Neptune welcomes Sang-Hoon Degeimbre

Neptune welcomes Sang-Hoon Degeimbre – L’Air Du Temps

Chefs: Nicolas Darnauguilhem & Sang-Hoon Degeimbre

Dat restaurant Neptune één van mijn favorieten is voor Brussels Bistronomie plezier beschreven we reeds in onze lunch en diner ervaringen. Toen we als ‘regular guest’ de mogelijkheid kregen om een pré booking te doen voor een culinaire goochelavond met Sang-Hoon Degeimbre waren we meteen overtuigd. Chef San van restaurant L’Air Du Temps bezorgde mij dit jaar namelijk al een grote culinaire extase en tijdens zijn events ‘à quatre mains’ wist hij mij ook al een delirium te bezorgen. Een nieuw avontuur in de zin van een 4-hands diner in de mini-keuken van restaurant Neptune was zeker aanpassen, San & zijn team kwamen dan ook regelmatig uit de kelder, waar de tweede keuken is, gekropen.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Chef Nicolas van Neptune die weet keer op keer mijn tong te prikkelen met creatieve en a-typische gerechten. Twee chefs met twee verschillende stijlen maar een concept waar passie voor het vak centraal staat, vuurwerk werd ons vooraf verzekerd!Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Het menu vanavond is uiteraard een carte blanche voor de chefs en de wine-pairing van Mathieu Dubrana is er eentje vol natuurwijnen. Dit ‘natuurlijk’ verhaal ligt bij Neptune namelijk altijd in de juiste plooi.

We starten met een glaasje bubbel plezier want Matthieu laat ons kennismaken met een schuimwijn uit de Savoie. De Ayse van Domaine Belluard werd voor 100% gevinifieerd van de vrijwel ongekende ‘Gringet’ druif. Een methode traditionnelle die maar liefst 2 jaar ‘sur latte’ bleef en met zijn uitgesproken floraal & fruitig karakter al meteen een eerste top-ontdekking van de avond is. Als eerste knabbel serveert Nicolas een krokant van zwarte sesam, prei, brandnetel en douglasspar.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Sang-Hoon volgt met zijn ondertussen gekend ‘Moules-frites’ hapje, het wordt stilaan toch wel tijd dat ik het geheim ontrafel voor het maken van die aardappelkrokantjes in de vorm van mosselschelpen.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Het eerste gerecht is van de hand van Nicolas, Oesters anders gebracht met douglasspar takjes en verbrand hooi. Onze bosjesman laat zich weer van zijn beste kant zien en mij smaakt het wel ondanks het iets teveel aan takjes in dit nobele gerecht. In het glas komt een perfecte pairing met een Bourgogne aligoté 2011 van Fanny Sabres.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

De eerste smaakbom van Sang-Hoon treft direct raak want zijn Wan Tan van gevogelte met een rijke jus op basis van look is overheerlijk. Boterzacht smeltend in de mond en top in combinatie met de diepe pittige smaak van de jus. Elk gerecht verdient zijn passend glas en Matthieu schenkt ons dan ook de Coins sauvage van Laurent Cazottes. Bier en wijn worden tegenwoordig vaker afgewisseld maar hier verrast men ons met een artisanaal distillaat op basis van wilde kweepeer.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Neptune & Sang-Hoon DegeimbreWe blijven bij de keuken van Sang-Hoon wanneer het ‘hotstone’ gerecht de revue passeert. De verse langoustine op een warme steen zorgt voor het mi-cuit effect en wordt geserveerd met een zalfje van kers, capucinne bladeren en amandel. De chef komt toelichten dat het de bedoeling is om het blad in te wrijven met de kersencrème en dan met langoustine op te vullen tot een mini wrap. Het resultaat is verbluffend en krijgt dan ook nog eens een pairing met de sublieme Vinudilice 2010 van Salvo Foti. Deze Siciliaanse rosé beauty van de hoogste wijngaard aan de Etna vulkaan typeert met kers en perzik aroma’s. Absoluut een combinatie van het hoogste niveau!Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Vegetarische gerechten en combinaties met planten centraal dat is zeker een kenmerk van de funky chef Nicolas. Het volgende gerecht met spelt, verse kruiden, een sausje van kruiden en een capucinne blad is dan ook 100% zijn signatuur. Onze sommelier weet hier een brouwsel van Grégoire Perron bij te serveren, de Toutankhanon 2010 is een natuurwijn uit de Savoie op basis van de lokale Jacquère druif.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Het volgende gerecht is een frisse verschijning van witte asperges met scheermesjes, bloemen en een jus van scheermesjes. Alweer een topper zowel qua presentatie en smaak.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

In zijn gekende stijl serveert Nicolas ‘Makreel met gedroogde bloemen, kruiden en rode biet’. In het glas komt een Italiaanse Catavela van 2010, deze wijn uit de regio Emilia-Romagna zit bol van rijke florale aroma’s en pompelmoes. In combinatie met het gerecht bevalt hij mij echter iets minder.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Nicolas gaat verder met een combinatie van Tarbot met verschillende peulvruchten. Dit is veruit zijn topper van vanavond. Zeker in combinatie met de Clivi Galea 2006, een Italiaanse witte wijn op basis van de friulano druif van Fernandino Zanusso.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Als laatste hoofdgerecht serveert Sang-Hoon een stukje Angus rundsvlees, 50 dagen gerijpt. Dit boterzacht vlees wordt vergezeld met Samjang, kardamom en een botertje van miso-coraille. Het is dit laatste dat de juiste toets aan het gerecht geeft. De begeleidende Crozes Hermitage doet de rest, ‘C’est le printemps 2012 van Dard et Ribo’.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Neptune & Sang-Hoon DegeimbreSang-Hoon sluit zijn deel van de avond af met een subliem crunchy gebakje met rabarber en vlierbloesem. Duidelijk inspired by Pascal Barbot en gelijk heeft hij want dit is zo zacht intens dat ik bij het schrijven nog ga watertanden. De subtiele smaken worden niet door alcohol vergezeld maar door een koude infusie van cassis.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Als laatste gerecht serveert Nicolas nog een chocolade tartelette met een sorbet van rauwe melk en vanille.Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Het is tegenwoordig een trend geworden die 4-hands dinners, het benadrukt alleen maar de goede sfeer tussen de hedendaagse chefs en de open communicatie naar receptuur. Het delen van inspiratie en kennis is momenteel volledig in. Dat Nicolas en Sang-Hoon two of my favorites zijn was duidelijk en wordt vandaag weer eens bevestigd.  Elk op zijn niveau en met een aparte stijl zijn Neptune en L’Air Du Temps zeker de moeite om eens te bezoeken. En als ze nog eens samen optreden, zorg dan zeker dat je erbij bent!

Be-Gusto

Neptune
RESERVEREN
Rue Lesbroussart, 1050 Elsene
TEl: +32 489 303 350
www.neptuneresto.com
Zondag, maandag & dinsdag gesloten
 
L’Air du Temps
Rue de la Croix Monet, 2, 5310 Liernu-Eghezée
TEl: +32 81 81 30 48
www.airdutemps.be
Maandag & Dinsdag gesloten

Be-Gusto score of the evening: 16/20Neptune & Sang-Hoon Degeimbre

Comments are closed.