Restaurant 6 Zinnen – Hasselt

Restaurant 6 zinnen: “Dé ontdekking van het jaar”

Chef: Jan Wouters

ONLINE RESERVEREN

De uitbater van B&B 6 Zinnen gooide het recentelijk over een andere boeg. De samenwerking met chef-kok Filip Biesmans – bekend als de vroegere publiekslieveling van restaurant Exquisa – werd stopgezet en twee jonge ondernemers kregen de kans om ‘Restaurant 6 Zinnen’ de juiste doorstart te geven. Met dit verhaal ging er voor Karoline Juvyns en Jan Wouters een echte droom in vervulling. Deze jonge enthousiastelingen bouwen zo aan een concept volgens hun eigen visie waarbij de optimale beleving van de 5 zintuigen centraal staat.

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

In het frisse en strakke kader van Restaurant 6 Zinnen laten ze iedereen ongedwongen genieten van een persoonlijke service die we nog maar zelden geserveerd krijgen. Hun concept ‘100% ons’ heeft als voornaamste bouwsteen dat ze alles zelf en alleen doen. Het aantal couverts wordt daarom ook beperkt. Een logisch gevolg is dat de à la carte dan ook maar een 5-tal gerechten omvat. Nu we hebben kennisgemaakt met de kookkunsten van Jan, kan ik zeker adviseren om zijn menu te nemen. Het ‘100% Ons” menu kan in 3-gangen(35€), 4-gangen(44€) of 5-gangen(53€) gekozen worden, een dagelijkse 3 course lunch is natuurlijk ook mogelijk voor een zeer democratische 28€.

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Wie zijn nu eigenlijk de bezielers van dit verhaal? Karoline Juvyns stond al eens eerder in onze schijnwerpers toen ze bij een bezoek aan restaurant ‘Magis’ in Tongeren bijna 60 couverts van de beste sommelier kunde serveerde. Voor haar passage bij Magis deed deze 25 jarige dame ook ervaring op bij het ‘Couvert Couvert’ van de gebroeders Folmer. Vandaag profileert zij zich duidelijk als de perfecte gastvrouw met een uitstekende wijnkennis, we ain’t seen nothing yet! Jan Wouters ging na de kokstudies in Koksijde op culinaire ervaringstrip door ons land en bezocht onder andere ’t Zilte, Luc Bellings en Vous Lé Vous. Vandaag is de 27 jarige chef duidelijk klaar voor deze nieuwe uitdaging. Zijn territorium reikt verder dan de stoof want Jan helpt mee met ontvangst, serveren en kondigt met veel passie zijn kunstwerken aan tafel aan.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Bij aankomst is het de goedlachse chef die zich zelf ontfermt over mijn regen spullen en mij verder naar binnen begeleidt. Het interieur is strak en modern met een lichte houten vloer en een combinatie tussen witte en roze kuipstoeltjes. De vrouwelijke kunstwerken benadrukken het zintuigen concept van de B&B en ook op tafel staat strakheid centraal. En toch ervaar je tussen de moderne gloed direct een warm gevoel en gastvrijheid comme il faut. Karoline weet mij alvast aangenaam te verrassen door als huisaperitief een Pisco Sour te serveren. Deze Peruaanse cocktail van het druivendistillaat Pisco wordt geserveerd met limoen, suiker, een bittertje en opgeklopt eiwit. Als eerste knabbel brengt Jan zijn versie van kroepoek met een dip van rode bieten en yoghurt.

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Voor het tweede hapje laat de chef zijn hartige soesjes opdraven met een stevige crème van cheddar kaas, heerlijk.

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Het is meteen duidelijk dat dit geen middelmatig restaurant is maar een nieuwe hotspot vol culinaire verfijning. Ook de volgende amuses zijn van zeer hoog niveau. Eerst nog een macaroni kroketje met een crème van ham en nadien een sublieme ravioli van rettich met zalm, citrus en soya zalfje.

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Als eerste gerecht serveert Jan een goed gesneden rundstartaar met asperges, eidooier en een creme van peterselie. De tartaar heeft een goede kruiding en het geheel klopt volledig. Het slablad mocht iets minder uitgesproken het mooi gedresseerde bord bedekken. In het glas komt een Argentijnse Sauvignon blanc, de Circus 2012 van de bodegas Escorihuela Gascon in Mendoza.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Voor het tussengerecht tovert de chef met een ceviche van zeebaars, verschillende tomatensoorten, een salade van quinoa en een sorbet van basilicum. Chapeau gedaan, werkelijk subliem! Een gerecht dat op geen enkel moment ging vervelen met een perfecte frisheid en zurigheid, de basilicum sorbet absoluut perfect. Karoline serveert hierbij een uitstekende witte wijn uit Zuid Italië, de Parva res van de Grecanico druif typeert door zijn elegante frisheid en verfijnde zuurheid. Een duidelijke match met dit gerecht waarbij een staaltje productkennis komt bovendrijven.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Wat volgt is een klassiekere interpretatie met perfecte techniekbeheersing. Het kalfsvlees komt met groene asperges, erwtencrème, aardappelbalkje en jonge worteltjes. Pure smaken die samen perfect tot hun recht komen. De prestatie van Jan om dit allemaal alleen klaar te toveren en dan ook nog de gerechten te komen inzetten en van de nodige uitleg te voorzien, maakt ons waardig stil. In het glas komt een Spaanse volbloed uit Alicante, Laya SP een assemblage van Monastrell en Garnacha.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Restaurant 6 Zinnen HasseltWe eindigen onze lofzang met alweer een perfect dessert. Een dikke streep chocolade ganache wordt gebracht met ijs van aardbei, verse aardbeien en rode biet structuren. Een bord dat niet te zwaar is, de nodige frisheid heeft en lekker vers flatteert.Restaurant 6 Zinnen Hasselt

Mijn zintuigen hebben ze alvast danig weten te prikkelen en ik katapulteer 6 zinnen naar de ontdekking van mijn culinair jaar! Jan en Karoline inspireren met een flinke dosis gedrevenheid en passie, een jonge symbiose die nog gaat losbarsten. Twee jonge ondernemers die de stap waagden om volledig hun ding te doen en een kleinschalig relax concept te creëren met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met het menu ‘100% Ons’ geven ze alvast het beste van zichzelf en hebben ze ons voor 300% weten te overtuigen! CY Soon,

Be-Gusto

Restaurant 6 zinnen
ONLINE RESERVEREN
Luikersteenweg 6, 3500 Hasselt
TEl: +32 11 334 734
www.restaurant6zinnen.be
Maandag, Dinsdag en zaterdagmiddag gesloten
Be-Gusto score: 15/20

Picture by Shoot That Food

Picture by Shoot That Food

Comments
One Response to “Restaurant 6 Zinnen – Hasselt”
 1. Dit is inderdaad een lust voor het oog en de smaakpapillen.
  De liefde en de passie voor hun vak straalt door het hele restaurant.
  Zowel Jan als Karolien doen dit alsof ze al jaren ermee bezig zijn.
  IK ZOU ZEGGEN DOE ZO VOORT KAROLIEN EN JAN.
  Jullie gaan ons zeker terug zien.
  Veel plezier en succes.
  Groetjes Pascale en Jean