De Kromme Watergang**-Hoofdplaat, NL

Chef: Edwin Vinke
Visit: 22/07/2011

LEES OOK ONS MEER RECENTE ARTIKEL

Ik leerde deze topper uit Zeeuws-Vlaanderen de eerste keer kennen door een cadeau. Een schitterend kookboek van Edwin Vinke met prachtige artikels en sublieme gerechten. In 2010 hadden we reeds de kans om met de Kromme Watergang kennis te maken. Tijd voor een nieuw bezoek tijdens deze druilerige zomeravond. De gastronomie in Zeeuws-Vlaanderen zit blijkbaar vol toppers en ondertussen werd de Kromme Watergang in het pitoreske Slijkplaat al vaker gelauwerd. Verkozen in 2011 tot Chef van het jaar door Gault Millau NL en ondertussen gestegen naar een score van 18/20. 2011 was duidelijk het jaar voor Edwin Vinke want eind vorig jaar kreeg hij zijn welverdiende 2e** ster!. OP zijn website kunnen we lezen dat zijn motto is “niet zeiken, maar koken en alles proeven, proeven, proeven!” Wel gaan proeven doen we daar graag… De inrichting is zeer stijlvool met overheersend zwart en wit kleuren maar aangevuld door vaak rode contrasten.De Kromme Watergang - Hoofdplaat De Kromme Watergang - Hoofdplaat

De chef is een echte terroir man en werkt veel met lokale gerechten uit Zeeland & Vlaanderen. Hij tovert met een zeer lichte keuken door het gebruik van veel verse lokale vis, schaal en schelp gerechten. We kiezen voor het uitgebreide hapjes menu om zo ten volle van de chef zijn creativiteit te kunnen genieten. Na te hebben genoten van enkele mooie amuses komt als eerste gerecht een compositie van schelpjes met wortel, abrikoos en citroengras. Verrassende combinatie maar een super start:

Schelpjes&wortel – ©Be-Gusto.com

Als tweede voorgerecht een combinatie van krab met komkommer, munt & erwten. Schitterend in balans en mooie pure smaken.

Krab – ©Be-Gusto.com

Verder volgden nog:Koningspoon met Tomaat, artisjok, olijf en amandel;Tong met druiven, kappers, paddenstoelen & raapjes;Zeebaars, courgette, schardijn, bulgur & basilicum;Meibok, bieten, sjalot & bonen.

Toch nog even melden dat de bediening zeer vlot verloopt, niet geforceerd, niet te stijf maar volgens de knepen van het vak. Gastvrouw Blanche Vinke en haar team weten duidelijk de gastvrije sfeer van Zeeuws-Vlaanderen uit te stralen. De open keuken maakt onze inleving nog completer. Het is duidelijk dat gaan eten in de Kromme Watergang is gaan eten bij mensen met plezier in hun vak.We eindigen deze gastronomische wandeling met nog 3 gerechten:Schapenkaas, honing, macadamia & krentenbrood;Perzik & framboos, vanille & amandel;Kersen, pistache, bramen & meringue.

De afsluiters waren iets minder en niet in lijn met de creatieve en vooral smaakvolle hartige gerechten. Bij de koffie werden we dan weer rijkelijk beloond met een waaier aan verse mignardises…

Restaurant De Kromme Watergang is niet alleen een bezoek meer dan waard maar de buurt leent zich ideaal om eens deftig uit te waaien. Er zijn verschillende polder arrangementen mogelijk in de omgeving. De gezellige kleine & familiale hotels, B&B’s en zelfs een suite in de Kromme Watergang lenen zich perfect om na een stresserende week tot rust te komen.

De Kromme Watergang 
Slijkplaat 6, 4513 KK Hoofdplaat
TEl: +31 11.734.86.96
www.krommewatergang.nl
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 17/20
Comments
One Response to “De Kromme Watergang**-Hoofdplaat, NL”
Trackbacks
Check out what others are saying...