Antwerpen Proeft 2013 & Jumping Antwerpen

Jumping Antwerpen springt naar een culinair niveau door samenwerking met Antwerpen Proeft!Antwerpen Proeft

Twee bekende Antwerpse evenementen starten een unieke samenwerking. Op het nieuwe belevenisplein van Jumping Antwerpen kan het grote publiek van 25 tot 28 april komen genieten van een voorproefje van Antwerpen Proeft.

Beide events worden in 2013 georganiseerd op dezelfde locatie: de Waagnatie op het Eilandje, dé Antwerpse binnenstadswijk in opkomst. Het culinaire outdoorfestival ‘Antwerpen Proeft’ zelf start daar op 9 mei, exact twee weken na de eerste wedstrijddag van Jumping Antwerpen, en duurt tot 12 mei. De 7e editie van dit culinaire festival verandert dus niet enkel van locatie maar ook van datum.

Maar eerst is er dus het voorproefje eind April, zeg maar de avant-première waar een 4tal chefs het culinair paviljoen zullen voorzien van verschillende luxe hapjes. Voor Jumping Antwerpen betekent deze samenwerking een opportuniteit om zich open te stellen naar een breder publiek.

Viki Geunes, tweesterrenchef van ‘t Zilte in het MAS en ambassadeur van Antwerpen Proeft, zal op beide evenementen proevertjes aanbieden tegen licht verteerbare prijzen. Ook toppatissier Toon De Klerck, recent opgenomen in Gault&Millau, en Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon, door Wall Street Journal verkozen tot Europa’s beste kaasspecialist, doen twee keer mee. Zuidoost-Aziatische nationale referentie Lucy Chang vervolledigt de delegatie van Antwerpen Proeft.Antwerpen Proeft & Jumping Antwerpen

Jumping Antwerpen heeft altijd al een serieuze knipoog naar de gastronomie gegeven met zijn talrijke VIP arrangementen. Dit jaar kunnen dan ook alle bezoekers een hapje in stijl degusteren. Ook nieuw dit jaar zijn de diamanten chopsticks van juwelier Menez. Deze prijs ter waarde van 3000€ wordt tijdens het event onder de bezoekers verloot.

De organisatie van Antwerpen proeft maakte recentelijk ook zijn sterrenparade bekend. Door de aanwezigheid in mei van Kommilfoo, Mijn Keuken, De Tuinkamer, De Schone van Boskoop en ’t Zilte tellen we alvast 6 Michelin sterren. We blijven benieuwd naar de verdere invulling van de food-paviljoenen.

Het resultaat van de samenwerking proeft naar meer: in een ongedwongen sfeer degusteren op niveau, gekoppeld aan internationale topsport. In het jaar waar Antwerpen sporthoofdstad is, kunnen we deze kwaliteitsevenementen alvast niet aan ons voorbij laten gaan.

Be-Gusto

 

Jumping Antwerpen: 25-26-27-28 April: www.jumpingantwerpen.com

Antwerpen Proeft: 9-10-11-12 Mei: www.antwerpenproeft.be

Diamanten chopsticks Menez

Diamanten chopsticks Menez

 

Comments are closed.