Veranda – Berchem-Antwerpen
De Veranda: ‘Naturally the best’
![]() |
ONLINE RESERVEREN |
![]() |
Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen |
![]() |
+32 3 218 55 95 |
![]() |
www.restaurantveranda.be |
Chef: Davy Schellemans
Haleluja dat is de kreet die past bij een bezoek aan restaurant De Veranda in Berchem. Al weken liep ik te zeuren dat het al te lang geleden was dat we nog eens het culinaire café van Davy Schellemens bezocht hadden. Last minute boekingen kan je tegenwoordig dan ook vergeten want Davy oogst terecht veel respect in ons foodie landschap. Dat De Veranda het ‘bistronomie’ adres van ’t stad is weet ondertussen iedereen. Dat Davy’s place ook een ideaal adres is voor natuurlijke en pure wijnen met een verhaal verhoogt het rock ’n roll gehalte ten top.

Picture by Adriaan Van Looy & Belgian Taste Buds
Davy Schellemans, jong & passioneel gedreven, ging in de leer bij Kobe Desramaults in de sterren zaak In De Wulf. Momenteel scheert Davy echter zelf al hoge toppen en zorgt hij voor de Antwerpse flair tijdens de Omnivore tours.

Picture by Adriaan Van Looy & Belgian Taste Buds

Picture by Adriaan Van Looy & Belgian Taste Buds
Het retro menu staat weer als vanouds te schitteren op het krijtbord en de natuurwijntjes pronken in het atoma schriftje. Het volledige 5 gangen menu aan een democratische prijs van 45€. Kleine aanpassingen zijn mogelijk maar mijn advies laat u gewoon verrassen, hier zit het altijd goed.
Starten doen we met een glaasje La Perle rose van het domein Ocre rouge in de Zuidelijke Rhône vallei. Als eerste amuse een verse blue garnaal met kaffir limoen. Zalig bereid, zelfs het kopje gaat mee. De tweede amuse is een stukje rundsvlees dat 45 dagen gerookt werd met granny smith & mierikswortel. De mierikswortel smaak wordt perfect getemperd met de zuren van de appel, het rundsvlees is boterzacht. Een smaakbommetje met een WOW ervaring.
De bediening verloopt vlot en bij de wijnkeuze zorgt Daan Guelinckx voor een professionele en zeer passionele begeleiding. Vandaag zet hij ons op het vrouwelijke spoor met de SP 68 van Arriana Occhipinti, een verleidelijke vrouwelijke vertaling van de Frappato en Nero d’Avola.
Het eerste gerecht is de encornet of pijlinktvis met limoen, ajuin, soja bavarois, gemarineerde ramenas & sesam. Zonder woorden, het plezierde tot de allerlaatste beet! Mijn topper van de avond.
De chef volgt met een creatie van Coquilles, butternut pompoen, mosterzaad en een bouillon van kweepeer & wijnazijn van funky man ‘Jean Marc Brignot’ uit de Jura. Naturally cool!
Als hoofdgerecht serveert Davy de kalfsonglet met peterseliewortel, aardappel, boerenkool en mosterdblad. Op de foto niet zo gelukt maar in het buikje gelukkig wel.
De extra surprise die volgt is alweer van hoog niveau. Het Berkshire buikspek wordt gecombineerd met knolselder in zalf en chips, de jus is op basis van druivensap. Druivensap van de teelt van de ranken aan de buitenmuur van de Veranda. Merci Chef.
Het eerste dessert van Doyenne peer met verse kaas, Yoghurt sorbet, waterkers en walnoten weet ons alweer te bekoren. Afsluiten doen we met een bereiding van banaan, dragon, bouillon van jeneverbes en schuim van platte kaas.
De Veranda dat is een speelse keuken vol genialiteit, met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen. Een website is er niet, publiciteit en de juiste reclame genoeg. Desalniettemin adviseer ik toch een online boeking systeem, al was het maar om mijn jaarplanning gemakkelijk in te geven! Bij elk bezoek aan restaurant De Veranda gaat mijn lofzang crescendo en kijken we alweer smachtend uit naar een next edition.
CY soon!
De Veranda Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem TEl: +32 3 218.55.95 www.bistronomie.be/nl/bistro-9/veranda Maandag & Dinsdag gesloten Be-Gusto score: 16/20
Comments
3 Responses to “Veranda – Berchem-Antwerpen”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] UPDATE: ‘Lees ook onze meest recente ervaring‘ […]
[…] ° De beste prijs/kwaliteits verhouding voor Vlaanderen gaat naar onze favoriet ‘ De Veranda’ […]
[…] Veranda: ‘Naturally the best’ […]