Voor meer informatie over De Jonkman en de filosofie van chef-kok Filip Claeys, bekijk zeker ook ons artikel over De Jonkman.

Aller-retour

Op 16 oktober 2017 nodigde Christophe Pauly chef Filip Claeys uit om samen te koken en hun passie te delen. De chefs maakten voor deze gelegenheid een speciaal 8-gangenmenu boordevol hoogtepunten!

Amuses

Haddock fumé, crème aigre, radis et levain

Pain d’Irlande, aspic de poulet, fromage frais et fenouil

Cromesquis de maïs, truffes

Oeuf de caille, poudre de cèpes et jambon

Bulots, béarnaise, estragon

Joue de porc, noix, fromage, vin jaune, pommes de terre

Menu

Maquereau, citron, concombre, crème d’huîtres et caviar

Seiche, haricots coco, pommes de terre et vanille

Aiglefin, anguille fumée, babeurre, pomme et cresson

Crabe, panna montana, courgette et café

Catch of the day – la plie, pommes de terre, artichaut et beurre blanc

Gibier – chasseurs belges, collection de fruits et légumes d’automne, pommes soufflées

Yaourt, reinette, oseille et meringue aux herbes

Chocolat, cassis, raisin et vanille

Tarte à la cassonade

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren. #Aller-Retour

Tip: combineer een bezoek aan restaurant Le Coq Aux Champs met een overnachting in het volledig gerestaureerde Château de Vierset.

Be-gusto

 

Le Coq aux Champs

Rue du montys 71, 4557 Soheit-Tinlot

Tel: +32 85 51 20 14

www.lecoqauxchamps.be

 

De Jonkman


Maalsesteenweg 438, 8310 Sint-Kruis (Brugge)

Tel: +32 50 36 07 67

www.dejonkman.be

 

Château de Vierset

Comments are closed.