Aan Tafel bij Luc Bellings** – Hasselt

Aan Tafel bij Luc Bellings: “Betaalbare 2-sterren”

Chef: Luc Bellings

Lees ook ons meest recent artikel!

Dat Luc Bellings enkele jaren geleden nogal wat oproer zaaide in de TV-wereld met zijn harde aanpak bij Chef in Nood, weet ondertussen iedereen. Maar dat zijn restaurant momenteel als een trein loopt met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding mag ook eens in de verf gezet worden. Het verdwijnen van de beeldbuis zal Bellings in ieder geval geen kwaad gedaan hebben want enkele maanden later kreeg hij van Michelin zijn tweede ster. Waarom dat Chef Bellings echter weigert om met zijn restaurant ‘aan tafel bij Luc Bellings’ in de Gault Millau gids opgenomen te worden is voor mij echter een raadsel. De erkenning van het trouwe cliënteel is in ieder geval groot.

Aan tafel bij Luc Bellings

Chef Bellings kookt nog altijd op zijn manier, met veel eerbied aan het product en een flinke dosis instinctieve creativiteit. In de zaal zorgt gastvrouw Brigitte voor een perfecte balans, de bediening manoeuvreert zonder veel fransjes maar uiterst professioneel en als een perfect geoliede machine. Van de harde aanpak van Bellings hebben we in ieder geval weinig gemerkt. Door de schitterende open keuken blaakte de keukenbrigade van sereniteit en uiterste concentratie, professionaliteit ten top.

Aan tafel bij Luc Bellings

Aan tafel bij Luc Bellings serveert een 4 course themamenu all-in voor slechts 100€ pp, dit is inclusief aperitief, aangepaste wijnen en koffie. Dit is één van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen van de laatste maanden.

Starten doen we met een opmerkelijk frisse combinatie van Champagne, rozensiroop en een rozenblad. Nadien volgt een shotje van Spritz Aperol.

Amuse: Rog-miso-boontjes; canneloni van rund-soya-sesam; Heilbot-meringue-peterselie-meloen

Rog-Rund-Heilbot

Amuse: Konijn met pruimen

Konijn & pruimen

Amuse: Couscous-bloemkool-schuim van Parmezaan

Couscous & bloemkool

Amuse: Kabeljauw tartare-aardappelzalf-palinggelei

Kabeljauw-aardappel-paling

Bouchotmosseltjes-kokkels-zeebrugse garnalen-venkel-selder-appel

Bouchotmosseltjes & kokkels

Pladijs-aubergine-coeur de boeuf tomaat-inktvis-scamorza

Pladijs & scamorza kaas

Kalfsfilet-zwezerik-girollen-broccolicrème-raapjes

Kalfsfilet & zwezerik

Ananas-druiven-kokos

Ananas & kokos

Ceylonthee-Baileys-mango-hazelnoot

Ceylon & Baileys

Dit is een diner waar je vakmanschap en jaren ervaring van het gehele team ziet bovendrijven. Een trein die nooit sputtert en met een tafeltje aan de open keuken genoten we nog een tikkeltje extra. De uitstekende kwaliteit, twee sterren waardig, en betaalbare degustatiemenus, maken van Belling’s tafel een absolute aanrader. Duidelijk geen Chef in Nood!

Aan Tafel bij Luc Bellings
Luikersteenweg 358, 3500 Hasselt
TEl: +32 11 22 84 88
www.lucbellings.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 16,5/20
Comments
2 Responses to “Aan Tafel bij Luc Bellings** – Hasselt”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Aan tafel bij Luc Bellings […]

  2. […] Aan tafel bij Luc Bellings […]