Umami – Antwerpen

Umami: “Aziatisch genieten in een modern interieur!”

 www.shrimptempura.be
Luikstraat 6, 2000 Antwerpen
 0032 3 237 39 78
 www.umami-antwerp.be

Maandag & Dinsdag gesloten

Chef: Gerrit Geentjens

Het startschot van onze culinaire Be-Gusto club avonden werd dit jaar gegeven in het nieuwe Umami Antwerpen. Een nieuwe hippe hotspot in Antwerpen kunnen we natuurlijk niet negeren.

Umami opende een paar maanden geleden zijn deuren met een innoverend mondiaal concept op het zuid in Antwerpen. Het vroegere Velvet Lounge, gekend voor zijn diners en parties, werd omgetoverd tot Umami ‘Contemporary Asian Cusine’. Na 10 bruisende jaren was het tijd voor verandering zoals zo vaak met trendy places. We horen dat men zich liet inspireren door het Londense Nobu & Hakkasan, reden te meer om dus een kijkje te gaan nemen.

Bij binnenkomst merk je meteen de cosy sfeer. Plafonds en muren werden volledig gestript en weer zichtbaar gemaakt. Comfortabele zeteltjes, natuurlijke elementen en groene planten werden stijlvol gecombineerd terwijl de oude vloer mooi contrasteert met de toegevoegde Oosterse elementen.

Umami Antwerpen

Umami Antwerpen

Umami is de 5e smaak naast zout, zoet, zuur & bitter en refereert naar de hartige, ziltige smaak die we terugvinden in o.a. sojasaus en garnalen. Het restaurant heeft over 2 verdiepingen plaats voor maar liefst 200 couverts en de bedoeling is een meer gastronomisch getinte Aziatische keuken te presenteren. De kaart is zeer uitgebreid met als voorgerechtjes selecties sushi, sashimi en dim sum om te sharen. Verder ook de specialiteiten van de robata grill of je laat je verrassen door de teppan chef. De zeer attractieve kaart bezorgt ons keuzestress en we opteren dan ook voor het menu ‘Umami’s Selection (59€), a walk through the menu.

Sushi met wilde zalm, zuring & zure room; sushi met koningskrab, wasabimayonaise, avocado en tobiko

Sushi's

Sushi’s

Sashimi van tonijn en wilde zalm

Sashimi

Sashimi

4 soorten dim sum (kreeft, tijgergarnalen, broccoli en kalfsvlees met truffel)

Dim sum

Dim sum

Samosa van lamsgehakt met muntdip

Noorse kreeft gepocheerd in hoeveboter met look en limoenblad, tataki van wagyu, gebakken rijst, witte rijst en gewokte groentjes

Kreeft & wagyu

Kreeft & wagyu

Oosterse ‘Tartufo’ van lychee & rozenblaadjes

Aan het roer in de zaal treffen we mâtre/sommelier Johan Somers, die blijkbaar niet als enige van het Au Vieux Port team overstapte. Net naast het restaurant opende men ook Umami bar, een nieuwe ‘place to be’ voor cocktails en ook sake. De start van deze avond was veelbelovend met een kraakverse sashimi en uitgekiemd smakende sushi’s en dim sum. De samosa ontpopte zich aan onze tafel tot dé smaakmaker. Nadien werden de wachttijden vrij lang en van het hoofdgerecht hadden we zeker meer verwacht. De Oosterse tartufo was niet mijn ding en ik stel mij vragen of we te maken hebben met een huisgemaakt dessert. Iets wat voor een gastronomisch getint concept toch een vereiste mag zijn. Bij de wijnkeuze kan je best het advies van sommelier Johan volgen. Net achter onze tafel stond er een verstuiver met citroengras in de hoek ons matig te irriteren. Dit kosmopolitische concept kan zeker nog verfijning gebruiken maar Antwerpen mag blij zijn met deze nieuwe aanwinst en wint zo aan grandeur als ‘wereldstad’.

Sayonara,

Be-Gusto

Umami
Luikstraat 6, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3.237.39.78
www.umami-antwerp.be
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 13/20

 

Comments are closed.