Markt XI – De Haan

Markt XI – Een groot culinair talent aan de kust

 ONLINE RESERVEREN
Driftweg 11, 8420 De Haan
+32 59 43 44 44
www.markt11.be

Chef: Benny Van Torre

Restaurant Markt XI is een klein gastronomisch restaurant gevestigd in het gezellige De Haan. Het restaurant is gelegen in het centrum van de stad, op loopafstand van de Noordzee. Benny en Katrijn kozen voor een prachtig gerenoveerd herenhuis met een klein terras aan de achterkant. Het interieur van de Markt XI is modern, strak en minimalistisch. Twee grote designlampen van Flos brengen extra sfeer. Wit vormt de essentie van de inrichting en de open keuken in het midden splitst het restaurant in twee gezellige vertrekken. Vanuit deze keuken zorgt de chef voor de gepaste dynamiek.Markt XI - De Haan

Chef Benny Van Torre werd geboren in een gezin van vissers en begon met een opleiding slagerij. Hij ontdekte al snel dat zijn echte passie in de gastronomie lag en begon te werken in top restaurants zoals Hertog Jan en Bartholomeus om zijn vaardigheden te verfijnen. Gastvrouw Katrijn Blondé zorgt voor de persoonlijke service in dit knusse restaurant met veel potentieel.Markt XI - De Haan

De chef serveert een keuken met respect voor het hoofdproduct. Kwaliteit staat altijd vooraan in een formule waar traditie en innovatie bij elkaar worden gebracht. De chef bemant zijn keuken in zijn eentje. Om dat op hoog niveau rond te krijgen beperkte hij de à la carte tot drie voorgerechten en drie hoofdgerechten. Daarnaast brengt hij in de week en ’s middags een 3-gangen marktmenu of een degustatiemenu in 4- of 6-gangen. Markt XI - De Haan

Markt XI - De HaanWe starten samen met de Belgian Taste Buds met een cocktail maison van Spumante, vlierbloesem en hibiscus en het licht parelende water bij de S.Pellegrino young chef.Markt XI - De Haan

Het eerste hapje zet meteen de trend voor een geslaagde degustatie. Een lichte mousse van paling komt met komkommer en wordt smaakvol afgewerkt met een olie van pickles en venkelbollen.Markt XI - De Haan

De tweede amuse is een cannelloni met gemarineerde zalm en verse kaas.Markt XI - De Haan

Een royale brandade van schelvis komt met eierdooier en gerookte bloemkool.Markt XI - De Haan

Een verfijnde salade van Noordzeekrab krijgt fraîcheur door ijs van appel en peterselie en wordt gecombineerd met een ponzu vinaigrette, quinoa, een crème van kerrie en structuren van appel.Markt XI - De Haan

Op mooi gegaarde ossenstaart komen enkele perfect gebakken coquilles en gekonfijte aardappel. De bouillon op basis van aardappelen en kappertjes zorgen voor de afwerking.Markt XI - De Haan

Kabeljauwmoot op vel gebakken en met de juiste cuisson wordt geserveerd op een risotto met mosseljus, mosseltjes en selder. Het frisse gerecht met voldoende kruiding wordt nog afgewerkt met olie van dille.Markt XI - De Haan

Een volgende hoogvlieger is de bereiding van duif. De filet van duif brengt de chef met een mousseline met knolselder, gemarineerde knolselder, boerenkool, een crème van Tierenteyn mosterd en het vlees van de boutjes met trompet de la mort.Markt XI - De Haan

Als eerste dessert komt een taartje van chocolade met een crème van caramel, ijs van banaan, een crème van passievrucht en amandel nougatine in crumble vorm.Markt XI - De Haan

Van Torre brengt nadien de nodige verfrissing met een sublieme combinatie van mango, kokos en kalamansi. De panna cotta van kalamansi komt met een ijsje van citroenverbena, merengue, brunoise van mango en een kokosnoot zalfje.Markt XI - De Haan

MignardisesMarkt XI - De Haan

Restaurant Markt XI is een ware ontdekking aan onze Belgische kust. Een adres dat te weinig aandacht krijgt want ze evolueren gestaag naar de absolute top. Chef Benny Van Torre brengt goed uitgebalanceerde gerechten met producten van topkwaliteit. Een bezoek meer dan waard!

Be-Gusto

 

Be-Gusto score:                 16/20

Be-Gusto prijs/kwaliteit: 16/20

 

Markt XI

Online Reserveren

Driftweg 11, 8420 De Haan

Tel: +32 59 43 44 44

www.markt11.be

 

Comments are closed.