Bar Tre – Hasselt

BAR TRE – Cucina Italiana con accento mediterraneo

 ONLINE RESERVEREN
Botermarkt 19, 3500 Hasselt
0032 11 22 88 13
 www.bartre.com

Zondag middag en dinsdag gesloten

Chef: Walter Miceli

Zelden kwam ik zo een gepassioneerde foodie tegen dan Dino Calianno. Tijdens onze eerste kennismaking bij L’Air Du Temps, waar we naast elkaar aan tafel zaten, werd meteen duidelijk dat de gezamenlijke passie voor kwaliteitsproducten en topchefs voor vele raakvlakken zorgt. Met zijn restaurant Bar Tre in Hasselt toont Dino dat je op een eenvoudige en ongedwongen manier kan genieten van eerlijke top ingrediënten.

Picture by Kris Vlegels

Picture by Kris Vlegels

Geen rood witte tafelkleedjes of kitscherig ingericht restaurant op de Hasseltse Botermarkt. Bar Tre is modern qua looks en serveert de authenticiteit in het bord. Architect Massimo Pignanelli tekende het frisse trendy interieur met als basisbegrippen strakheid, functionaliteit en Italiaanse gezelligheid. Bar Tre met zijn rustieke houten tafels heeft plaats voor 34 personen en tijdig reserveren is een must. Geen stijf gedoe maar Zuiderse schwung, drukte en hartelijkheid.

Picture by Kris Vlegels

Picture by Kris Vlegels

Pionier van dit verhaal Dino Calianno, zoon van een wijnboer uit Puglia, waakt streng over alle kwaliteitsproducten. Zijn zonen Francesco en Cesare staan mee in de zaak en verzorgen naast de dagelijkse bediening ook de toekomst van deze kwaliteitsvolle parel. Het zal je niet verbazen dat Dino een uitstekende selectie Italiaanse wijnen selecteerde. Puglia ligt in de hak van de Italiaanse laars. Dit stukje karaktervol Italië produceert top olijven, exclusieve wijnen en overheerlijke salami’s. Ook dat kan je bij Bar Tre vinden.

Picture by Kris Vlegels

Picture by Kris Vlegels

Bar Tre is een rasecht Italiaans restaurant met roots in Puglia. Samen met zijn keukenteam tovert de Italiaanse chef Walter Micelli warme zuiderse smaken en kleuren op je bord. Micelli koestert al vele jaren de Italiaanse traditie in Bar Tre. Versheid en authenticiteit kenmerken zijn pure keuken. Absolute aanrader zijn de verse pasta’s die je bij de suggesties kan vinden want dan komt Mama Rina op het toneel. De moeder van Dino staat nog altijd garant voor enkele huisbereide pasta’s met als specialiteit de Orrechiette.BAR Tre - Hasselt

Bij een lekkere Prosecco krijgen we Pane Carasau met Nduja van Calabrië. Deze chili spiced chorizo varkensworst wordt op toast gesmeerd en is lekker pittig en krachtig.BAR Tre - Hasselt

De wijnkaart bezorgt ons grote keuzestress: Montecoco Li Velli, Barolo, Bolgheri en Sassicaia. Uiteindelijk kies ik voor de sublieme SP68 2013 van Azienda Arianna Occhipinti in Sicilië (33€). De SP68 hebben we ooit ontdekt bij Veranda Berchem, nadien leren verder drinken bij Gigi Il Bullo alias Gist in Antwerpen en ook vandaag zorgt deze assemblage van de Nero d’avola en Frappato druiven voor een evenwichtig en fruitig plezier.BAR Tre - Hasselt

Er volgt nog een lekker gekruid hapje met scampi in combinatie met snijbiet.BAR Tre - Hasselt

Als primi piatti kies ik uiteraard één van de verse pasta’s naast de reguliere carpaccio, antipasto, penne of linguine keuzes. De Orecchiette al pomodore (15€) ziet er inderdaad simpel uit maar het is net die eenvoud die de zon in het bord brengt, beetgaar en vooral pasta met zijn volle verse smaak.BAR Tre - Hasselt

Bij de Carne is er onder andere keuze uit Scaloppine varianten, Ossobuco en Entrecôte. We kiezen de Saltimbocca alla Romana (24€), dun kalfslapjes met parmaham en salie worden overgoten met een smaakvolle witte wijn saus. De verse frietjes die erbij komen zijn op zijn Belgisch meer dan ok! BAR Tre - Hasselt BAR Tre - Hasselt

Na een selectie Italiaanse kazen krijgen we nog een zoet proevertje om de geslaagde avond af te sluiten.BAR Tre - Hasselt

BAR Tre - Hasselt BAR Tre - Hasselt

Bar Tre serveert een puur verhaal zonder tierlantijntjes. Verwacht er geen fine dining maar kwalitatieve en smaakvolle gerechten. We zien graag nog meer reguliere pasta’s veranderd naar de huisbereide sectie en komen zeker nog eens terug voor de homemade ravioli al salmone van Mama Rina. Genot in het glas is een evidentie met inspirator Dino Calianno in de buurt. Tot binnenkort,

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           13,5/20
Be-Gusto prijs kwaliteit score: 14/20

BAR Tre
ONLINE RESERVEREN
Botermarkt 19, 3500 Hasselt
Tel 32 11 22 88 13
www.bartre.com
Zondag middag en dinsdag gesloten
 

Comments are closed.