Roots – Gent

Restaurant Roots: ‘roots bloody roots’

 ONLINE RESERVEREN
Vrouwebroersstraat 5, 9000 Gent
+32 9 310 67 73
 www.rootsgent.be
Zaterdag en Zondag gesloten

Chef: Kim Devisschere

Gent blijft verbazen! En dan hebben we het niet alleen over de voetbal prestaties maar ook over het culinair gevarieerd aanbod. In een mum van tijd ontpopte de Arteveldestad zich tot hip & trendy culinair epicentrum.

Recente nieuwkomer restaurant ‘Roots’ kon ons in zijn eerste wittebroodsweken alvast overtuigen. Dit is puur, no-nonsense en zeer lekker.Restaurant Roots Gent - Patershol

De naamkeuze spreekt voor zich volgens de uitbaters: ‘Hier start ons eigen verhaal, hier groeien onze wortels. In een leuke ongedwongen sfeer lekker eten, dat zijn onze roots!’

Roots is het project van Kim Devisschere en zijn vriendin Nele Victoor in het gezellige Gentse Patershol. Het gereputeerde restaurant Karel De Stoute verhuisde naar de overkant en zo kreeg de Vrouwebroersstraat 5 een nieuwe bestemming. Voor wie het niet wist, vergeet wild parkeren in het Patershol want in deze smalle straatjes is het echt onmogelijk – i tried!

Voor de restaurant toegankelijkheid en betaalbaarheid zorgen Kim en Nele. Gastvrouw Nele is niet aan haar horeca proefstuk toe en weet op een speelse manier professioneel uit de hoek te komen. In de open keuken steelt chef Kim Devisschere de show. Kim komt van de hotelschool Ter Groene Poorte en liep stage in enkele bekende restaurants, zoals In De Wulf Dranouter. In Gent schreef hij Volta, Publiek en Horseele op zijn palmares.

Het interieur van deze bistronomie met plaats voor 20 couverts is eenvoudig maar zorgt voor de wortels van het concept. Een authentieke stenen vloer, houten schoolstoeltjes en de koperen buizen stelen de show. Het bestek ligt niet op tafel maar kan je in de lade onder tafel vinden en de menukaart hangt aan een haakje aan tafel. Laat de fles wijn maar op tafel staan want we schenken graag zelf. We volgen de uitbaters volledig.Restaurant Roots Gent - Patershol

De drie gangen lunch kost 25€ en ’s avonds serveert de chef twee hapjes om te delen en drie gangen voor 40€ of er is keuze uit de kleine à la carte kaart. Bij Roots werkt men met lokale en eerlijke producten. Vlees van bij kleinere boeren, vis uit de Noordzee en de groenten komen van bij bioboer Le Monde Des Mille Couleur. Op de wijnkaart vinden we een mooie balans tussen klassieke wijnen en natuurwijnen. Daarnaast imponeert Roots met een zeer uitgebreid gamma aan artisanale bieren.

Terwijl ik nog geniet van de alcoholvrije ‘roots bloody roots’ met wortel en rode biet komt het eerste gerechtje om te delen. Verse stukjes knapperig witlof met een crème van geitenkaas en comté kaas.Restaurant Roots Gent - Patershol

Hierna volgt een varkensrillette met een puree van knolselder en pickles, gekonfijte sjalot en katenspek.

Chapeau voor het zalige brood met ui en karnemelk.Restaurant Roots Gent - Patershol

In een perfecte symbiose worden gekonfijte worteltjes gebracht met de gelakkeerde hondshaai, een crème van wortel, quinoa en gemarineerde koolrabi. De chef komt zelf mee aan tafel en geeft nauwgezet zijn verhaal mee. De vis moet hier het onderspit delven tussen de smaakvolle groenten compositie.Restaurant Roots Gent - Patershol

Ook de varkenswangetjes werden gelakt en vandaag gecombineerd met witte bonen, miso en boerenkool. Als side dish is het genieten van de gepofte aardperen met salie en look die afgewerkt werden met gerookte boter. De Bertinchamps triple uit Gembloux zorgt op zijn beurt voor een mooie match door zijn finesse en licht gekarameliseerde toets.Restaurant Roots Gent - Patershol Restaurant Roots Gent - Patershol

Afsluiten doen we in eenvoud maar met gevoel voor smaak. Een stukje chocolade taart met een beetje zeezout, crumble van cacao en vanille ijs.Restaurant Roots Gent - Patershol

Bij de mignardises verwijst de kletskop van wortel nog eens naar de ‘roots’ en is ook de financier met limoen huisgemaakt.Restaurant Roots Gent - Patershol

In de openingsweek weet Roots uit te pakken met een perfecte timing, vlotte bediening en pure smaakvolle gerechten. Het concept klopt en een bezoek aan de ‘Roots’ is dan ook een must voor elke liefhebber van no nonsense Bistronomie. CY soon,

Be-Gusto

Be-Gusto Score:                 14/20

Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 14,5/20

 

Restaurant Roots

Online Reserveren

Vrouwebroersstraat 5, 9000 Gent

Tel: 0032 9 310 67 73

www.rootsgent.be

Comments
2 Responses to “Roots – Gent”
  1. christophe d says:

    hmmmm… deze beoordeling vraagt gewoon om het restaurant uit te testen !

  2. Martine Suys says:

    Heel lekker gegeten gisteren ! Ga zeker terug ! Super !