Ardent – Antwerpen

Lees zeker ook ons meest recente artikel! LINK

————————————————————————————————————————————–

Ardent: ‘De Antwerpse Dageraadplaats kleurt culinair!’

Chef: Wouter Van Steenwinkel

Restaurant Ardent opende enkele maanden geleden en ligt vooraan de Dageraadplaats. De laatste weken kreeg Ardent reeds de nodige media aandacht, niet verwonderlijk natuurlijk wetende dat de jonge chef 3 jaar lang aan de zijde van Wouter Keersmaekers (De schone van boskoop) stond. Als locatie koos Wouter Van Steenwinkel een onopvallend rijhuis op het volkse plein. Een mooi pand met stijl vanbinnen en het interieur werd volledig vernieuwd. Voor mijn gevoel mist de inrichting een beetje karakter ondanks een mooie houten vloer, de stoelen in kunstleder en de kunstreproducties weten mij minder te bekoren. Er is plaats voor een 28 tal couverts maar deze middag is het zeer rustig.

Ardent Zurenborg

Ardent Zurenborg

De à la carte biedt een keuze uit 7 mooie voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Lunch wordt hier geserveerd voor slechts 18,5€ (2 gangen)! Een 4 gangen verassingsmenu komt op 45€ en de 5 voor 55€.

Vers brood, mooi krokant gebakken, wordt correct aan tafel gebracht met boter en een zalfje van pompoen & Parmezaan. Zeer lekker,  gezonder en een leuk alternatief voor de boter.

Amuse: gerookte eendenborst, toastje met paté van Duroc varken, coulis van peterselie.

Amuses

Amuses

Amuse: toastje met merg en peterselie

Amuse merg

Amuse merg

Als voorgerecht koos ik een rundstartaar Simmenthaler met gebakken Langoustine, zuurdesem toastje, crème van mierikswortel (17,5€). De tartaar is perfect gekruid, mooie contrasten en presentatie, een veelbelovend verhaal.

Tartaar Simmenthal & langoustine

Tartaar Simmenthaler & langoustine

Voor het hoofdgerecht heb ik mijn keuze laten vallen op de gegratineerde grietfilets met noordzeekrab, spitskool à la creme, bietjes, jus van karnemelk en garnaal (28€).

Griet

Grietfilets & noordzeekrab

De portie is zeer royaal. Cuison, kruiding en smaak van de vis perfect. De jus zorgt dan weer voor een mooie balans en is zeer lekker.

Dit restaurant heeft zijn start niet gemist, het resultaat mag gezien worden. We missen misschien nog een dosis originaliteit en eigenheid. De chef kwam niet aan tafel, hier had hij beter een beetje het voorbeeld van zijn meester Wouter Keersmaekers gevolgd. De jonge bediening straalde stijl en vriendelijkheid uit al verwaterde de professionaliteit naar het einde van de dienst en werd het een beetje stuntelig. Geen upselling voor een dessert. Kleine verbeterpunten eigen aan een opstart maar deze chef is nog lang niet uitverteld en niet onbelangrijk: hier kan je nog genieten van een uitstekende prijs/kwaliteit. Voor ons in ieder geval toekomstmuziek voor een diner-return!

Be-Gusto

Ardent
Dageraadplaats 3, 2018 Antwerpen
TEl: +32 3 336 32 99
www.resto-ardent.be
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 7,2/10
Comments
2 Responses to “Ardent – Antwerpen”
  1. Carla says:

    Naar aanleiding van je recensie lunchen wij er 2 maart a.s. Ik ben erg benieuwd!

  2. Marc says:

    Chef gehypet in de media maar zijn verrassingsmenu voor de restaurantweek is een zware tegenvaller: weinig geïnspireerd en met goedkopere producten.