Trente – Leuven

Trente

Chef: Kwinten De Paepe & Sommelier: David Daenens

Maanden keken we uit naar een nieuw bezoek aan het Leuvense restaurant Trente van chef Kwinten De Paepe. Toen de foodblog community als vervolg op de events bij Coeur d’Artichaut & Veranda deze keer voor de Leuvens Muntstraat koos, kon mijn geluk niet op. Het was namelijk drie jaar geleden dat we nog eens gingen relaxen bij Trente. Kwinten werd in 2011 door Gault&Millau verkozen tot Jonge Vlaamse topchef van het jaar en pronkt nog altijd met een 15/20 in de huidige gids. De verwachtingen lagen dan ook sky high.

Door afwezigheid van Kwinten die bewuste avond, bleef de gebruikelijke babbel met de chef uit en houden wij ons verhaal dan ook wat korter. Niets persoonlijk maar we zijn nog al prikkelbaar voor restaurants waar de chef verkiest om andere cateringopdrachten uit te voeren. Zeker wanneer het gaat over kleine fine dining restaurants met een duidelijke chef’s signatuur. De souschef was er wel klaar voor en het #souschefdiner op sociale media was een feit. Het kleine, stijlvolle restaurant Trente heeft slechts plaats voor 20 couverts en profileert zich met een verfijnde en vernieuwende keuken. Bring it on!12756533463_53560bcf3e

De held van de avond was overduidelijk gastheer en sommelier ‘David Daenens’. David is reeds enkele jaren de vaste waarde bij Trente en imponeert met een vlotte, professionele en vriendelijke stijl. Zijn uitstekende wijnkennis en goede wine-pairing kon ons alvast overtuigen.

Het organiserend comité onder leiding van Cookanista gaf het startshot voor een veelbelovende avond. De line up in Leuven: CookanistaCoolinaryKoken op HakkenKris KooktMust be YummieComme Chez StephHap & Tap.

Trente serveert één menu dat gekozen kan worden in vier- vijf of zes gangen. (55€-65€-70€). Wij kozen voor de 5-gangen en David liet ons flexibel per persoon kiezen welk gerecht we wensten weg te laten.

Amuse: Wortel, bloedappelsien & zalmforel12756716234_9439d3ff24

Amuse: Frisse en zilte plantjes, crunch van oesterblad, selder en oestercrème12756278295_4dc535d579

We starten met Haring, vitelotte, zure room, zalmeitjes en dille. Een gerecht dat een beetje samenhang miste, te weinig frisheid etaleerde en de vitelotte aardappel was te droog. Hierbij komt een zeer lekkere Muscadet Sèvre et Maine 2011 van het Domaine de l’Ecu uit de Loire.Trente Leuven

Kabeljauw, boterraap, mosterd en oude Geuze. Een mooie presentatie maar ook hier werd pit gemist en kon de kwaliteit en cuisson van de kabeljauw mij niet overtuigen. David serveert hierbij de Catelaanse El Fiano, Albet i Noya 2009.12756706214_1513f314e2

Ik liet het volgende tussengerecht onder de noemer van foie gras met witloof aan mij voorbijgaan en keek uit naar een mooi gegaard stukje hert. Het stukje hertfilet werd geserveerd met rode biet, braambes en peperkoek. Een creatieve & niet alledaagse combinatie die aangenaam verraste. In het glas hierbij een uitstekende Montefalco Rosso Plani Arche uit Umbrië.12756703134_3212ca1ab5

Omdat we de foie gras links lieten liggen, kunnen we wel genieten van het kaasgerecht van de avond. Een zeer knappe combinatie van manchego kaas met kikkererwten en dooierzwam. Hierbij kon ook de Amontillado sherry van Rey Fernando de Castilla uit Jerez bevestigen.12756265755_94f1a4547b

Het dessert met butternut, mandarijn en praliné had meer mandarijn of andere citrus toetsen mogen hebben. De complexe Rivesaltes Ambré van Domaine Fontanel is dan weer voor herhaling vatbaar.12756393113_7f78ee1302

Waren de verwachtingen te hoog of was dit een kleine off-day? In ieder geval wandelen we hier goedgemutst door de gezelligheid maar met mindere overtuiging door de culinaire prestaties naar buiten.

Be-Gusto

Trente
Muntstraat 36, 3000 Leuven
TEl: +32 16 20 30 30
www.trente.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 13,5/20

Comments are closed.