Boris – Antwerpen

Restaurant Boris: een chef die weet te entertainen!

Chef: Nicolas Moreels                       

Restaurant Boris aan de Antwerpse Veemarkt komt onterecht niet zo vaak in de picture. Anderhalf jaar geleden genoten we er al eens van een zeer gezellig diner op het kleine terras en ook bij dit diner zat de sfeer vrijwel direct goed. Qua locatie kan je spreken van een vat vol verhalen. In dit pand was er voorheen namelijk restaurant ‘Le Petit Zinc’ van Philippe Grootaert, een sterrenzaak dat noodgedwongen de deuren moest sluiten. Vandaag vinden we deze chef terug op het Antwerpse Zuid met zijn variant ‘Le Zinc’.Restaurant Boris Antwerpen

Wie is Boris? Dat is de vraag die wij ons ook stelden en Boris blijkt niet de naam te zijn van de chef/eigenaar. Chef Nicolas Moreels is eigenlijk een goudsmid die als gemotiveerde selfmade man zijn culinaire carrière passioneel uitstippelde. Hij begon als het ware met het serveren van pasta’s in een garage restaurant en evolueerde door de jaren heen via een eetcafé naar een meer verfijnde keuken. Met zijn verhuis naar de veemarkt enkele jaren geleden ging ook een nieuw vat culinair enthousiasme open. In zijn jeugdjaren stond Nicolas wekelijks met zijn tenniszak op de bus te wachten in een Boris Becker outfit en vandaar kreeg hij dan ook de bijnaam ‘den Boris’.

Het interieur is dat van het toenmalige net vernieuwde Le Petit Zinc gebleven. We herkennen de witte stoelen en wit-zwarte tegeltjes. Ook de zijdelingse bar, open keuken en private dining zijn gebleven. De bediening lijkt klassiek totdat Boris zich zelf naar de zaal rept. Hij ontpopt zich al snel tot entertainer en blaast regelmatig extra sfeer in het restaurant.Restaurant Boris Antwerpen

In het restaurant voor maximum 30 couverts serveert ‘Boris’ een 2-gangen weekmenu (24€) of een 4-gangen menu van de chef (54€). In zijn gekende stijl brengt hij klassiekers met een moderne en meer verfijnde toets.

We starten met een G’Vine gin en fever tree tonic terwijl de chef als amuse een rilette van ossenstaart serveert.

Met het voorgerecht respecteert hij alvast het seizoen. Coquille, gebakken Chanterellen, herfsttruffel en een sausje van champagneazijn. Er zitten mooie pure smaken in dit geheel maar de zuren overheersen iets teveel en de coquilles zijn iets te ver.Restaurant Boris Antwerpen

Klassiek genieten doen we met een tussengerecht. De gebakken foie gras wordt met appeltjes, ijs van vijgen en rabarber en een saus van oude balsamico geserveerd.Restaurant Boris Antwerpen

Als hoofdgerecht krijgen we de ‘Fazant Brabançonne’. De fazant heeft een correcte garing en wordt met witlof, aardappelpuree en een kroket van het fazantenboutje geserveerd. Comme il faut en super lekker.Restaurant Boris Antwerpen

Het dessert kan mij het minste bekoren, de tiramisu mist wat diepgang en is te vlak.Restaurant Boris Antwerpen

Restaurant Boris bevindt zich aan de charmante Antwerpse Veemarkt. In de keuken vinden we een gepassioneerde autodidact die van aanpakken weet. Zijn gerechten vertrekken van een klassieke basis en worden licht verfijnd door moderne toetsen. Een avond bij Boris dat is gegarandeerd een avond vol plezier en aangenaam tafelen. Geen culinaire hoogmis maar deze enthousiaste kok heeft altijd wel een spannend verhaal in petto als dessert. One thing for sure: voor deze gezelligheid komen we zeker een keer terug!

Be-Gusto

Restaurant Boris
Veemarkt 9, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 213 19 08
www.restaurantboris.com
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 13/20
Comments
One Response to “Boris – Antwerpen”
  1. Vera Despiegelaere says:

    Fijne keuken en super lekker. Een echte aanrader !