Yellow – Brugge

Yellow – Brugge

Chef: Gert De Mangeleer &  Gastheer: Joachim Boudens

Direct online reserveren

Tijdens de renovatiewerken en opstartfase van het nieuwe Hertog Jan – opening mid juli – laten Gert De Mangeleer en Joachim Boudens Brugge proeven van hun versie van een Bistro Pop-Up gebeuren. De samenwerking met Veuve Clicquot kleurde deze bistro ‘Yellow’ en wij gingen mee proeven bij de opening van dit nieuwe avontuur.

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

Het pand dat Gert en Joachim kozen mag alvast rekenen op een wow effect. Het beschermde historisch gebouw was vroeger een dokterspraktijk en straalt klasse en authenticiteit uit. Kortom een ideale plek voor een karaktervol horeca concept. Yellow ligt tegenover de vismarkt in de Braambergstraat en dus perfect in het hartje van Brugge city. Het interieur werd bewust naturel en eenvoudig gehouden en de pop-up invulling met samengestelde witte stoeltjes wordt kleurrijk aangevuld met de gele Smeg koelkasten. De binnenkoer werd volledig overkapt om als champagnebar met tapas te gebruiken. Het restaurant biedt plaats voor 60 couverts zowel voor lunch als voor 2 de shiften bij het diner.

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

Fun-cooking is de stijl die Gert en Joachim Yellow willen meegeven. Het is niet de bedoeling om een driesterrenkeuken te serveren maar de nadruk te leggen op hun zoektocht naar eigentijds eten in een ongedwongen sfeer. Het concept moet een voorsmaakje zijn van wat ze later in de permanente bistro –opening midden juni – zullen serveren. Gert kiest steevast voor pure gerechten, intensiteit en verse seizoensproducten terwijl Joachim deze koppelt met een passende champagne, wijn of bier. Yellow is duidelijk een interessant verhaal want de online boeking machine zorgde al voor meer dan 10.000 reservaties!

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat het Hertog Jan team met Yellow een plezante beleving wil creëren. Het startshot wordt gegeven met enkele glaasjes Veuve Clicquot Yellow label magnum.

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

De kaart van Yellow is uitgebreid en bij de 9 voorgerechten vinden we bijvoorbeeld een Vitello tonato Yellow style (24€) en een combinatie van gelakte paling met gesmolten ganzenlever, gemarineerde venkel, bergamot en misosoep (26€). Ook bij de hoofdgerechten een ruime keuze uit gevarieerde gerechten. Zo serveert Gert een brandade van Noordzeevis met handgepelde Zeebrugse garnalen en een blanke botersaus (28€) of een ontbeende konijnenbout met bruin bier, spekjes, champignons, witlofsalade en in ossenvet gekonfijte aardappelen (29€). Als voorgerecht degusteren wij het vegetarisch gerecht. Een gegrilde puntpaprika die gevuld werd met verse geitenkaas, groene olijf en ansjovis (19€). Een mooi geheel van smaken die perfect passen. De keuken toont dat eenvoudige gerechten ook voldoende spanning in de mond kunnen brengen. In het glas komt een match met de schitterende Veuve Cliquot vintage rosé 2004.Bistro Yellow Brugge

We gaan verder met een subliem Staub stoofpotje van Duke of Berkshire varken met gepekelde groentjes, krielaardappelen en een mosterdjus (28€). De jus is werkelijk overheerlijk en de beetgare groentjes vormen de perfecte bijval aan de rijke pure smaken van drie maal varken. Deze zaligheden spoelen we met plezier door met onze trotse Duvel.

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

Bistro Yellow Brugge

Vooraleer de zoete weg in te slaan serveert het Yellow team nog een mooie selectie aan kazen. Er is keuze tussen een Crottin de Chavignol, Saint-Marcellin of Vieux comté 36m gerijpt (12,5€). Tot groot jolijt wordt ons de comté geserveerd met een fris en goed gekruid slaatje en krententoast. Ook hier weet Veuve Cliquot een mooie match bij te vinden door de vintage 2004 te selecteren.Bistro Yellow Brugge

Ook bij het dessert krijgen we een hedendaagse invulling van een klassieker. Tartine russe met verse kaas en speculoos(10€). Het keukenteam komt aan tafel apart nog een bolletjes vers gedraaid vanille-ijs serveren terwijl Joachim ons de Liefmans Goudenband serveert. Ik ben geen bier fanaat maar de Goudenband scoort altijd en zo sluiten we deze perfecte avond af.

©Kristof Vrancken 2014

©Kristof Vrancken 2014

Dat het Hertog Jan team zin heeft in dit nieuwe avontuur kan je duidelijk proeven. De losse sfeer inspireert tot gerechten met een ziel, vol puurheid en perfecte cohesie. Terwijl iedereen zich opmaakt voor de Hertog Jan next generation, heb je met Yellow een plezant alternatief in het idyllische Brugge. Onze volgende uitstap ligt staat alvast genoteerd!

Be-Gusto

Pop Up Yellow
Direct Online Reserveren 
Braambergstraat 10, 8000 Brugge (parking Pandreitje)
www.yellowbrugge.be
Alle dagen open van 12u tot 15u & van 18u tot 22u 

Comments are closed.