Escabèche – Knokke

Escabèche: “Stijlvolle gastronomie in een modern kader”

 Online Reserveren
Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist
0032 50 60 76 50
www.escabeche.be

Dinsdag & Woensdag gesloten

Chef: Kim Verhasselt

Zie ook ons verslag van het meest recente bezoek!

 

De Dumortierlaan in Knokke kende de laatste jaren een mooie transformatie met vele stijlvolle winkels en gezellige restaurants. Al te vaak onterecht in de schaduw van de Kustlaan en Lippenslaan. Escabèche ondertussen reeds sinds 2008 een vaste waarde in de Knokke restaurant “scene” is absoluut één van onze  favorieten.

Chef Kim Verhasselt, die Horeca ervaring opdeed bij onder andere Yves Mattagne-Seagrill en vader Verhasselt-Esmeraldo Knokke, tovert eigentijdse gerechten. Zijn Frans geïnspireerde kookstijl wordt gecombineerd met knipoogjes naar de Mediterrane en Japanse keuken die zorgen voor frisse en pittige toetsen. De kaart wordt terecht klein gehouden met 6 mooie voorgerechten en 6 hoofdgerechten, lunchen kan al vanaf 28€. We juichen de keuze van overwegend vis, schaal-en schelpdieren meer dan toe.

Kim Verhasselt & Lisbeth Morbee

De zaal is het domein van gastvrouw Lisbeth Morbee, die jarenlang vakkundig haar vader assisteerde in het super gezellige en stijlvolle Hotel Binnenhof in Knokke. Zij word vakkundig bijgestaan door sommelier Olivier Dereu. Dit winning team zorgt in elk geval voor een complexloze en zeer gezellige sfeer. Geen wonder dat de Gault Millau beloning jaar na jaar steeg met een huidige kwotering van 15/20. Afgelopen jaar won restaurant Escabèche nog de Zilveren Pollepel.

Escabèche

Het interieur werd verzorgd door Lieven Musschoot. Lieven onder andere in de streek bekend door talrijke projecten zoals Oud Sluis, Pure C, Tête Pressée en Cuines 33. Dit keer koos hij voor frissere moderne tinten gecombineerd met bruin leder meubilair. Via een glazen wand heb je zicht en interactie met de keuken. Bij binnenkomst krijg je onmiddellijk een trendy en cosy sfeer, deze beperkte ruimte werd zeer mooi ingericht en enkele kunstwerken maken het geheel compleet.

Escabèche by Lieven Musschoot

Als aperitief volgen we de suggestie van Olivier met een schitterende Rosé Champagne Lallier brut. Deze zalmkleurige champagne is zeer zacht en evenwichtig in de mond met een mooie fijne parel en aroma’s van rode besjes. De begeleidende amuse van zeeduivel, advocaat en een jus van Citrus zorgde voor de gepaste frisheid. Als tweede amuse werd er een toastje van mierikswortel en mascarpone geserveerd. We vragen de Chef om ons vandaag te verassen met een menu up to the Chef…

Kort gebakken tonijn, taboulé met couscous, jus van Marokkaanse kruiden: De tonijn is perfect van garing en super van smaak, de kruidige jus elegant en perfect afsmakend. De jus brengt kracht en karakter en de diverse structuren brengen mondplezier.

Tonijn & Taboulé

Langoestine, emulsie van waterkers, asperge, cime di rape: Een zeer geslaagde combinatie, zacht en toch krokant met een perfecte kruiding. De Cime di rape of broccoletti geeft extra pit en body aan het gerecht.

Langoestine & waterkers-emulsie

Gegrilde tarbot, jus van schaaldieren, venkel, spinazie, chorizo & een tempura van courgette-bloem: De tarbot heeft een uitstekende cuisson en is nog licht glazig, vol van smaak. De crème van spinazie en venkel is lekker smeuïg, dit gerecht plezierde tot de allerlaatste beet.

Tarbot, venkel, aubergine

Lamsfilet, morieltjes, tuinbonen, Romeinse bladsla en puree: Ook hier weer respect voor de garing en zalige jus die het gerecht scherpte geeft.

Lamsfilet, morieltjes, tuinbonen

Amandelijs, citroen, meringue, sudashi: een perfecte afsluiter niet te zwaar, de nodige frâicheur en perfecte zoetzuur combinatie door toevoeging van de sudashi of Japanse groene citrus.

Amandelijs, sudashi, meringue

Absoluut vermeldenswaard was de schitterende rode wijn: Een AOP Beaume de Venise, 2009, côte du Rhône, Ferme Saint Martin, Cuvée Saint-Martin. Deze wijn van Grenache(90%) en Syrah werd op natuurlijke wijze gevinifiëerd en is prijs/kwaliteit een absolute topper. Deze volle rode wijn heeft mooi verweven tannine en aroma’s van zwart fruit en kruiden met een lange afdronk. Just perfect!

Cuvée Saint-Martin

De keuken van Escabèche pleziert op alle vlakken, een mooi evenwichtige kaart met een paar klassiekers en verder verfijnde mooi gedecoreerde gerechten. Een chef die duidelijk kooktechniek onder de knie heeft. Excellente sfeer en een zeer mooie wijnkaart. Alweer een geslaagde avond met perfecte service!

Thanks Kim, Lisbeth & Olivier and see you soon!

Tip!: Combineer een gastronomisch diner met overnachting in hotel Binnenhof met het beste ontbijtbuffet van ons land en een lunch of diner in  Cuines,33!

Escabèche
DIRECT ONLINE BOEKEN
Dumortierlaan 94, 8300 Knokke-Heist
TEl: +32 50.60.76.50
www.escabeche.be
Dinsdag & Woensdag gesloten
(van 21/7 tot 15/8 ook op Dinsdag open)
 

Chef Kim Verhasselt

 
 
 
 
Comments
4 Responses to “Escabèche – Knokke”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Edwin Menue, die pas op zijn 19e met koken begon, werd geschoold bij topzaken in de regio zoals; Escabèche, Oosthoek en Oud Sluis. Chef Frederik Boussy ging eerst de mediterrane tour op met ervaring bij […]

  2. […] interieur van de hand van Lieven Musschootis strak modern met veel zwarte en witte tinten en een stijlvol glasraam naar de keuken. De loungy […]

  3. […] Menue, die pas op zijn 19e met koken begon, werd geschoold bij horeca zaken in de regio zoals; Escabèche, Oosthoek en Oud Sluis. Chef Frederik Boussy ging eerst de mediterrane tour op met ervaring bij […]

  4. […] UPDATE: ‘Lees ook onze vorige ervaring’ […]