The Glorious – Antwerpen

The Glorious: “Een exclusief Cocktailmenu”

Sommelier & Manager: Jurgen Lijcops

Chef: Johan Van Raes

Dat men bij ‘The Glorious’ altijd verder denkt dan hedendaagse trends is reeds langer bekend. Jurgen Lijcops was één van de eersten om het aanbod wijnen per glas drastisch uit te breiden. Nadien zorgde hij voor een nooit geziene selectie Grand Cru wijnen die per glas en per thema gedegusteerd kunnen worden. Ook met zijn premium Gin collectie van meer dan 200 referenties wist hij ons al meermaals te bekoren. Cocktails zijn tegenwoordig weer hot en ook dan is The Glorious een adres om te koesteren. Vanaf heden kan je van dinsdag tot vrijdag met een select gezelschap ook proeven van het nieuwe Cocktail menu. Vermist we restaurant The Glorious al een paar keer opzochten voor een gezellig diner leek het ons een leuk idée om een keer te proeven van dit nieuwe cocktail menu.The Glorious Antwerpen

Zin in een aparte cocktail en food ervaring? Dat was de spreuk die ik las in de nieuwsbrief van restaurant The Glorious. We boekten dus de  4-gangen cocktailmenu beleving (69€ all inn). Elke cocktail is een soort cross-over tussen een bekende cocktail en een klassieke bereiding. Een mooie match die je meeneemt naar de moderne cocktail-scène. Nog even meegeven dat Lijcops zijn Glorious Treasure cocktailmenu enkel op reservatie serveert en dat voor maximaal vier gasten tegelijk. Zo’n combinaties vragen namelijk veel werk en concentratie waardoor hij het aantal gasten beperkt. Wij voelden ons alvast een beetje ‘Special’. De cocktails worden ook nog eens in specifiek geselecteerde glazen geserveerd.

We starten met een aperitief cocktail van Laurent Perrier Champagne met mango en siroop van vlierbloesem en yuzu. De yuzu smaakt mooi door en geeft de perfecte balans aan deze cocktail die wonderbaarlijk zeer vlot drinkt. Als food-degustatieglas serveert Jurgen hierbij een wel zeer creatieve Bloody Mary. Gemondeerde kerstomaatjes liet hij marineren waarna hij ze afwerkt met wodka die geïnfuseerd is met mierikswortel, worcestershire tabasco, zwarte peper en selderzout. Dit is een smaakbom die op een creatieve manier een ode brengt aan de klassieke Bloody mary. Dat kon ook onze bar-buurman van ‘The Belgian Taste Buds‘ beamen.The Glorious Antwerpen

The Glorious AntwerpenVervolgens brengt Jurgen een waldorf salade in het glas. In een stijlvol muranoglas met bladgoud serveert hij Poire Williams met calvados, vermouth en een jus van appel-peer-pruimen. De afwerking van Witlof, peer, appel, gelakte pruim en gekarameliseerde walnoot legt een extra link met de waldorf salade. Hierbij serveert chef Van Raes opmerkelijk al een stevig bord met blauwgeaderde kaas, toast en verse vijgen.The Glorious Antwerpen

Als derde combinatie krijgen we een serieuze knipoog naar de klassieke ganzenlever-sauternes combinatie. Een bord vol pure smaken met verse cepes en ganzenlever krijgt als pairing een cocktail met braambessen. De braambessen worden in Sauternes (Chateau La Tour Blanche) gemacereerd en geserveerd met Spring gin, vermouth en citroen.The Glorious Antwerpen

Het dessert van vanavond schittert in alle eenvoud. Chocolade ijs met truffel wordt in Madeira geserveerd en afgewerkt met zwarte truffel. In het glas komt de Taylor Tawny porto 20years, niet echt een cocktail maar wel van voortreffelijke kwaliteit.
The Glorious Antwerpen

Ook bij de koffie krijgen we nog een laatste proeverij met 4 homemade pralines. Deze zijn opgewerkt met respectievelijk calvados, rum, chartreuse en Islay whisky.The Glorious Antwerpen

Met dit leuke concept biedt Jurgen de mogelijkheid om een 2 tal uur creatief van enkele sublieme cocktails te proeven in een zeer aangenaam kader. Een echte aanrader voor een avond waar een zware maaltijd vervangen mag worden door enkele kwaliteitsvolle tapas. Voor een volledige maaltijd boek je beter een tafeltje in restaurant The Glorious zelf. Dit in combinatie met de typische ‘contemporary’ sfeer en beleving zet The Glorious alweer terecht op menig to do lijst!

Be-Gusto

The Glorious
De Burburestraat 4A, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 237 06 13
www.theglorious.be
Zondag & Maandag gesloten
 
Comments
One Response to “The Glorious – Antwerpen”
  1. Carla says:

    Inderdaad, komt ook op mijn to do lijst!