Haarstraat 3 – Antwerpen

Restaurant Haarstraat 3 is gesloten. In dit pand kan je nu terecht voor restaurant “Chakana

 

 

————————————————————————————————————————————————-

Haarstraat 3: Persoonlijke service in centrum Antwerpen

Chef: John Charels  

Restaurant Haarstraat 3 is ondertussen al een jaar geleden geopend en stond al meerdere keren op de ‘to do’ om te bezoeken. Na enkele positieve commentaren besloten ook wij een bezoek te brengen aan dit eetkamer restaurant in de Antwerpse Haarstraat 3.

Het uiterst persoonlijke kelderrestaurant van chef John Charels ligt in hartje Antwerpen op een boogscheut van de Schelde en op enkele meters van één van onze meest favoriete no-nonsense restaurants ‘Invincible’. John Charels was vroeger chef/eigenaar van restaurant John’s Kitchen in ’s Gravenwezel in het pand waar tegenwoordig Alaise van Amber De Wispelaere gevestigd is. Misschien toch ook ooit eens passeren bij Amber van mijn restaurant? Na een kort ‘butler’ intermezzo kwam John op het idee om een eenmansrestaurant te starten en zo zijn kwaliteiten qua koken, bedienen en entertainen te gebruiken. 1 man voor alles!Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Zowel het interieur als het concept bleven minimalistisch om een bepaalde gezelligheid en gevoel van thuiskomen te creëren. Het restaurant zelf biedt plaats aan maximum 16 personen en de chef serveert vanuit zijn open keuken een klein keuzemenu. Voor de lunch zijn dit 2-gangen aan 20€ en als diner is er een 3-gangen met telkens keuze uit twee gerechten voor 35€. Aantrekkelijke pricing mijn gedacht. Recentelijk veranderde John zijn visgerecht keuze in het menu naar de vis van de dag om beter te kunnen inspelen op wat de verse vismarkt te bieden heeft.Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Bij aankomst staan er enkele knapperige groene sojabonen te wachten en John voorziet ons van een lekker glaasje ongefilterde bubbels uit Bourgeuil-Loire van 100% Cabernet Franc.Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Als amuse komt een soepje van aardappel met roquefort espuma en een bavarois van bloemkool met makreel en gel van sherry azijn. Een start die niet echt kan overtuigen en we hopen dan ook op een meer inspirerend vervolg.Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Als voorgerecht kies ik voor de zwezeriken. De edele zwezeriken worden correct in tempura geserveerd op een koude tabouleh salade die pit mist. Verder worden groentjes vergezeld door minder decoratieve toefjes yoghurt & munt mayonaise. Deze laatste laat ik wijselijk aan de kant liggen in een gerecht waarin enkel de zwezerik mij kan bekoren. In het glas komt de witte favorita 2011 uit de Langhe regio van Cascina Chicco.Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Het restaurant is vandaag gevuld met 9 couverts en de snelheid van de zonder chichi bediening is correct al missen we een beetje beleving en schwung. Bij de hoofdgerechten is er de keuze tussen vlees of vis en pronkt John met zijn zelfgemaakte Wagyu Burger. Deze burger wordt geserveerd met een pepersaus, sjalot in rode wijn, nieuwe aardappelen, krokante ajuin, sla en broodje kaas. Het resultaat is echter ondermaats met een burger die veel te bleu bleu verschijnt en finesse en kwaliteit mist. In een menu van 35€ verwacht ik geen Wagyu maar indien je het serveert moet het wel top zijn. Het broodje gorgonzola ligt er verdwaald bij en de pepersaus is veel te straf om van een complementair geheel te spreken. De rode Sostegno 2011, Monferrato van Marchesi Alfieri verzacht gelukkig deels de pijn.Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Het dessert mist een beetje samenhang maar hier zitten de individuele smaken wel behoorlijk goed met een brownie, karamel mousse, kalamansi en sinaas mousse.Haarstraat 3 Antwerpen - John Charels

Lang was het uitkijken naar het aangekondigde gezellige huiskamer restaurant Haarstraat 3. Zeker na eerdere positieve ervaringen in het qua concept vergelijkbare ‘Puur Personal Cooking’. Vandaag blijven we echter op onze honger zitten en keren we ontgoocheld terug. Waarschijnlijk een verkeerde timing want John Charels oogstte al eerder positieve feedback. Zeker zijn schappelijke menu prijzen zorgen voor nieuwsgierigheid naar zijn culinaire vervolg in de Haartstraat. Hopelijk komt de juiste evolutie en inspiratie vlug terug zodat wij nog eens kunnen gaan huiskameren in de kelder van John.

Be-Gusto

Restaurant Haarstraat 3
Haarstraat 3, 2000 Antwerpen
TEl: +32 3 344 58 33
www.haarstraat3.be
Zondag & Maandag gesloten
Be-Gusto score: 11,5/20

Comments are closed.