L’épicerie du Cirque – Antwerpen

L’Epicerie du Cirque: “Jong Keukengeweld”

Restaurant L’Epicerie Du Cirque – Antwerpen Zuid
ONLINE RESERVEREN
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen
0032 3 238 05 71
www.lepicerieducirque.be

Zondag & maandag gesloten

Chef: Dennis Broeckx

Vorige week werd het startshot gegeven voor een nieuwe editie van “Jong Keukengeweld”. Ook dit jaar toont Vlaanderen Lekker Land weer dat culinair Vlaanderen een serieuze verjongingskeur onderging en men pakte weer uit met enkele ronkende namen. Ook Dennis Broeckx van restaurant L’Epicerie du Cirque en Comptoir is dit jaar van de partij. Een goede reden dus om met een jeugdige ingesteldheid en jonge tafelgenoot een keer het ‘jong keukengeweld’ menu te gaan proeven. Age wise…I really felt young.

Vlaanderen Lekker Land zet 45 jonge culinaire talenten in de kijker met de actie Jong Keukengeweld. Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar bij de deelnemende chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen!

Restaurant L’Epicerie du Cirque verhuisde vorig jaar van de Leopold de Waelstraat naar de Antwerpse Volkstraat. Van de alom bekende en reeds goed gesmaakte Bistro sfeer naar een Scandinavisch geïnspireerd strakker en hedendaags interieur. Dennis Broeckx kon mij de laatste bezoeken telkens overtuigen en we zijn dan ook benieuwd naar wat hij vandaag uit zijn mouw schudt met dit driegangenmenu. Toegegeven een serieuze geste naar ons <30 jarigen.L'épicerie du Cirque - Antwerpen

Chef Dennis Broeckx staat bekend voor zijn verfijnde hedendaagse keuken en hij maakte de laatste jaren duidelijk een culinaire opmars. Een weergave van zijn tastingmenu’s kan je hier terugvinden. Het interieur is elegant maar toch volks-hip. Houten luchters, blanke muren en natuurlijke materialen dragen bij tot een losse en gezellige volkse sfeer. Een decor dat zeker de jong keukengeweld bezoekers moet overtuigen. Regelmatig komt de chef ook gedreven mee aan tafel zijn gerechten serveren en uitleggen. Een schouwspel dat we meer en meer appreciëren.L'épicerie du Cirque - Antwerpen

We starten met een Cocktail van Hayman gin, duindoorn en fever-tree. Duindoorn is helemaal in na enkele Noma-dische taferelen. De duindoorn is in deze cocktail net iets te overheersend naar mijn gevoel. Ondertussen kunnen we al smullen van vers brood met een crème van aardpeer. Gezonder dan boter en als je het mij vraagt beter ook.L'épicerie du Cirque - Antwerpen

Met een strak tempo worden onze amuses geserveerd. Gemarineerde ansjovisfilet komt met een mosterdcrème en tomaatje terwijl in een glaasje een soepje van langoustine met een espuma van pandan geserveerd wordt. Het langoustine soepje heeft voldoende pit en ook met de ansjovis toont Dennis dat we ook vandaag weer de juiste keuze namen.L'épicerie du Cirque - Antwerpen

Ondanks een menu aan gereduceerde prijzen koos Broeckx niet voor de grote besparing. Als voorgerecht serveert hij namelijk een mooi bordje met Noordzeekrab, gepekelde knolselder, sesam, avocado en een crème van knolselder. De smaken zitten mooi in evenwicht en de salade van krab heeft voldoende pit. De sesam zorgt voor een beetje crunch. Een tweede textuur product had misschien nog toegevoegd kunnen worden om evenwicht te geven aan de crèmes van knolselder en avocado. Deze synergie tussen krab en knolselder charmeert alvast als veelbelovende start. In het glas komt een Italiaanse Chardonnay wijn. Een perfecte keuze die ook aangepast kan worden naar een bierpairing volgens hetzelfde all inn arrangement voor de Jong Keukengeweld actie.10149129395_8004fe3117

Voor het hoofdgerecht koos de chef een Savourette. De savourette heeft een mooie garing en wordt geserveerd met witte kool, een crème van savooi, boerenkool en spekaardappeltjes. Een gerecht vol puurheid en diepe smaken wordt lichtjes verfijnd gedresseerd. Met dit gerecht leren we de jeugd zeker boerenkool en savooi eten, top. Hierbij serveert men een aangepaste lichte rode wijn met nog voldoende zuren, een assemblage van pinot noir en barbera.L'épicerie du Cirque - Antwerpen

Ook in het dessert zit weer gedrevenheid en creativiteit wanneer Broeckx zijn versie van nougat en chocolade serveert. Op een crumble van amandel komt chocolade parfait met gemarineerde peer, nougat en een espuma van gember.L'épicerie du Cirque - Antwerpen

Bij de koffie nog enkele zoete en gezonde afsluiters en we zijn rotsvast overtuigd dat dit ‘Jong Keukengeweld’ menu een uitstekende prijs/kwaliteit vertegenwoordigd.

Ook met dit menu doet Jong Keukengeweld Broeckx zijn reputatie alle eer aan. Een verzorgde aandacht voor presentatie, gaartijden en smaakcohesie staan centraal. Volkse gezelligheid in een hippe buurt, hier komen we graag terug!

Be-Gusto Junior

L’ Epicerie du Cirque
Volkstraat 23, 2000 Antwerpen
RESERVEREN
TEl: +32 3 238 05 71
www.lepicerieducirque.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 15/20

 

Comments are closed.