Ellis Gourmet Burger – Guerilla @ Keyserlei Antwerpen

Gourmet Burger Guerilla @Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerp   

Ellis Gourmet burger was al bij uitstek de ‘place to be’ voor Foodie Burgers. Na Brussel, Knokke en het Eilandje in Antwerpen opende vorige maand ook een Ellis Gourmet Burger op de Keyserlei in Antwerpen. Een opening die met veel persoonlijk jolijt onthaald werd want moet ik nu niet toevallig regelmatig in die buurt naar een snelle, betaalbare en eerlijke lunch op zoek zijn. Initiatiefnemers David, Robin, Yannick, Aumori en Thierry startten een tweetal jaar geleden met het Ellis concept uit onvrede met de hamburger kwaliteit van tegenwoordig. Ze verklappen alvast dat ook Maasmechelen, Gent en Brugge al op de rol staan, om weldra te openen. Ook de Ellis foodtruck staat tegenwoordig klaar om events extra smaak te geven met de Ellis Burgers.Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen

My favorite ondertussen dat is reeds maanden de ‘Meatlover by Dierendonck’ (13€) met full flavoured Westvlaams Rood Rund. Ook programmeren we de Red Star Line Burger en de Guaco-Waco Lamsburger (10,5€) nog voor de komende weken.Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen

Burger Guerilla @Ellis:

Na een succesvolle Burger Guerilla die men organiseerde bij de lancering van de Ellis op het Eilandje, kon men niet anders dan een nieuwe Guerilla Bis te organiseren.

Topchefs Frederik Boussy (Cuines33) en Wouter De Keersmaeker (De Schone van Boskoop) kwamen hun signatuur burger voorstellen. Een uitbundig publiek speelde voor proefkonijn en genoot van 2 knallers van nieuwe Burgers. Het spektakel werd afgesloten met een zeer kleurrijke Dessert-Burger van top patissier Del Rey. Partner in crime en tafelgenoot bij deze battle was Mr ‘Coolinary’.Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen

Burger ‘Mac Catalan’ by Frederik Boussy – Cuines33:

Deze ‘MAC CATALAN’ burger met Rubia Gallega rundsvlees, perol botifarra (Catelaanse worst) & chorizo iberico werd afgewerkt met allioli, gegrilde aubergine, romesco (salsa van gebrande tomaat en noten) en gefrituurde ui. Als side dish serveerde Frederik nog een heldere bouillon van tomaat, spherico van Rubia Gallega, olie van chorizo & hazelnoot, crème van gebrande ui en chips van aardappel. Met de spherico dooier creëert Frederik een El Bulli gevoel terwijl zijn burger een zeer goede kruiding heeft. Het brioche broodje was niet volledig mijn ding maar het vlees heeft een uitstekende smaak en je proeft dat het hier over topkwaliteit gaat. Ellis guys moesten jullie nog twijfelen…de Mac Catalan is een topper!Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen

De ‘Brasvar Burger’ by Wouter De Keersmaeker:

Dat de varkens van Brasvar garant staan voor topkwaliteit kregen we reeds mee bij restaurant Elckerlijc. Ook Wouter toont dat met dit brasvarkentje. Op een bedje van gestoofd witlof serveert hij het Duroc varkensvlees met een tartaar van pickles, cresson salade en een crispy van varkensoor. Het krokantje van varkensoor is te hard en bemoeilijkt het smullen. Een crispy crumble had hier beter op zijn plaats geweest. Het vlees heeft een perfecte bakwijze en de combinatie met het bittere witlof en de zachte pickles saus is subliem. Niet halal geschikt maar voor ons mag deze Burger zeker een signature worden bij Ellis. Wouter toont dat ook onze terroir varkentjes moeiteloos een rundshamburger kunnen vervangen.Het brasvarken is een duroc varken (vandaar de bruine vacht). Ze genieten een brasvoeding (aardappelpuree, draf van de stokerij, kaaswei, eigen geteelde mais, olijfolie als plantaardige vetbron en een granenmengsel).Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen

Dessert-Burger by Del Rey:

Voor het dessert deden de mannen van Ellis beroep op de sweet skills van patissier Del Rey. Een basis van macaron werd gevuld met frambozen, basilicum en framboos gelei. Het geheel werd afgewerkt met blokjes pannacotta.Ellis Gourmet Burger Keyserlei Antwerpen

De twee ‘Ellis Gourmet Burger’ vestigingen zijn duidelijk een aanwinst voor Antwerpen en ze overstijgen zowel qua smaak als originaliteit de gemiddelde betere burgers. Dat Guerilla verhaal, dat wordt duidelijk goed gesmaakt. Het blijft voortdurend uitkijken naar de nieuwe ‘Signature Burgers’ en natuurlijk de ‘next edition’ van de Burger Guerilla’s!

Be-Gusto

www.ellisgourmetburger.com
Ellis Gourmet Burger Antwerpen, Keyserlei , TEL 0032 3 689 97 03
Ellis Gourmet Burger Antwerpen, Sint-Adegondiskaai 52-54, TEL 0032 3 344 54 55
Ellis Gourmet Burger Brussel, Sint-Katelijneplein 4, TEL 0032 2 514 23 14
Ellis Gourmet Burger Knokke, Zeedijk 556 Albertstrand, TEL 0032 50 62 02 62

Comments are closed.