Pure C* – Cadzand

ONLINE RESERVEREN
Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, NL
0031 117 39 60 36
www.pure-c.nl

Maandag & Dinsdag gesloten

Chef: Syrco Bakker; Inspired by: Sergio Herman

Zie ook ons meest recente verslag

Na een tweetal jaren is Resto-Bar Pure C al een begrip geworden in de Lage Landen. Het trendy concept van food inspirator Sergio Herman werd al vaker uitvoerig besproken en over Sergio zelf moeten we ook geen beschrijving meer uiteenzetten. Just C Sergio!

Sergio beschrijft Pure C graag als het Ibiza aan de Noordzee: loungen, cocktails, hippe muziek, zon & water. In vergelijking met Oud Sluis serveert Pure C ook een topkeuken maar dan een die voor iedereen toegankelijk is. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding een beetje de gastro-bistronomie maar dan in de extremere hippe & trendy versie.

Pure C ligt in het Strandhotel in Cadzand en door zijn ligging op de tweede etage kom je mooi gelijk met de duinen en creëert men een prachtig zicht over de Noordzee. De buitenkant van dit hotel laat niet vermoeden dat er hier een stijlvol concept achter schuilt maar eens op de 2e etage ervaar je een volledige beleving. Het interieur is sfeervol, trendy en rustgevend met vele hippe zetels, mooie designer boots en vele mooie hoekjes. Buiten aan de duinen heeft men een prachtig houten terras. Alweer een zeer knap ontwerp van interieur architect Lieven Musschoot waarvan we ook nog prachtige designs zagen bij o.a Escabèche, Cuines33 en Tete Pressee.

Chef kok Syrco Bakker met zijn “Pure Sea” keuken mag één van de grootste supertalenten genoemd worden. Deze jonge kok werd niet alleen geschoold door Sergio Herman maar ook door Jonnie Boer en Gordon Ramsey. Ambiance verzekerd!

Pure C is een concept, één dat volledig klopt, met een visie, een droom, een concept zoals we er helaas te weinig zien vandaag. Reserveren is de boodschap want een tafel is hier moeilijk te bemachtigen. Hotelgasten gaan voor en je kan maximum 2 maanden op voorhand boeken. We waren hier in 2010 al eens geweest maar het kostte wel moeite om een volgende reservering te kunnen maken. De hype is dan ook terecht!

Als aperitief kies ik een zalige cocktail maison: Gin met Citrus, passievruchten, basilicum en Thaise kruiden. Gewoonweg een perfecte start. Excuses voor de slechte fotokwaliteit.

  • Amuses: Kroepoek van garnalen, parfait van bloemkool met waterkers en hazelnoot, Harissa falafel, Westvlaams roodbont rund met een crème van pastinaak, Olijvencake

  • Grevelingen oester, komkommer, selderij & bergamot

  • Aubergine, miso, St. Maure geitenkaas & een vinaigrette van soja

  • Kalfstartaar, paddenstoelen, aardpeer & peterselie. Hierbij een krokante pizza gevuld met een duxelle van champignons.

  • Skrei, nasi kuning, sambal maison & een jus van kokos en kurkuma

  • Dessert lieten we vervangen door een mooi kaasbordje met een gel van donker bier, rabarber compote en donkere stroop.

Syrco serveert zeer smaakvolle gerechten met mooie wereldse invloeden. Verse ingrediënten worden creatief verwerkt tot prachtige schilderwerkjes. Pure klasse. De vlotte bediening zorgt voor een harmonieus geheel. Ik miste enkel een sommelier service in dezelfde lijn. De wijnen zijn ook vrij duur in vergelijking met de rest van het concept, toch konden de gekozen Clos Petite Bellane 2009 en Acustic Montsant 2009 ons zeker bekoren.

Pure C is een absolute aanrader en wij kijken vol verlangen al uit naar het nieuwe projectLa Chapelle The Jane in Antwerpen! C Y Soon

Pure C Resto-Bar
Blvd de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, NL
TEl: +31 117.39.60.36
www.pure-c.nl
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 16.5/20
 
 
 
 
 
Comments
4 Responses to “Pure C* – Cadzand”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Lieven Musschoot. Lieven onder andere in de streek bekend door talrijke projecten zoals Oud Sluis, Pure C, Tête Pressée en Escabèche. Dit keer koos Musschoot voor een tijdloos interieur met Zuiderse […]

  2. […] Lieven Musschoot. Lieven onder andere in de streek bekend door talrijke projecten zoals Oud Sluis, Pure C, Tête Pressée en Cuines 33. Dit keer koos hij voor frissere moderne tinten gecombineerd met bruin […]