Lewis – Hoogstraten

Lewis: ‘Een nieuwe Bistronomie hotspot in Hoogstraten!’

Chef: Thomas Snijders

ONLINE RESERVEREN

Lees ook ons meest recente artikel!

Restaurant Lewis opende zijn deuren begin dit jaar en plots kwamen er signalen uit alle hoeken dat Lewis verrassend uit de hoek komt in onze stille Noorderkempen.

Van schilder tot funky cook: Chef Thomas Snijders, in een vorig leven nog schilder en binnenhuis inrichter, is in ieder geval niet aan zijn proefstuk toe. Hij was 8 jaar lang de chef die van het Eglantierken in Hoogstraten de evolutie van taverne naar restaurant verwezenlijkte. Hij gaf zijn  carrière echter een opvallende wending en ging een jaar lang ‘culinair backpacken’ met passages bij Wout Bru, Pure C en het Bistronomie adres van ’t stad: Veranda. Een slimme zet blijkt later want dit type keuken floreert in de hedendaagse hype!

Restaurant Lewis

Restaurant Lewis

Voor zijn Lewis droom vond Thomas een stijlvol rijenhuis dat volledig verbouwd werd. Met een interieur dat lage en half hoge tafels afwisselt, een open keuken, blanke muren en jazzy muziek gaat Lewis vol voor gezelligheid. De schitterende houten tafels doen ons een beetje aan JEF denken. Verder valt ook de keukentoog op die uit beton opgetrokken werd, de chef staat duidelijk graag dicht bij zijn klanten. Architect Musschoot gaf ook zijn visitekaartje door de voorste muur met houten lamellen af te werken, alweer een zeer geslaagd design. Het plaatje klopt volledig, de sfeer straalt als vanouds.

Op de kaart van Thomas geen zotte dingen maar uitgekiemde combinaties vol van versheid en kwaliteitsproducten. Het 4-gangen Lewis menu wordt geserveerd voor 45€ maar ook à la carte kan je genieten van een beperkte kaart, de classics en zelfs van een paar pasta’s re-styled by Lewis. Met de wijnkaart kon men ons alvast verleiden met enkele mooie natuurlijke en biologische wijntjes.

Bij binnenkomst op een dinsdagavond zit Lewis alvast afgeladen vol en weergalmt de sfeer van gastvrijheid & plezier. We geven het startschot met de Lewis cocktail: Spring gin, roze limonade & vlierbloesem siroop. Een echte amuse krijgen we niet, toch een beetje tegen onze verwachtingen. Wel serveert de chef een uitstekende huisgemaakte rilette met knapperig brood. We bestellen een bordje ‘samen delen’ bij het aperitief met een fijne charcuterie selectie (9€), meer dan correct maar ik vindt de chef zijn signatuur nog niet terug.

Charcuterie schotel

Charcuterie schotel

Als voorgerecht kies ik voor de carpaccio van ‘Chianina’ rund met pistache, chioggia en worchester (15€). Hier smaken we de uitstekende productkeuze, pure smaken en enkele eigen accenten. Een gerecht met een perfecte balans. Ook aan de overkant een lachend gezicht met de Bouillabaisse van tong & aioli (15€).

Carpaccio van Chianina rund

Carpaccio van Chianina rund

Bouillabaise

Bouillabaise

Het 4-gangen menu had men ons helaas niet voorgesteld en aangeboden, niet dat we ons de à la carte keuzes beklagen want met de Lewis classic grietfilet zit Thomas er boenk op! De Grietfilet wordt gebracht met vergeten groenten (24€). Gemarineerde en gedroogde knolselder, aardpeer, raapjes een crème van amandel en een jus van olijfolie. Met dit hoofdgerecht kleurt zijn plaatje volledig Bistronomie, chapeau.

Grietfilet & vergeten groenten

Grietfilet & vergeten groenten

Onze witte dame, Apoline, gaf een perfecte ondersteuning bij dit gerecht met een dosis mineraliteit & fraîcheur. Apoline 2011 van het Domaine de la Chappe is een biologische AOC Bourgogne van de vaak ondergewaardeerde Aligoté druif.

Apoline 2011

Apoline 2011

Onze dessertkeuze laten we van de chef afhangen. Thomas inspireert met een creatie van braambessen, schuim van karnemelk, mascarpone, ijs van amandelmelk, meringue van rode biet en een coulis van vlierbessen. Met de braambessen zitten we niet echt in het seizoen maar de smaak van deze suggestie mag er zijn.

Braambes, mascarpone, amandelmelk

Braambes, mascarpone, amandelmelk

De bediening is zeer joviaal en amicaal, we voelen een enorm potentieel. Dit terwijl chef Thomas zich in de loop van de avond ontpopt tot perfecte master of hospitality. In de zomer staat er ook nog een terras aan de voor- en achterzijde gepland en je kan er ook overnachten want boven heeft Lewis ook nog 2 B&B kamers. Lewis heeft met zijn Bistronomie concept duidelijk raak geschoten en chef Thomas laat nu al schitterende dingen zien en kookt in de tijdsgeest. Zijn 4- gangen menu werd ons niet voorgesteld maar dat geeft mij alvast de reden om snel terug te keren, à la prochaine!

Be-Gusto

Lewis
ONLINE RESERVEREN
Vrijheid 136, 2320 Hoogstraten
TEl: +32 3 689 82 42
www.resto-lewis.be
Zondag middag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 14,5/20

Lewis

Lewis

Comments
3 Responses to “Lewis – Hoogstraten”
  1. Carla says:

    Dat is mooi! En in Hoogstraten. Vroeger aten we daar altijd als we terugkeerden van een vakantie, misschien moeten we de traditie maar weer oppakken, we waren een beetje uitgekeken op het aanbod inmiddels.

  2. Raymon says:

    Ziet er prachtig uit, vooral de houten lamellen maken het erg af. Is dit ook aan te raden voor slaapkamers denkt u?

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] dat we deze bistronomische parel eindelijk zelf gingen ontdekken. Hij werd eerder al geprezen door Be-gusto, Coolinary en kreeg een mooie vermelding in de bistronomie […]