Lieven – Brugge

Lieven: “De betere Brugse Bistronomie”

Chef: Lieven Vynck

ONLINE RESERVEREN

Dat het ‘Bistronomie’ concept mij als muziek in de oren klinkt is inmiddels geweten en Restaurant Lieven in Brugge was mij al meermaals ingefluisterd als te bezoeken Bistronomie adres van deze idyllische stad. Bij de eerstvolgende Brugse passage hielden we dan ook met plezier halt bij ‘Lieven’. Twee jaar na opening groeide het restaurant van Lieven Vynck en Rebecca Vandekerckhove uit tot één van de geliefde restaurants onder de Bruggelingen.

Lieven Vynck vergaarde de nodige culinaire kennis bij Brugse klassiekers zoals Snippe, Gouden Harynck en Herborist. Ook was hij korte tijd werkzaam bij het Spaanse ABaC, dit merken we nog door enkele Zuiderse toetsen in zijn gerechten.

Een oud historisch hoekpand aan de Philipstockstraat werd in zijn glorie hersteld en stijlvol ingericht door Lieven Musschoot. Musschoot is tegenwoordig dé referentie van ons land voor creatieve en trendy restaurant inrichtingen. Bij Lieven laat hij het authentieke van het pand met respect intact. Achteraan imponeert de muur die gemaakt is van stroken afval marmer terwijl de rest overwegend zwart is met hippe stoeltjes. In het achterste gedeelte, net voor de open keuken, staan de half hoge tafels. De ‘living’ op de eerste verdieping met privé salon spreekt dan weer groepen aan tot 12 personen.

Lieven - Brugge

Lieven – Brugge

Met een kleine kaart van 5 voor-en 5 hoofdgerechten zet Lieven de versheid van de producten centraal. Hij typeert met een kraakverse, eerlijke keuken en serveert een klassieke stijl met Zuiderse toets.

Scheermesjes zijn tegenwoordig weer volledig in, en dan heb ik het niet over die mislukte rubberdingetjes maar over zacht gegaarde en perfect op smaak gebrachte couteaux. De Scheermessen op Lievens wijze (21€) met look, bieslook, selder en tomaat kan ik dan ook niet laten passeren. Een schot in de roos want Lieven scoort met een perfecte garing en mooie pure smaken.

Scheermesjes op Lievens wijze

Scheermesjes op Lievens wijze

Aan de overkant komen de kokkels met koriander, gember & citroengras(19€). Aan de grimassen te zien moet het overheerlijk geweest zijn.

Kokkels

Kokkels

Nadien volgt een stevige portie Grietfilet met erwtjes, sluimererwten, worteltjes, mousseline, kruidenpuree en handgepelde garnalen.(28€). Het product staat hier duidelijk centraal en het geheel siert de klassieke pure keuken.

Grietfilet

Grietfilet met erwtjes, sluimererwten en wortel

Ruimte voor het dessert hebben we helaas niet gelaten want zo een ‘Moelleux au chocolat’ had mij nochtans kunnen bekoren.

Een bezoek aan ‘Lieven’ staat voor complexloos genieten van culinair vernuft. Niet om creatief overbluft te worden maar voor pure gerechten met respect voor de kraakverse ingrediënten. Genieten in een relaxte sfeer met vlotte bediening, wij zijn in ieder geval overtuigd!

Be-Gusto

Lieven
ONLINE RESERVEREN
Philipstockstraat 45, 8000 Brugge
TEl: +32 50 68 09 75 
http://www.etenbijlieven.be
Zondag & Maandag gesloten

Be-Gusto score: 14,5/20

Comments
2 Responses to “Lieven – Brugge”
  1. amy tinch says:

    absolutely beautiful. cannot wait ti get to brugges so i can make a reservation!

  2. Kathelyne Lippens says:

    2 aanraders Tête Pressée en sinds kort Valentin :2 restaurants met een ongelooflijke kwaliteit-prijs verhouding !