Restaurant 6 Zinnen – Hasselt

6-Zinnen – Hasselt

DIRECT RESERVEREN
Luikersteenweg 6
3500 Hasselt
0032 11 334 734
www.restaurant6zinnen.be

          Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten

Chef: Jan Wouters

Wat doe je als je bij je vorig bezoek het restaurant van twee jonge ondernemers uitroept tot ‘één van de ontdekkingen van het jaar’? Teruggaan natuurlijk! Het kostte niet al te veel moeite of de vrienden van de Belgian Taste Buds, Shoot That Food en Le Gourmand Belge bezweken voor mijn verhaal. Ondertussen dateert dit culinaire intermezzo bij restaurant 6 Zinnen al van tijdens de zomer maar ‘good stuff needs more appreciation’. (#lateblogpost)

Karoline

Karoline

Meer gedetailleerde informatie over de levensweg van Jan Wouters en Karoline Juvyns (believe me de moeite!) kan je vinden in ons vorig artikel alsook de beschrijving van het hippe interieur.

Jan Wouters

Jan Wouters

De culinaire gidsen waren deze maand alvast niet blind voor het enthousiasme en de klasse van dit duo. Zo bekroonde Gault&Millau deze nieuwkomers met een meer dan verdiende 13/20 en de lovende woorden: ‘De warme ontvangst van de gastvrouw zorgt meteen voor een gastvrij gevoel – de gerechten zijn knap gemaakt, zowel in bereiding als in de beheersing van het klassieke. De eerste koksmuts ligt klaar’. Wat Be-gusto betreft tellen ze daar volgend jaar alvast maar een dikke punt bij. En ook Michelin sloeg deze keer de juiste weg in richting Hasselt want Restaurant 6 zinnen komt binnen met een mooie vermelding en twee bestekjes. De quote ‘uw plezier dat kent hier geen grenzen’ spreekt voor zich.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Jan werkte tijdens ons bezoek aan het Vous Lé Vous van Giovanni Oosters nog als sous chef bij Vous Lé Vous. Een adres dat vorige week trouwens ook serieus de champagne mocht laten knallen want eindelijk was het prijs voor Giovanni en Co met een eerste Michelin ster.

We kennen ondertussen het vakmanschap van Jan en hadden al op voorhand beslist dat hij carte blanche krijgt en we voor het uitgebreide menu ‘100% Ons’ gaan. Het ‘100% Ons” menu kan in 3-gangen(35€), 4-gangen(44€) of 5-gangen(53€) gekozen worden.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Dat Pisco Sour wat mij betreft volgende zomer mag doorbreken liet ik al merken en ook vandaag ontpopt deze Peruviaanse drank zich als perfect aperitief. Deze cocktail van het druivendistillaat Pisco wordt geserveerd met limoen, suiker, een bittertje en opgeklopt eiwit. Als eerste knabbel brengt Jan zijn versie van kroepoek met een dip van rode bieten en yoghurt.Restaurant 6 Zinnen Hasselt Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Amuse: hartige soesjes met crème van cheddar kaas.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Amuse: Macaroni kroketje met een Ham mayonaiseRestaurant 6 Zinnen Hasselt

Amuse: ravioli van rettich met zalm, citrus en soya zalfje.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Als eerste gerecht serveert Jan zijn versie van een Taartje van Krab, Komkommer, groene appel. Qua presentatie en verfijning duidelijk van de hand van deze beloftevolle chef. De combinatie van krab met komkommer en appel zat perfect. Een extra zuurtje en beetje pit mag zeker nog toegevoegd worden. In het glas serveert Karoline de Chileense Santa Inés Estate 2012, een Sauvignon blanc uit de Maipo Valley.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Jan weet hoe hij klassiekers creatief kan laten scoren. Zijn gedroogde parma ham wordt netjes gebracht met cavaillon meloen structuren en een avocado crème. Dit gerecht krijgt van Karoline een perfecte match. De Quintaluna 2011, een Verdejo wijn uit Ossian-Spanje.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Het volgend diep bordje is misschien onpraktisch om uit te eten maar de smaak zat er wel boenk op.  Gebakken Pladijs met een mousseline, aubergine salsa, tuinbonen en ijzerkruid.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

De tijd dat varken als minderwaardig beschouwd wordt is al lang voorbij. Dat bewijs levert de chef ook vandaag door een excellent stukje Iberico Varken te serveren met paprika, gegrilde courgette en een zwarte olijf tapenade. Chapeau voor de cuisson! Karoline serveert hierbij een Tons de Duorum 2011 uit de Douro streek. Deze mooie assemblage van Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta roriz kan dit varkentje zeker aan.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Enkele totaal-genieters gaan nog voor de kaasselectie met Coulommiers Ile De France; L’ Etivaz Zwitserse Alpen; Livarot Normandië; Geitenkaas uit de Provence met Thym & lavandel en de lokale Grevenbroecker Achelse Blauwe.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Als afsluiter genieten we nog van de combinatie tussen Framboos, crème van witte chocolade en een sponge van pistache. Een perfect dessert met diepe zuivere smaken en goede texturen.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Conceptueel past de puzzel van Jan en Karoline al zeer goed. Zij serveren in perfecte harmonie een blik vol culinair plezier. Jonge ondernemers die weten welke richting ze uit willen, dat verdient een dikke pluim. De vriendelijke en professionele bediening van gastvrouw Karoline komen we maar zelden meer tegen en met de gastronomische bagage van master chef Jan gaan we nog veel van dit duo horen. Onze eerste positieve ervaring wordt bevestigd en zal zeker nog herbevestigd worden. Tot binnenkort, mijn zinnen staan al op een nieuw bezoek!

Be-Gusto

Restaurant 6 zinnen
ONLINE RESERVEREN
Luikersteenweg 6, 3500 Hasselt
TEl: +32 11 334 734
www.restaurant6zinnen.be
Maandag, Dinsdag en zaterdag middag gesloten
Be-Gusto score: 15/20
 
Comments
3 Responses to “Restaurant 6 Zinnen – Hasselt”
 1. Beste,
  Graag wil ik langs deze weg informeren of ik nog een tafeltje voor 2 personen kan reserveren voor Nieuwjaarsdag vanaf 13u30. Ik en mijn moeder zullen gaan voor het 3-gangen menu. Hopelijk zullen jullie onze vraag snel beantwoorden. Het kan zijn dat ik ook nog ter plaatse kom informeren , vandaag of morgen want we wonen beide op wandelafstand.
  Met vriendelijke groeten.
  Christophe Minten
  Ridderstraat 28 bus 1 , 3500 Hasselt
  gsm: 0474/296154

 2. begusto says:

  Beste Christophe,
  Voor reservaties graag rechtstreeks contact opnemen met het restaurant:
  Restaurant 6 zinnen
  Luikersteenweg 6, 3500 Hasselt
  TEl: +32 11 334 734
  http://www.restaurant6zinnen.be

  Alvast smakelijk!
  Mvg

 3. Oké, ik zal zo dadelijk langskomen om een tafeltje te reserveren.
  Tot ziens.
  Met vriendelijke groeten.
  Christophe Minten