Le Cinquième – Zutendaal

Le Cinquième: genieten met het ‘Mood Menu’

 Online Reserveren
Kerkplein 4, 3690 Zutendaal
0032 89 86 46 44
www.lecinquieme.be

Maandag, dinsdag & zaterdagmiddag gesloten

Chef: Kevin Bonnano

Tegenwoordig mag ook het landelijke Zutendaal rekenen op ‘Jong Keukengeweld’ met de komst van restaurant Le Cinquième. Kevin Bonanno en Jolien Fuchs sloten vorig jaar hun restaurant De 5e smaak in het complex ‘Al Mulino’ in Boorsem. Het nieuwe project en de nieuwe locatie werd Le Cinquième gedoopt en gaf duidelijk een nieuwe schwung aan dit duo.Le Cinquième - Zutendaal

De ouders van Kevin baatten tot vorig jaar een Italiaans restaurant, ‘La Piazza’, uit achter de kerk in het centrum van Zutendaal. Het interieur werd deels gerenoveerd met moderne tafels en zeer leuke en comfortabele design stoeltjes. De authentieke grijs-blauwe stenen vloer werd behouden en past vrij goed bij de grijze stoelen en blanke houten tafels. Buiten is er een terras in een ronde boog met zicht op enkele groene delen van de gemeente en de kerk. Aan de akoestiek moet nog wat gewerkt worden maar gezelligheid is zeker aanwezig.Le Cinquième - Zutendaal

Kevin Bonanno deed ervaring op bij Luc Bellings en St-Paul om nadien drie jaar lang chef te worden van restaurant Gusto in het Carbon Hotel te Genk. Gastvrouw Jolien Fuchs zorgt voor de vibes in de zaal. Door haar ervaring als Wellness manager bij zowel Carbon Sense Genk als Aquamarijn van La Butte aux Bois is zij de geknipte persoon voor een gastvrije benadering.Le Cinquième - Zutendaal

Interieurfoto’s: ©Els Verbrakel

Op de menukaart zien we een kleine à la carte keuze met twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts. Laat de chef echter zijn ding doen en geniet van zijn degustatiemenu dat geserveerd wordt in 3 tot 6 gangen (37€/49€/65€/69€). Ons gekozen 5-gangen ‘Mood Menu’ toont zeker en vast een mooie prijs/kwaliteit (65€). De chef kiest voor een Frans-Belgische keuken met soms enkele Mediterrane en mondiale toetsen.

We starten met een glas Prosecco Jeio brut (8€) en als eerste hapje komt een kroepoek van inktvis inkt met een mayonaise van tandoori kruiden.Le Cinquième - Zutendaal

Een dubbel bordje komt met bovenaan gemarineerde zalm met gepofte amarant, komkommer en zure room.Le Cinquième - Zutendaal

Onderaan wordt een gemarineerd kersttomaatje gebracht met een Parmezaan crème en basilicum. Met dit laatste krijgen we een Italiaanse tint die meer dan geslaagd is. Een uitstekende intensiteit en mooie combinatie.Le Cinquième - Zutendaal

Als eerste gerecht serveert de chef Bonito, een tartaar van tonijn met sesam, variaties van radijs en een crème van avocado. Het gerecht werd net voldoende gekruid met grof zout en de tonijn is mooi vers.Le Cinquième - Zutendaal

Met een rundscarpaccio gaat Kevin weer de Italiaanse toer op maar hij brengt dit met een eigen interpretatie. De carpaccio van rundsvlees komt met een crème van foie gras, rode ui, compote van peterselie en amandel, merengue van soja, en champignon.Le Cinquième - Zutendaal

Babykreeft krijgt gezelschap van fregola sarda pasta, een witte asperge, paksoi en een schuim van ras el hanout. De asperge is net te weinig gegaard en het schuim mist wat diepgang in smaak. De kreeft is echter voortreffelijk en combineert mooi met de paksoi.Le Cinquième - Zutendaal

Uitstekend gegaard Pluma van Duroc varken in combinatie met enkele bonen variaties vormen het hoofdgerecht. Vandaag zijn dit borlotti bonen, een crème van borlotti en tuinbonen. Als afwerking hierbij nog courgette, grotchampignons en een intense natuurjus.Le Cinquième - Zutendaal

Als dessert presenteert de chef een stijlvol bord met aardbeien, een cremeux van platte kaas, ijs van verveine en een sponge cake van pistache.Le Cinquième - Zutendaal Le Cinquième - Zutendaal

Le Cinquième - ZutendaalDe verhuis naar het ouderlijke restaurant en het vernieuwde interieur zijn meer dan geslaagd. In dit pand zit er meer gezelligheid. Kevin kiest bewust voor een beperktere kaart en werkt grotendeels alleen. Een simplistische aanpak die wat ons betreft voor meer puurheid en intensiteit zorgt. Zijn combinaties van vandaag zijn minder ver gezocht maar winnen aan diepgang en worden toch stijlvol en verfijnd gebracht. Jong Keukengeweld met potentieel waar we zeker meer van horen. CY Soon,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                            14/20

Be-Gusto prijs/kwaliteit score: 14,5/20

 

Le Cinquième

Kerkplein 4, 3690 Zutendaal

Tel: +32 89 86 46 44

http://www.lecinquieme.be

Maandag, dinsdag & zaterdagmiddag gesloten

Comments are closed.