Pure C – Cadzand

Pure C : “Zeeland at its best”

ONLINE RESERVEREN
Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, NL
0031 117 39 60 36
www.pure-c.nl

Maandag & Dinsdag gesloten

 Chef: Syrco Bakker

Inspired by: Sergio Herman

De laatste maanden ging er veel aandacht naar het sluiten van restaurant Oud Sluis en de verrijzenis met een nieuw culinair avontuur ‘The Jane’ in Antwerpen. Dat de lovende recensies rond de ‘Sergio Herman teams’ niet alleen voor Antwerpen moeten zijn bewees Syrco overduidelijk tijdens ons bezoek aan Pure C enkele maanden geleden. Restaurant Pure C kreeg ook deels een nieuw team want enkele Oud Sluis anciens kwamen erbij en anderen ruilden het rustige Zeeland dan weer voor Antwerpen. Een nieuwe wind die de culinaire parel van Cadzand goed deed en waarbij er ingezet wordt op nog meer verfijning en kwaliteit op het bord in de reeds zeer gesmaakte ongedwongen sfeer.

Inspirator Sergio beschrijft Pure C als het Ibiza aan de Noordzee: loungen, cocktails, hippe muziek, zon & water. In vergelijking met het vroegere Oud Sluis laat hij Pure C dan ook een topkeuken serveren die meer toegankelijk is voor iedereen. Het is in dit verhaal dat de genialiteit van chef Syrco Bakker volledig tot explosie komt.

Pure C ligt in het Strandhotel in Cadzand en door zijn ligging op de tweede etage kom je mooi gelijk met de duinen aan de andere zijde en creëert men een prachtig zicht over de Noordzee. De buitenkant van dit hotel laat niet vermoeden dat er hier een stijlvol concept achter schuilt maar eens op de 2e etage ervaar je een totaal-beleving. Het interieur is sfeervol, trendy en rustgevend met mooie designer booths en licht kleuren. Buiten aan de duinen heb je een prachtig houten terras. Onlangs werd er gestart met een verbouwing en uitbreiding van het hotel. Dit alles onder begeleiding van designer ‘Piet Boon’ die ook The Jane in Antwerpen deed.

Chef Syrco Bakker is ondanks zijn jonge leeftijd al een gevestigde waarde in het culinaire landschap van Nederland en behoort bij de supertalenten. Deze jonge kok werd niet alleen geschoold door Sergio Herman maar ook door Jonnie Boer en Gordon Ramsey. Op de menukaart primeren de degustatiemenu’s met onder andere een lunchmenu (52,5€), een 6-gangen Pure C menu (79€) of het 8-gangen Pure C menu (98€).

Starten doe ik met de uitstekende VL 92 gin die aan tafel geparfumeerd wordt met Oosterse kruiden. Excuses voor de slechte fotokwaliteit van deze avond, het was precies iets te gezellig aan onze tafel bij schemerlicht.

Amuse: Algen krokant met miso en rozenbottelPure C Cadzand - Syrco Bakker

Amuse: Van land naar zee; flan van paprika met wulken en gebrande ui; mossel, zwarte curry  & limoenblaadjes; scheermes, venkel & bergamotPure C Cadzand - Syrco Bakker Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Amuse: Ceviche van pollack, physalis en maisPure C Cadzand - Syrco Bakker

Het eerste gerecht is de frozen North Sea, een frisse combinatie van oester en algen met Grevelingen zeewater, rucola en duindoorn. Absolute top.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

We gaan verder met de cobia of black kingfish. Deze wordt rauw met biet soorten, vintage soja en ingelegde look geserveerd. De combinatie van soja met de rode biet is super.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Meer en meer zien we vandaag de dag dat men de coquille koud gaat roken om zo een andere smaak en textuur te geven. Syrco serveert de coquille zowel koud als klassiek gegrild met wortel, zathar kruiden en boerenkool. Het koud roken heeft mij tot op heden nog niet weten overtuigen, de gegrilde bereiding is echter perfect.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Dan serveert Syrco een uitstekend geheel met Noordzee krab, zee-egel, radijs, limoen en sambal ketjap. Perfect op smaak en net genoeg fraîcheur, top! Lotte Wolf, voorheen sommelier Oud Sluis, zorgt alweer voor een mooie wijnselectie. Bij dit gerecht schenkt ze de Falesco Ferentano uit Lazio – Italië van de zeldzame roscetto druif.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Als volgend tussengerecht komt er een mooi gegaard stukje skrei met Zeebrugse garnalen, snert en rogge.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Voor de bereiding van het hoofdgerecht worden we met heel ons gezelschap uitgenodigd in de keuken om mee te volgen hoe onze hoofdgerechten bereid en afgewerkt worden. Chef Syrco geeft uitleg bij zijn creatie van fazant met peterseliewortel, aardpeer, vijg en jus met merlot azijn. Bijzonder knap en bij terugkomst aan tafel staan onze gerechten netjes klaar voor degustatie met een glas àn/2 uit Mallorca (callet-manto negre-fogoneu). Bedankt chef voor deze extra beleving en we kunnen bevestigen dat er daar serieus buzze gegeven wordt!Pure C Cadzand - Syrco Bakker Pure C Cadzand - Syrco Bakker Pure C Cadzand - Syrco Bakker Pure C Cadzand - Syrco Bakker

In plaats van een klassiek kaasbord brengt men één van mijn favoriete kazen, de Vacherin, en croûte. De Vacherin en croûte werd verder opgewerkt met truffel en schorseneer.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Een Oud Sluis klassieker? Van de zee zijn we stilaan verhuisd naar de bergen van Ibiza en in het dessert laat zich dat merken door de rocks van pure chocolade met galangal en huacatay. Eerlijk toegegeven ik had nog nooit van die laatste twee beesten gehoord! Galangal is blue ginger of een gember soort uit Azië en huacatay is black mint, een kruid dat vooral in Peru vaak gebruikt wordt. Kortweg een werelds dessert dat enorm smaakt.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Ik zou het volgende frisse dessert voor de chocolate rocks geserveerd hebben maar desalniettemin scoort Syrco alweer met een sublieme combinatie van amandel met 6-soorten verschillende Japanse citrus, sakura kersenbloesem en sojamelk.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Afsluiten doen we nog met ‘a cake of peace’, een combinatie rond Yoghurt, speculoos, mandarijn en koffie. Nadien genieten we van een uitstekende Plantation 1998 rum uit Guadeloupe.Pure C Cadzand - Syrco Bakker

Gastheer/maître ‘Huibrecht Berends’ zorgde ook vanavond weer voor de perfecte organisatie tijdens één van zijn laatste weken bij Pure C. Wij wensen Huibrecht veel succes van zijn Vietnamees project ‘BŰN’ in Antwerpen.

We zakken onderuit in de bar en zijn enorm opgelucht dat we vannacht in het strandhotel kunnen blijven overnachten. Alweer een topweekend waarin Syrco zijn signatuur overduidelijk verderzet. Lichte en creatieve gerechten met invloeden uit verschillende culturen. Syrco verandert het menu op zeer regelmatige basis en houdt zo zijn creativiteit online. Continu wordt er gezocht naar nieuwe smaakcombinaties en bereidingen met de allerbeste producten van over heel de wereld. Voor de hoofdproducten wordt er voornamelijk lokaal gekeken want Zeeland heeft een grote culinaire rijkdom. De evolutie van Pure C bij de start van 2014 is duidelijk merkbaar en met dit stijgende niveau gaat men richting *next level*! CY Soon,

Be-Gusto

Pure C
Online Reserveren
Blvd de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, NL
TEl: +31 117.39.60.36
www.pure-c.nl
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 16,5/20

Comments are closed.