Veranda – Berchem-Antwerpen

De Veranda: ‘Naturally the best’

 ONLINE RESERVEREN
 Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen
+32 3 218 55 95
 www.restaurantveranda.be
Zondag, maandag & dinsdagmiddag gesloten
 
Lees zeker ook onze review van Veranda na de verhuis!
———————————————————————————————-

Chef: Davy Schellemans

Haleluja dat is de kreet die past bij een bezoek aan restaurant De Veranda in Berchem. Al weken liep ik te zeuren dat het al te lang geleden was dat we nog eens het culinaire café van Davy Schellemens bezocht hadden. Last minute boekingen kan je tegenwoordig dan ook vergeten want Davy oogst terecht veel respect in ons foodie landschap. Dat De Veranda het ‘bistronomie’ adres van ’t stad is weet ondertussen iedereen. Dat Davy’s place ook een ideaal adres is voor natuurlijke en pure wijnen met een verhaal verhoogt het rock ’n roll gehalte ten top.

Davy Schellemans, jong & passioneel gedreven, ging in de leer bij Kobe Desramaults in de sterren zaak In De Wulf. Momenteel scheert Davy echter zelf al hoge toppen en zorgt hij voor de Antwerpse flair tijdens de Omnivore tours.

Het retro menu staat weer als vanouds te schitteren op het krijtbord en de natuurwijntjes pronken in het atoma schriftje. Het volledige 5 gangen menu aan een democratische prijs van 45€. Kleine aanpassingen zijn mogelijk maar mijn advies laat u gewoon verrassen, hier zit het altijd goed.

Menu De Veranda

Starten doen we met een glaasje La Perle rose van het domein Ocre rouge in de Zuidelijke Rhône vallei. Als eerste amuse een verse blue garnaal met kaffir limoen. Zalig bereid, zelfs het kopje gaat mee. De tweede amuse is een stukje rundsvlees dat 45 dagen gerookt werd met granny smith & mierikswortel. De mierikswortel smaak wordt perfect getemperd met de zuren van de appel, het rundsvlees is boterzacht. Een smaakbommetje met een WOW ervaring.

Garnaal & kaffir

Rundsvlees, granny smith & mierikswortel

De bediening verloopt vlot en bij de wijnkeuze zorgt Daan Guelinckx voor een professionele en zeer passionele begeleiding. Vandaag zet hij ons op het vrouwelijke spoor met de SP 68 van Arriana Occhipinti, een verleidelijke vrouwelijke vertaling van de Frappato en Nero d’Avola.

SP 68, Arriana Occhipinti

Het eerste gerecht is de encornet of pijlinktvis met limoen, ajuin, soja bavarois, gemarineerde ramenas & sesam. Zonder woorden, het plezierde tot de allerlaatste beet! Mijn topper van de avond.

Encornet

Encornet

De chef volgt met een creatie van Coquilles, butternut pompoen, mosterzaad en een bouillon van kweepeer & wijnazijn van funky man ‘Jean Marc Brignot’ uit de Jura. Naturally cool!

Coquilles & Butternut

Als hoofdgerecht serveert Davy de kalfsonglet met peterseliewortel, aardappel, boerenkool en mosterdblad. Op de foto niet zo gelukt maar in het buikje gelukkig wel.

Kalfsonglet

De extra surprise die volgt is alweer van hoog niveau. Het Berkshire buikspek wordt gecombineerd met knolselder in zalf en chips, de jus is op basis van druivensap. Druivensap van de teelt van de ranken aan de buitenmuur van de Veranda. Merci Chef.

Berkshire buikspek

Het eerste dessert van Doyenne peer met verse kaas, Yoghurt sorbet, waterkers en walnoten weet ons alweer te bekoren. Afsluiten doen we met een bereiding van banaan, dragon, bouillon van jeneverbes en schuim van platte kaas.

Doyenne peer

Banaan & platte kaas

De Veranda dat is een speelse keuken vol genialiteit, met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen. Een website is er niet, publiciteit en de juiste reclame genoeg. Desalniettemin adviseer ik toch een online boeking systeem, al was het maar om mijn jaarplanning gemakkelijk in te geven! Bij elk bezoek aan restaurant De Veranda gaat mijn lofzang crescendo en kijken we alweer smachtend uit naar een next edition.

CY soon!

De Veranda 
Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem
TEl: +32 3 218.55.95
www.bistronomie.be/nl/bistro-9/veranda
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 16/20
Comments
3 Responses to “Veranda – Berchem-Antwerpen”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] UPDATE: ‘Lees ook onze meest recente ervaring‘ […]

  2. […] ° De beste prijs/kwaliteits verhouding voor Vlaanderen gaat naar onze favoriet ‘ De Veranda’ […]

  3. […] Veranda: ‘Naturally the best’ […]