Le Cor de Chasse – Wéris

Le Cor de Chasse: Een perfect gastronomisch weekend

Chef: Mario Elias

Zowel tijdens Culinaria ‘12 als Culinaria ‘13 werden we geprikkeld door de kunsten van Mario Elias van restaurant ‘Le Cor de Chasse’ in Wéris. Vorig jaar verhuisde hij met zijn concept naar een ruimere kasteelboerderij in Wéris en nu lijkt de culinaire opmars niet meer te stoppen. Gelukkig was onze boeking voor een gastronomisch weekend met food-friends en doggies reeds maanden geleden gemaakt want vandaag zijn de reservatie aanvragen nauwelijks bij te houden voor Le Cor de Chasse. Niet verwonderlijk want de terechte winnaar van ‘Met Vier In Bed’ imponeerde gans Vlaanderen met een schitterende combinatie tussen stijlvol overnachten en moderne gastronomie. Wij bezochten Le Cor de Chasse samen met ‘The Belgian Taste Buds’, weliswaar niet met vier in bed maar netjes comme il faut ! You can find the review in English Here.Le Cor de Chasse Wéris

De Vlaming Mario Elias en Waalse Aurore Matagne met Koreaanse roots, vormen een perfecte symbiose. Mario verhuisde op jonge leeftijd mee met zijn ouders van Oostende naar Barveaux en is afkomstig van een echte horeca familie. In Juni vorig jaar verhuisden ze hun restaurant van Barveaux naar het nabijgelegen Wèris waar Mario nu zijn ‘ArtCulinaire’ brengt. Vrijwel direct werd de nieuwe creatieve keuken beloond met een ster.Le Cor de Chasse Wéris

De ligging van Le Cor de Chasse is perfect. Uiterst rustig in het pittoreske dorp Wéris en toch vlakbij de toeristische trekpleisters Durbuy en Barveaux. Wéris is niet alleen gekend als charmant dorp met huizen in kalksteen maar ook voor de ‘Dolmens van Wéris’, een stenen constructie van meer dan 5000 jaar oud. Centraal in het dorp ligt het domein van ‘Le Cor de Chasse’. De nieuwe kasteelhoeve uit 1680 werd prachtig gerenoveerd maar behield een deel van zijn authenticiteit. Er werd veel gebruik gemaakt van hout, zowel als vloerbekleding, in de stoelen maar ook bij de talrijke kunstobjecten. Het domein heeft een hotel met 6 stijlvol gerenoveerde kamers en een B&B met 3 ruime kamers. In de zomer kan je genieten van het openluchtzwembad en de mooie terrassen.Le Cor de Chasse Wéris

Le Cor de Chasse Wéris Le Cor de Chasse WérisDe keukenstijl van Mario kende de laatste jaren ook duidelijk een serieuze opwaardering. Zijn artculinaire combineert terroir producten met moderne kooktechnieken. Een inventieve keuken die nooit de puurheid en smaakcohesie van gerechten links laat liggen. Op een creatieve manier gaat hij telkens op zoek om de ingrediënten optimaal tot hun recht te laten komen. Een keuken die licht is met veel aandacht voor de juiste zuren, smaakcohesie, intensiteit en elegantie.

Er is de optie voor het 4-gangen menu Decouverte (50€) of het 6-gangen menu Prestige (68€). Een absolute ‘Prijstopper’ is het gastronomisch pakket: Diner Menu Prestige, overnachting, ontbijt en lunch voor slechts 150€ per persoon. In het kader van deze package met overnachting degusteren we het menu Prestige op zaterdag avond.

We nemen het aperitief op het verzorgde terras en al van bij de start bij de mise en bouche is het duidelijk dat Mario ons een geweldige avond zal bezorgen. De amuses zijn niet alleen verfijnd maar de frisse smaken doen de eetlust danig aanwakkeren.Le Cor de Chasse Wéris

Amuse: Krab, gelei van schaaldieren, gel van kalamansi, mayonaise van dashi en poeder van sesamolieLe Cor de Chasse Wéris

Amuse: Maatjes, groene appel & limoenLe Cor de Chasse Wéris

Amuse: Rillettes de canard en truffel espumaLe Cor de Chasse Wéris

Vanavond is er geen stress over wie ‘den bob’ dan wel moet zijn en we leggen het lot van de wijnkeuze dan ook volledig in handen van sommelier ‘Thomas Londoz’. Hij adviseert ons de aangepaste wijnen bij het menu prestige (33€). We nemen plaats aan de gastentafel, een halfhoge tafel met houten krukken vlak aan de keuken zodat we Mario & Co perfect kunnen volgen gedurende gans de avond.Le Cor de Chasse Wéris

Kreeft, in Hendrickx gin gemarineerde komkommer, gemarineerde kabeljauw, koriander, citroen, verse kaas en radijsjes (toets van GIN op het bord)

In het glas: Cheverny, Domaine de Lery, 2012Le Cor de Chasse Wéris

Witte Tonijn, tomatensalsa met chorizo, Spaanse zuring, tofu & zalfje van advocaat

In het glas: Jurançon, Domaine Cauhapé, 2011, GeyserLe Cor de Chasse Wéris

Langoustine, spek, zwarte quinoa met gember, popcorn, erwtjes, kers

In het glas: Saumur blanc, Chateau de Villeneuve, 2011, CheninLe Cor de Chasse Wéris

Parelhoen uit de Provence, sausje van sjalot, nougat van Belle de Fontenay aardappel, purée van artisjok, pissaladière

In het glas: Côte du Rhône, Mas Théo, Laurent Clapier, biologischLe Cor de Chasse Wéris

Kaasselectie van de trolley: Caprice de Blanche à l’Orange, Bleu de Morville, Beaufort, Calendroses, Maroialle en Luikse stroopLe Cor de Chasse Wéris

Le Cor de Chasse WérisGanache van wortel, watermeloen, lychee sorbet, siroop met tuinkruiden

In het glas: IGP Côtes de Gascogne, Domaine de Ménard rosé, 2012Le Cor de Chasse Wéris

Rode vruchten, gemarineerde rode biet, chocolade, yoghurt, handgerolde couscousLe Cor de Chasse Wéris

Le Cor de Chasse WérisMario brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken door technieken te gebruiken. Hij zal echter enkel ingrediënten samenbrengen als de smaken en texturen elkaar aanvullen en dit een meerwaarde voor het gerecht betekent. Met zijn menu Prestige kan Mario ons zeker overtuigen, het is duidelijk dat deze chef veel in zijn mars heeft en dat zijn kwaliteits-gedreven moderne keuken nog hoge toppen zal scheren! Bij het diner volgden niet alle wijnen het niveau van de borden en als we gaan muggenziften dan zaten er in de bediening ook wel enkele haakjes los. Maar des al niet te min beleefden we een avond op zeer hoog culinair niveau. Een transformatie van jewelste kende men de laatste jaren en na de verhuis katapulteert ‘Le Cor de Chasse’ meteen richting top voor een geslaagd gastronomisch weekend. Het gastronomisch pakket met overnachting in één van de schitterende kamers is prijs/kwaliteit bij de beste die we ooit mochten beleven. It was the first, but for sure not the last visit…en dat vond ook doggie Utchi!Wéris, les dolmens

Be-Gusto

Le Cor de Chasse
Rue des Combattants 16, 6940 Wéris
TEl: +32 86 21 14 98
www.lecordechasse.be
Woensdag & Donderdag gesloten
Be-Gusto score: 15,5/20
Prijs/kwaliteit: 17/20

Lunch Menu:

Grijze garnalen, gelei & espuma van tomatensapLe Cor de Chasse Wéris

Spaghetti van courgette, soepje van schaaldieren, mosselen, kalamansi gel9576682827_c3b439875b

Rillettes de canard, sorbet van pickles & roggebroodLe Cor de Chasse Wéris

Gemarineerde zalm, groene appel, komkommer en een espuma van wasabi

In het glas: Creyssels, Picpoul de pinet, LanguedocLe Cor de Chasse Wéris

Plumas Iberico varken, wortel, selder, erwtjes & champagne saus

In het glas: Côtes du Rhône Réserve, Famille Perrin, 2010Le Cor de Chasse Wéris

Biscuit Dacquoise, witte chocolade, vijgengelei, violet en een krokantje van rode vruchten

In het glas: Domaine des Pierrettes, Insolence des Pierrettes 2011, Vincent Guilbaud & Cyril Geffard, Sauvignon, LoireLe Cor de Chasse Wéris

Le Cor de Chasse Wéris

Le Cor de Chasse Wéris Le Cor de Chasse Wéris Le Cor de Chasse Wéris

Le Cor de Chasse Wéris

Comments
2 Responses to “Le Cor de Chasse – Wéris”
  1. valentin says:

    je crois reconnaitre un certain SVEN 🙂 appétissant tout ça !

Trackbacks
Check out what others are saying...