Pure C – Cadzand NL

Pure C : “Trendy Sea View dinners”

ONLINE RESERVEREN
Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, NL
0031 117 39 60 36
www.pure-c.nl

Maandag & Dinsdag gesloten

Chef: Syrco Bakker

Inspired by: Sergio Herman

Zie ook ons meest recente verslag

Tijdens de laatste Dining with Stars ging onze keuze bijna direct naar het Pure C van Syrco Bakker in Cadzand. Voor een avond culinair genieten met vrienden is Pure C een uitgelezen plek. Wij spreken tegenwoordig van Pure C en Syrco Bakker en minder van Vlaams idool Sergio, want deze jonge chef kon de laatste jaren volledig bevestigen en gaf aan de Pure C dishes een eigen identiteit.

Inspirator Sergio beschreef Pure C als het Ibiza aan de Noordzee: loungen, cocktails, hippe muziek, zon & water. In vergelijking met Oud Sluis laat hij Pure C dan ook een topkeuken serveren die meer toegankelijk is voor iedereen. Door zijn goede prijs/kwaliteit verhouding een beetje de gastro-bistronomie maar dan in de extremere hippe & trendy versie.

Pure C ligt in het Strandhotel in Cadzand en door zijn ligging op de tweede etage kom je mooi gelijk met de duinen en creëert men een prachtig zicht over de Noordzee. De buitenkant van dit hotel laat niet vermoeden dat er hier een stijlvol concept achter schuilt maar eens op de 2e etage ervaar je een totaal-beleving. Het interieur is sfeervol, trendy en rustgevend met vele hippe zetels, mooie designer booths en vele mooie hoekjes. Buiten aan de duinen heeft men een prachtig houten terras. Men weet ons te vertellen dat het hotel nog uitgebreid en vooral volledig vernieuwd zal worden. Grootmeester der Dutch design ‘Piet Boon’ zal deze metamorfose begeleiden.

Chef Syrco Bakker met zijn “Pure Sea” keuken mag één van de grootste supertalenten genoemd worden. Deze jonge kok werd niet alleen geschoold door Sergio Herman maar ook door Jonnie Boer en Gordon Ramsay. Op de menukaart primeren de degustatiemenu’s met onder andere een 5 gangen (55€), een 6 gangen menu ‘Beleven, delen en proeven’ (68€) of het deluxe 8 gangen menu ‘Beleven, delen en proeven’ (85€).

De Gin hype is ook voorbij Cadzand gepasseerd en Pure C serveert één van de meest uitgebreide en creatieve gin-kaart die we al tegenkwamen. Ik kies de Gin Mare, deze premium gin uit Spanje wordt gemaakt van botanische planten en kruiden uit uitsluitende Mediterrane gebieden.

 • Amuse: Wijting-bijvangst-olijf
 • Amuse: pijlstaartinktvis-selder-goudpoeder

  Pijlinktvis & goud

  Pijlstaartinktvis & goudpoeder

 • Amuse: Zeeuwse paling-rode biet-nashi peer
 • Oyster & Pearls: Oester, zeewater, algen komkommer

  Oester

  Oester-zeewater-algen komkommer

 • Oyster & Pearls: Oesterparel

  Oesterparel

  Oesterparel

 • Oyster & Pearls: IJs praline van oester, granité van Thaise kruiden en aromaten

  Oester ijspraline

  Oester ijspraline

 • Coquille – aardpeer – duindoorn bes

  Coquille

  Coquille-aardpeer-duindoorn

 • Open ravioli, zacht gegaarde eidooier, artisjok, hazelnoot, spinazie, bergamot

  Open ravioli

  Open ravioli

 • Bouillabaisse ‘ tribute to patron’, men refereert hier naar de vader van Sergio. Skrei, saffraan aardappel, venkel en en salade van noordzeekraal

  Bouillabaise tribute to patron

  Bouillabaisse tribute to patron

 • Vitaminebom: Multi vruchten, appelsien, wortel, appel en besjes met een bommetje van amandelmelk

  Vitaminebom

  Vitaminebom

Als wijnbegeleiding kozen we een uitstekende biodynamische Domaine La Paonnerie 2009, AOC Muscadet coteaux de la Loire, gemaakt van 100% Melon de Bourgogne. Verder dronken we ook de zeer toepasselijke rode Pinot Noir ‘You are so beautiful’, een VDT van uitmuntende kwaliteit. What’s in a name?

Thank You!

Thank You!

Syrco serveert lichte en creatieve gerechten met wereldse invloeden. Verse ingrediënten worden creatief verwerkt tot prachtige schilderwerkjes. Pure klasse. Pure C is een absolute aanrader en wij kijken dan ook vol verlangen uit naar het nieuwe project van inspirator Sergio, zijnde ”La Chapelle” met Nick Bril in Antwerpen! C Y Soon

Lees ook onze ervaring bij Oud Sluis of het vorige bezoek Pure C

Be-Gusto

Pure C
Online Reserveren
 
Blvd de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad, NL
TEl: +31 117.39.60.36
www.pure-c.nl
Maandag & Dinsdag gesloten
Be-Gusto score: 16/20
Comments
2 Responses to “Pure C – Cadzand NL”
 1. kristin says:

  Zijn recent ook geweest, inderdaad een unieke (totaal) belevenis.. Ik heb nergens boots (laarzen) gezien.. ik vermoed dat jullie de ‘booths’ bedoelen..

 2. Carla says:

  Prachtig, toch maar eens die kant op dus. Voor de goede orde: het is Ramsay…