Cuchara (Menu Twelve) – Lommel

Cuchara: Cuchara meets Paul Morel & Blend Brothers

 Online Reserveren
Lepelstraat 3, 3920 Lommel
0032 11 75 74 35
 www.cuchara.be

Chef: Jan Tournier

Restaurant Cuchara is constant in evolutie. In 2015 verhuisde het restaurant naar de achterzijde en kende een totale metamorfose. Het moderne restaurant zorgt voor een gloednieuwe restaurantbeleving. Het nieuwe interieur brengt nog meer synergie met de gerechten en gastronomische kunstwerken van de chef. Warme materialen, minimalistisch meubilair én een indrukwekkende glazen sculptuur, ‘Root’ genaamd. Root, zoals de zeven meter lange glazen boom heet, werpt een nieuw licht op Tourniers ‘kookkunst’ waarin hij Lommel, de glasblaaskunst én zijn roots een warm hart toedraagt. Nieuw is ook dat Jan meer in de zaal zelf komt. Vanuit de toog vooraan worden een deel van de gerechten afgewerkt en de chefs komen mee aan tafel.

© Pieter D’Hoop

Enkele maanden geleden hadden we het geluk om met deze gepassioneerde chef de tafel te delen tijdens het San Pellegrino Gelinaz event. Tijdens de Gelinaz experience by night in Brussel werd snel duidelijk dat een nieuw bezoek niet al te lang mocht uitblijven. Een samenwerking van Cuchara met de bekende Blend Brothers en cocktail Hero Paul Morel was dan ook de uitgelezen mogelijkheid om te gaan genieten van het ‘Menu Twelve’ event op zondag middag. Indeed, Lommel – eigenlijk is het niet zo ver!

© Pieter D’Hoop

© Pieter D’Hoop

Menu Twelve was een rollercoaster van gerechten van het Cuchara team en van de Blend Brothers. Voor de originele en vaak Aziatisch getinte drinks pairing zorgden Morel & Blend.

© Pieter D’Hoop

Menu Twelve

  • Langoustine met daikon
  • Nori krokant met ansjovis en haringeitjes
  • Avocado, krokant van zee-algen, bonito-luchtige creme van soort tonijnschilfers, kumbu
    • Grey goose met appel cider, sake en granny smith
  • Krab, wei, raapzaadolie, ramenas, pinda gama
    • Sake, Terada honke, Daigo no shizuki, Tokyo: een natuurlijk niet gepolijste sake, zeer licht.

      © Pieter D’Hoop

  • Kabeljauwbuik, verse erwtjes, misola kapucijnblad

    © Pieter D’Hoop


    • Star of Bombay, den, sakura, dragon
  • Hamachi, quinoa en bulgur in hooi gerookt, luchtige schuimtomaat en ponzu, mais, shiso, krokant wakame, vel van wasabi ponzu en yoghurt

    • Vodka shot, jasmijn, limoen kaviaar
  • Aardappel, Jack Daniel’s Gentleman Jack, mimolette, bbq prei, winterpostelein en boekweit en Grey Goose l’original, tarwegras, witbier en lavendel

    © Pieter D’Hoop

  • Rode poon Hong Kong Style, duxelle van portobello, dashi en oxalys, vissaus met soja, limoen en gember
    • Bacardi 8 Años met passievrucht en Aziatische kruiden! Wereldtop…
  • Pastinaak, aardpeer, paddestoelen en een jus van gember en pastinaak.
    • Le Temps Fait Tout 2014
  • Lamsvlees, zowel van de buik als de bout, gedroogd lamshart, asperge, geitenkaas en karnemelk.
    • Cocktail aspergesap, yuzu, wei en peterselie
  • Kokos met pruim, yoghurt en zwarte sichuan peper

    © Pieter D’Hoop

    • Pruimenwijn Mori no Kura, Shiso Umeshu
  • Witte chocolade met Bacardi 8 Años, mandarijn, yoghurt en zilverspar

    © Pieter D’Hoop

© Pieter D’Hoop

© Pieter D’Hoop

© Pieter D’Hoop

Ook dit bezoek bij één van de meest beloftevolle chefs was weer ‘spot on’. Reken daarbij de intensiteit van de Blend Brothers en de innovatie van Paul Morel en je weet dat Lommel in vuur en vlam stond. #menutwelve

 

Cuchara

Online Reserveren

Lepelstraat 3, 3920 Lommel

Tel: +32 11 75 74 35

www.cuchara.be

 

Andere artikels in het kader van de Gelinaz experience by night met young high potential chefs!

ESSENCIEL

L’AGATHOPEDE

LA VILLA EMILY

Comments are closed.