Osteria Moretti – Hasselt
Osteria Moretti : much more than Italian food!
ONLINE RESERVEREN | |
Aldestraat 20, 3500 Hasselt | |
+32 470 42 97 70 | |
www.osteriamoretti.be |
Chef: Alexander Reniers en Tiana Moretti
Een concept voor de toekomst. Dat is wat Alexander en Tiana voor ogen hadden. Met een rugzak vol ervaring in restaurants van het hogere segment kozen ze voor een meer toegankelijk project met versheid en authenticiteit. Hun idee viel al voor de opening in de smaak en zo kregen ze met Osteria Moretti de eerste prijs van Bizidée om hun project op te starten in de stad van de smaak.
De ligging in hartje Hasselt tussen de mooie winkelstraten inspireerde het koppel om een flexibel concept te creëren. Overdag een Osteria met ontbijt, lunch en aperitief ruimte die Italiaans getint is. Zo kan je er terecht voor Italiaanse huisbereide specialiteiten zoals verse pasta’s, foccacia’s en kleine hapjes. In de namiddag geniet je bij een lekker glas wijn van antipasti of je kan in de Osteria relaxen met koffie en dessert. ’ s Avonds serveert Osteria Moretti een bistronomische succesformule met een fijnproeversmenu in 4 of 5-gangen. Op voorhand reserveren voor het diner is een must. Ook de zondagse brunch met Italiaanse specialiteiten belooft een voltreffer te worden.
Van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat gasten ontvangen met lekker eten en verse producten. Dat is het doel van dit jonge koppel en tegelijkertijd een ambitieuze stelling die toont dat we hier met passionele harde werkers te maken hebben.
Tiana Moretti verdiende haar sporen als chef-patissier in De Slagmolen en Hertog Jan. Vandaag zorgt ze naast het maken van verse pasta’s, desserts en vers brood ook voor de rol als gastvrouw. Ze noemt zichzelf onervaren in de bediening maar daar is weinig van te merken. Ook Alexander Reniers heeft al een mooi parcours afgelegd. Hij verdiende zijn sporen bij Peter Goossens in het Hof Van Cleve en bij Michael Vrijmoed. We namen plaats aan de eettoog, recht voor deze ‘young potential’ die zich op geen moment uit het lood liet slaan.
Bij het diner gaan ze dus meer de gastronomische toer op en kan je er genieten van een scherp geprijsd degustatiemenu in vier (46€) of vijf gangen (55€).
Bij een correcte Prosecco komt grissini met een zachte dip van rode biet en geitenkaas.
Als tweede amuse komt een Arancinni risotto kroket met tomatensaus en een krokant met lardo.
Met zijn eerste gerecht, dat voor onze ogen vers bereid wordt, krijgt de jonge chef ons een eerste keer stil. Perfect gebakken pladijs komt met een beetgare risotto van spelt en bietola en een schuim van Parmezaan. Het is misschien niet echt het pladijs seizoen maar deze versie mag er zijn. Ook complimenten voor het perfecte versgebakken brood van spelt en zuurdesem.
Sucrine perfect gegaard brengen met de nodige diepgang is enkel de grote chefs gegeven en hier slaagt Reniers alweer met bravoure. De gebakken sucrine is nog mooi krokant en zeer smaakvol. Ook de combinatie met mosterdmayonaise en een emulsie van slahart is goed. De emulsie kon nog net iets meer kruiding gebruiken.
Bij het hoofdgerecht zien we de chef zijn gebakken vlees op tijd laten rusten en dat proef je. De rundsonglet black agnus heeft een mooi cuisson en is intens van smaak. Hierbij komt lenteui, een uitstekende saus met rozemarijn, raap, gekonfijte aardappel en zoete ui. Ook de aangepaste Italiaanse wijnen zijn van een zeer hoog niveau. Zo serveert Tiana bij het rundsvlees een prachtige Toscaan met veel body en lange afdronk. De Fonterutoli N10 2011 van het huis Mazzei zorgt voor de juiste match. Terugkeren en dit adres in het oog houden staat nu al vast!
Ook de Italiaanse kaasselectie met huisgemaakt briochebrood met rozijnen is perfect.
Als dessert komt een iets mindere maar nog altijd op niveau passage met een chocolade ganache met bloedsinaas structuren, hibiscus, ijs van bloedsinaas en brownie. Het geheel wordt afgewerkt met stukjes pomelo. In het glas komt een zalige Amara.
In het centrum van de winkelbuurt van de ‘Stad van De Smaak’ Hasselt is Osteria Moretti een knappe meerwaarde voor de bruisende horeca. Een concept dat bestendig is aan de witte kassa en met kwaliteit inspeelt op de noden van de hedendaagse gast. In de ochtend relax ontbijten, ’s middags verse comfort food en ’s avonds genieten van een meer uitgebreid culinair menu. Yes you can, at Osteria Moretti! Chapeau,
Be-gusto
Be-Gusto score: 14,5/20
Be-Gusto prijs/kwaliteit: 14,5/20
Osteria Moretti
Aldestraat 20, 3500 Hasselt
Tel: +32 470 42 97 70
woensdag gesloten