Vos – Gent
Vos: complexloos genieten
![]() |
ONLINE RESERVEREN |
![]() |
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent |
![]() |
0032 9 398 81 09 |
![]() |
www.vos.gent |
Chef: Jakob Everaert & Matthias Devos
Men moet vossen met vossen vangen! En daarom zorgt het totaalproject Vos in Gent al van dag één voor een hoogstaand concept dat af is. Gent boomt dan ook tegenwoordig met fenomenaal leuke restaurants en eettenten. Nieuwkomers moeten zich dan ook danig onderscheiden. Vos bestaat vandaag uit een restaurant waar delen en beleven centraal staat, een koffiebar en het catering bedrijf. De koffiebar zit net naast de gekende boekhandel Walry en het restaurant bereik je via een steegje en het binnenplein.
Het ‘Sharing is caring’ principe is niet nieuw maar blijft wel de geschikte formule. Deze afstammeling van het zuiderse tapas verhaal zorgt tegenwoordig voor de juiste combinatie van belevening en culinaire finesse. Niet alleen onder vrienden maar ook zakelijk schept het een gevoel en is het vandaag de dag helemaal ‘in’.
Aan ervaring geen gebrek bij de vossen. Jakob Everaert startte zijn carrière bij Grade en was ook chef bij Fou d’O in Sint-Martens-Latem en bij restaurant ‘Vintage signé Nuance’ in Kontich. Matthias Devos kan ook al op een karrevracht ervaring rekenen met uitschieters zoals Ciccio Knokke en Vinois in Sint-Martens-Latem.
Ook koffie zorgt tegenwoordig voor een aangenaam business model en dat is in de koffiebar van Vos niet anders. Samen met een lokale koffiebrander zorgen ze voor slow-koffies of kwalitatieve espresso’s. Je kan er ook ontbijten, lunchen met boterham en soep of in de namiddag relaxen met huisgebakken taart.
In het restaurant kan je lunchen voor 19,5€ of beter nog laat je helemaal gaan met de foodsharing gerechten in voorgerechten formaat. De chefs serveren dagelijks enkele suggesties en op de kaart is er ook voldoende aandacht voor veggies en selecteerde men evenwicht tussen vlees en vis. Het interieur matched volledig en is minimalistisch met houten tafels, theedoek servietten en zwarte stoeltjes. De wijnkaart is niet uitgebreid maar er worden toch drie kwalitatieve wijntjes per glas geserveerd. Daarnaast zorgt Vos voor een leuke selectie artisanale bieren. Een concept dat klopt en ten volle uitnodigt om te degusteren!
We starten uitstekend en aan een vlot tempo. Burrata met asperges, tuinbonen en eidooier bevestigen meteen het aangename gevoel en worden smaakvol afgewerkt met bonekruid.
Met één van de suggesties tonen de chefs intensiteit en evenwicht: eekhoorntjesbrood in combinatie met Parmezaan en spek.
Pan con tomate komt met stracciatella
De gamba’s komen met een romesco saus, gebrande ui en gekonfijte chili. De saus is top, jammer dat de gamba’s net te droog zijn.
Osso bucco van rundswang met merg voor de perfecte finishing touch.
Honger was er niet meer, maar wanneer ze een perfect citroentaartje voorschotelen dan weet je dat dit een adres is om te koesteren!
Be-Gusto
Be-Gusto Score: 14/20
Be-Gusto Prijs/kwaliteit: 14/20
Vos
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent
+32 93 98 81 09
www.vos.gent