Kommilfoo – Antwerpen

Kommilfoo: “Stijlvol tafelen op het Antwerpse Zuid”

 Online Reserveren
 Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen
 0032 3 237 30 00
www.restaurantkommilfoo.be
 
Zondag & maandag gesloten

Chef: Olivier de Vinck de Winnezeele

Op regelmatige basis krijgen we de vraag om resto-tips te sharen, wanneer men op zoek is naar een Antwerps restaurant in stijl met een hoog culinair cachet dan weergalmt steevast ‘restaurant Kommilfoo’ in mijn gehoor. De laatste jaren hebben we de keuken serieus weten groeien en zelfs na het behalen van de verdiende ster ging men geen zotte dingen doen en bleven de prijzen voor een gastronomische verwenpartij schappelijk in vergelijking met andere star look-alikes.

Restaurant Kommilfoo is gelegen aan de gedempte Zuiderdokken in een schitterend gerestaureerd pakhuis. Twee jaar geleden werd het interieur grondig aangepast en de verbouwing door interieurarchitect Martine Geusens zorgde voor een moderne stijlvolle inrichting met beige en grijsbruine tinten.Kommilfoo Antwerpen

Olivier de Vinck is reeds 15 jaar lang een culinaire referentie op het trendy Antwerpse Zuid. Koken is zijn passie en dat proef je! Elk jaar is Olivier ook één van de drijvende krachten achter het spektakel Antwerp Diner. Een must voor elke foodie met een groot hart!

De keukenstijl van Olivier evolueert duidelijk en nieuwe trends en kooktechnieken worden regelmatig ingepast. Hij brengt een verfijnde Frans-Belgische keuken met moleculaire en Oosterse toetsen maar het respect voor het product en het gebruik van kraakverse ingrediënten staat altijd centraal. Een 4-gangen fantasie van de chef wordt geserveerd aan 60€, voor de 5-gangen gastronomische wandeling betaal je 75€. Het lunchmenu is beschikbaar aan 35€. In vergelijking met de à la carte prijzen zijn de menu’s van zeer goede prijs/kwaliteit en een absolute aanrader. Reeds jaren staat Olivier trouwens bekend voor zijn creatie met de melkgeit uit de Pyréneeën.

Bij aankomst wordt het parkeerprobleem door de Sinksenfoor op de gedempte Zuiderdokken feilloos opgelost door de chef himself en de samenwerking met een aanpalende garageloods.

Ook in de wine pairing maakte restaurant Kommilfoo een duidelijke evolutie, sommelier Mario maakt er een kunst van om minder gekende referenties op de juiste manier in te passen. Voor het aperitief krijgen we het advies om een keer te starten met een rosé wijn uit de Corbières biologique. Deze 2010 rosé van het Domaine Ledogar is van 100% Cinsault. Maar kon nog niet volledig overtuigen als vervanger van de klassieke Champagne. Als eerste hapje serveert Olivier haring, komkommer, mosterdzaad en een espuma van venkel.Kommilfoo Antwerpen

Het tweede proevertje is een absolute topper, een luchtige flan van asperge wordt opgewaardeerd met geitenkaas, een olijventapenade, focaccia krokantje en pata negra.Kommilfoo Antwerpen

Terwijl Mario als eerste wijn een zeer mooie Verdechio di Matelica van het huis Belisario serveert heeft Olivier weer gezorgd voor een schilderachtig decor. In het bord komt een uitmuntende combinatie van Gepekelde makreel met een cannelloni van witte rettich & Noordzeekrab, bio-kwark uit Normandië, gepekelde radijzen, krokant & crunch van zwarte olijven. Een gerecht mooi in balans met een uitstekende smaakcohesie, just comme il faut.Kommilfoo Antwerpen

De chef volgt met simplicity, Dorade Royal op vel gebakken met aubergine, geglaceerde venkel, artisjok en sauce bouillabaise.Kommilfoo Antwerpen

Wat volgt is een absolute winner, licht gekarameliseerd Iberico buikspek wordt vergezeld van texturen van erwt en tuinbonen, gebrande asperges uit Tremelo en een zachte mousselinesaus. Genieten van elke beet want dit gerecht imponeert met pure smaken.Kommilfoo Antwerpen

Onderweg naar het volgende vleesgerecht bedient Mario ons van een uitstekende Salento Rosso, Masseria Torre Rossa. Op het bord komt een sappig stukje zwartpootkipfilet, een kroketje van kip, rapen, gebakken morieltjes, agria krieltjes en een Madeirasaus. We beseffen weer waarom het niet ons eerste ‘Kommilfoo’ en zeker niet ons laatste ‘Kommilfoo’ bezoek is. Een mooie afwisseling van texturen, goede cuisson en een perfecte balans van smaken.Kommilfoo Antwerpen

Mijn opmerkingen over de beroemde Melkgeit worden ingewilligd en samen met een glaasje Hongaarse Kékfrankos serveert Olivier een stukje nek van de Melkgeit met bulgur, kikkererwt, zwarte look en een natuurlijke jus. Het stukje geit is subliem qua smaak, de bulgur weet mij net iets minder te bekoren.Kommilfoo Antwerpen

Fantaseren rond bananen dat zien we tegenwoordig wel vaker op restaurant, de chef brengt vandaag dan ook zijn versie van de fantasie met banaan. Een rijke crème van banaan komt met gemarineerde mango, een panna cotta van praliné en ijs van mango. Mooi qua looks en weer die gebruikelijke verfijning in het bord.Kommilfoo Antwerpen

Olivier did it again, ik was overtuigd en blijf overtuigd. Restaurant Kommilfoo blijft een zekerheid voor gastronomisch vertier op het trendy Antwerpse Zuid.

Bedankt Olivier, Inger, Mario en Co! CY Soon,

Be-Gusto

Kommilfoo
Online Reserveren
Vlaamsekaai 17, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 237 30 00
www.restaurantkommilfoo.be
Zondag & maandag gesloten
Be-Gusto score: 16/20Kommilfoo AntwerpenKommilfoo Antwerpen Kommilfoo Antwerpen
Comments
4 Responses to “Kommilfoo – Antwerpen”
 1. Tussen veel toeristisch geklungel of onterecht blazé, een serieus adres in Antwerpen.
  Te ontdekken indien nog niet geweest,
  een vaste waarde en zekerheid voor de vele habituals.

 2. Arnaud de Vinck says:

  Un énorme félicitations à toi Olivier, et a ton équipe !

 3. Erik Wood says:

  Persoonlijk mijn favoriet in Antwerpen!

 4. Precieuse says:

  Een topper !
  Lees mijn persoonlijke ervaring op mijn blog : precieuselovesfood.wordpress.com