Beurre Noisette – Brussel

Beurre Noisette: “De Bistronomie way!”

Chef: Grégoire De Backer

Ook Chef Grégoire liet zich enkele maanden geleden inspireren door de ondertussen bekende ‘Bistronomie’ stroming. Deze jonge chef vestigde zich in een klein maar elegant restaurant in de Edelknaapstraat te Elsene-Brussel. Met zijn bistronomie approach probeert hij in het zog van o.a. La Buvette & Neptune te varen. Na een mooi palmares bij Chou, Seagrill en La Maison Du Cygne koos hij resoluut voor het ongedwongen genieten in een volkse sfeer.

Men besteedde veel aandacht aan het retro-interieur. Zwart-witte tinten, zwarte designstoeltjes en aan de muur een overvloed aan fotokaders. Op de kaart 5 voorgerechten en 5 hoofdgerechten. Lunchen kan bij Beurre Noisette al voor 15€ (2 gangen) of 18€ (3 gangen). ’s Avonds serveert Grégoire een 3 gangen menu aan 38€.

Beurre Noisette

Beurre Noisette

We beginnen met een valse start want bij ons aperitief komt er geen knabbeltje of amuse.

Mijn zwak voor Coquilles kan ik ook vandaag niet verbergen en de carpaccio van Coquille St. Jacques met geplette erwtjes, spek krokantje, kalfsjus en zwarte truffel is dan ook een evidentie. Aan de overkant lachen de gebakken langoustines, consommé fumé agar-agar, crémeux van groene asperges en Tasmaanse peper. De voorgerechten maken de mindere aftrap zeker goed met een perfecte balans tussen verse producten, pittige smaaktoetsen en een mooie smaakcohesie. Ook qua presentatie een geslaagde noot!

Carpaccio coquilles

Carpaccio coquilles

Langoustines

Langoustines

Als hoofdgerecht kiezen we de Skrei met een mousseline van peterseliewortel, cantherellen, baby witlof en lardo di colonata. Het geheel oogt wat lomp en mist verfijning. De skrei is wel perfect gegaard en de portionering is zeker royaal genoeg.

Skrei

Skrei

De lofzang van bij het voorgerecht kunnen we helaas bij de desserts niet herhalen. Mijn mi-cuit van chocolade met vanille-ijs blijkt een bien-cuit te zijn met een bol slagroom, djeu het ijs was op! Aan de overkant ook weinig glimlach bij de ‘Fruits secs pochés et marinés’.

Mi-cuit chocolade

Mi-cuit chocolade

Waar is die Bistronomische punch gebleven? Helaas de chef was vandaag afwezig in zijn nieuwe stek en dat smaakt toch een beetje bitter. Beurre Noisette heeft absoluut het potentieel om mee aan de kar te trekken van die volkse ‘feel good’ restaurants. Nog iets meer rock’n roll in het bistronomie bord en een betere invulling van de desserts. Dan kunnen we Beurre Noisette zeker ook op onze kaart aanduiden. Checked but for sure, we will check again…

CY Soon!

Be-Gusto

Beurre Noisette
Edelknaapstraat-Rue du page 38, 1050 Elsene-Brussel
TEl: +32 2 534 21 55
www.beurrenoisette.be
Zondag, Maandag gesloten

Be-Gusto score: 13/20

 

Comments are closed.