Cuines33 – Knokke
Cuines,33: “Lunch, fine dine, tapas & cocktails”
Chef: Edwin Menue & Frederik Boussy
UPDATE: ‘Lees ook onze meest recente ervaring‘
Gedreven horeca ondernemers verdienen alle steun en dat geldt zeker voor het jonge trio van Cuines 33. Een passage in het voorjaar, zie artikel ‘Cuines33’, deed mij alvast hunkeren naar meer en er is geen betere locatie om een dag aan zee weg van de toeristische drukte met frisheid en klasse af te sluiten. Cuines33 re-visited, zorgde alvast voor de bevestiging en zoals Weekend Knack het onlangs verwoordde ‘the talk of the town’. Het concept Cuines33 werd ook genomineerd voor de Concept Restaurant Awards en op 1 Oktober weten we wie met de gouden palm mag pronken. Mijn pluim staat alvast gereserveerd!
Cuines,33 betekent “keuken” in het Catalaans en de 33 staat niet alleen voor het huisnummer maar ook voor het 3-tal dat dit restaurant al van bij het begin op een hoog niveau lanceerde. Het jonge gedreven team werd geschoold in topzaken. Chef Edwin Menue, die pas op zijn 19e met koken begon, werd geschoold bij horeca zaken in de regio zoals; Escabèche, Oosthoek en Oud Sluis. Chef Frederik Boussy ging eerst de mediterrane tour op met ervaring bij onder andere Commerc24 in Barcelona van Abellan, een leerling van El Bulli. Nadien volgde nog vele Belgische ervaringen zoals Jardin Tropical en De Jonkman. Het vrouwelijk tegengewicht en de finesse in de zaal worden verzorgd door gastvrouw Fleur Boussy, zus van Frederik en partner van Edwin. Ook bij Fleur ervaring ten over bij onder andere Esmeralda en Sel Gris in Knokke.
Voor het concept heeft men bij Cuines,33 terecht geprobeerd om anders te zijn dan de klassieke horeca zaken die Knokke rijk is. Hier vinden we “gastronomische tapas” met hoog technisch niveau en moleculaire toetsen. Voor de inrichting koos men voor één van België meest bejubelde interieurarchitecten, Lieven Musschoot. Lieven onder andere in de streek bekend door talrijke projecten zoals Oud Sluis, Pure C, Tête Pressée en Escabèche. Dit keer koos Musschoot voor een tijdloos interieur met Zuiderse tinten.
Cuines,33 of “Kwinez treinta-y-tres”, serveert een kleine kaart met voor en hoofdgerechten maar de signature keuze is het tapas menu. Je kan kiezen tussen Sabor met 6 tapas (59€) of Gran Sabor met 8 tapas (79€). All inn lunchen kan voor 43€.
Het huisaperitief was meteen een schot in de roos door een cava smaakvol af te werken met een schuim van basilicum.
Amuse: Meringue van Marokaanse kruiden
Amuse: Brandade met een crunch van tomaat en groene kruiden
Kabeljauw gemarineerd met tomaatstructuren, granité van basilicum, avocado en zoetzure sjalot
Zeeuwse mosselen, boekweit noedels, radijs, miso en thaise vinaigrette
Ganzenlever, gelakte paling, nougatine van Oosterscheldepaling & granny smith
Garnalen, open ravioli, spinazie en curry schuim
Roodbaars, paellarijst, inktvis & aioli-jus van bouillabaise
Anjou duif, quinoa, jonge gekleurde wortelen & specerijenmix
Bombe van witte chocolade, espuma & sorbet van Yuzu en citruspoeder
Gemarineerde Cavaillon meloen, soepje van meloen, lavendel sorbet, Yoghurt en goudsbloem
Een eerste keer weten te verrassen is vaak gemakkelijk maar constant weten te bevestigen is al meer uitdagend. Voor mij was dit bezoek bij Cuines 33 alvast weer een bevestiging van een frisse & creatieve topkeuken. Zeer verfijnd, vol pure smaken en bruisend van originaliteit. Topsport in de creatieve gastronomie!
Link: Cuines33 in April
Cuines,33 ONLINE RESERVEREN Smedenstraat 33, 8300 Knokke-Heist TEl: +32 50.60.60.69 www.cuines33.be Woensdag & Donderdag gesloten Be-Gusto score: 16,5/20
Comments
5 Responses to “Cuines33 – Knokke”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] UPDATE: ‘Lees ook onze meest recente ervaring‘ […]
[…] Opvallende nieuwkomer met een 15/20, Restaurant Cuines33 in […]
[…] Cuines,33 […]
[…] Cuines33 in Knokke […]
[…] Cuines33 in Knokke […]