Aneth – Brugge
Aneth: “Visspecialiteiten in Brugge”
Chef: Paul Hendrickx
Voor de start van een culinair weekend Brugge werd gekozen voor restaurant Aneth. Het was al weer enkele jaren geleden dat we deze parel temidden van het Brugse groen bezochten. Restaurant Aneth vinden we aan een rustig plekje op enkele minuten wandelen van het Brugse centrum. Het statige herenhuis straalt stijl uit en buiten prijkt alvast het menu ‘jeunes restaurateurs d’Europe’.
Chef Paul Hendrickx is al jaren een gereputeerde vispromotor in zijn kleinschalige stulp. Men houdt het liever klein en gezellig met maximum een 20tal couverts. Een vrijdagavond waar slechts 11 couverts de klassieke woonkamer bemannen, doet mijn wenkbrauwen wel fronsen. Zou culinair Brugge stilaan verzadigd worden? Het is misschien wel een beetje kil in het huiskamerrestaurant maar gelukkig brengt ons gezelschap de juiste sfeer aan tafel.
De Hendrick’s gin met Thomas Henry wordt geserveerd met een steen om te koelen in plaats van ijsblokjes. De vele amuses passeren rijkelijk de revue.
Amuse: Groentenchips maison
Amuse: Lolly van ganzenlever & opgelegde bloemkool
Amuse: Tartaar van zalm; linzen met râs el hânout; zeevruchtensalade; griet met een koud tomatensoepje & crumble van wasabi
Amuse: Brandade bakelhau met een mousseline van hazelnootboter; Berkshire, pompoen & courgette
Tartaar van Noordzee krab, krokante pijlinktvis, zeewier salade, crumble, geroosterde sesam, krokante blinis & sake
Rode poon, grijze garnalen, herfsttruffel, schorseneren ‘a brun’, crème van Oud Brugge Prestige & crumble
Tarbot in de oven gegaard, ossenstaart, Lardo di Colonnata, popcorn, shitakes, bieslook, kalfsjus met oude balsamico
Gepocheerde peer, ganache van chocolade & sponge cake van witte chocolade
We hebben genoten van een correcte culinaire wandeling al misten we ziel en puurheid. Crumble in een gerecht gebruiken brengt vaak de extra nodige textuur en mondplezier. In elk gerecht crumble verwerken lijkt ons echter korrelig teveel. De swung in de bediening van enkele jaren geleden vonden we vandaag niet terug al moet gezegd worden dat qua vriendelijkheid Aneth blijft scoren. Dit herenhuisje verdient meer couverts al zal daar hard voor gevochten moeten worden nadat ze enkele dagen later ook nog hun ster verloren. Wij hopen althans dat dit niet ons laatste sterrenmaal was bij restaurant Aneth in Brugge.
Succes,
Be-Gusto
Aneth Maria Van Bourgondiëlaan 1, B-8000 Brugge TEl: +32 50 31 11 89 www.aneth.be Zondag, Maandag & Zaterdagmiddag gesloten Be-Gusto Score: 14/20
Comments
One Response to “Aneth – Brugge”Trackbacks
Check out what others are saying...[…] Aneth, Brugge […]