L’Air Du Temps & Quique Dacosta
L’Air Du Temps battles Quique Dacosta: “Unforgettable”
Online Reserveren | |
Rue de la Croix Monet, 2, 5310 Liernu-Eghezée | |
0032 81 81 30 48 | |
www.airdutemps.be |
Maandag & Dinsdag gesloten
Chef: Sang-Hoon Degeimbre & Quique Dacosta
Het afgelopen jaar was voor mij de eerste kennismaking met restaurant L’Air Du Temps en de creatieve en inspirerende keuken van Sang-Hoon Degeimbre deed mij meteen vier keer naar Liernu bewegen. Niet verwonderlijk natuurlijk want restaurant L’Air Du Temps behoort wat mij betreft tot het hoogste gastronomische niveau van ons land. Zowel de uitgebreide lunch als het romantische diner waren uitmuntend. Het diner à quatre mains met Pascal Barbot was fenomenaal en doet ons zeker dit jaar nog naar L’Astrance in Parijs afzakken. Voor het laatste 4-hands diner dat Sang-Hoon organiseerde stond niemand minder dan Quique Dacosta op het programma. Een kans die met veel plezier en enthousiasme gegrepen werd.
Met de volledig gerenoveerde vierkantshoeve die restaurant L’Air Du Temps nu is, geven Sang-Hoon Degeimbre en Carine Nosal een verlengstuk aan hun culinaire visie. In de open velden van Liernu creëert men kunst die gedreven wordt door de hedendaagse roep naar terroir-food, creativiteit en beleving. Het aanpalende domein omtrekt maar liefst 4ha moestuin met serre. Sang-Hoon was mede-trendsetter voor het promoten van eigen kweek groenten en kruiden in de topkeukens. In 2001 startte hij samen met vriend Ben de eerste fase van een geweldig concept. Vandaag krijgt deze inspanning eindelijk de aandacht die het verdient! De velden van de Hesbaye fungeren dan ook dagelijks als inspiratiebron voor een grootse keuken. De 5 gastenkamers zijn ondertussen ook in gebruik genomen en L’Air Du Temps markeren we dan ook bij de absolute aanraders voor een inspirerend gastronomisch weekend. Een nieuwe locatie die het team van Quique Dacosta duidelijk ook bevalt!
Quique Dacosta behoort met zijn restaurant in Denia Spanje tot één van de allerbesten ter wereld. In de World’s 50 best lijst van San Pellegrino staat hij zelfs op een 26e plaats en bij de gereputeerde site WBP stars staat Quique momenteel op nr 46. Zijn restaurant fungeert dagelijks als culinair bedevaartsoord waarbij gasten van over heel de wereld Quique Dacosta bezoeken. Meer informatie en een knappe weergave van het restaurant kan je vinden op de site van The Belgian Taste Buds.
Voor deze speciale avond creëerden de twee chefs een hapjes en meergangen menu waarbij alle zintuigen geprikkeld werden. Een belevingskeuken zoals zelden meegemaakt. Het geluk was die avond ook dat de culinaire topfotograaf ‘Anthony Florio’ zijn gedrevenheid toonde waardoor we gebruik kunnen maken van enkele knappe foto’s. Merci Anthony!
We starten met een soort van appelsap in Gin Tonic style met G’vine Floraison gin en likeur van appel.
Wortels & gedroogde bladeren – mais & cèpes by Quique
Keien van Parmezaan met truffel by Quique
Oester, granité van Gochujang pasta & portosaus by San
Gelakte groene bladeren met soja by San
Praline van groene thee en limoen by San
Taartje met appel & campari met een shot van Campari vermouth by Quique
Ravioli met inktvis en wasabi by Quique
Tomate au vinaigre – Bloody Mary by Quique
Zeester krokant van tomaat by Quique
Feu de mer – Schelpdieren met broccoli en gerookt schuim by San
Ton rouge by San – een variant op de tonijn maar dan zonder tonijn
Kokkels, Kéfir, dille, selder en vodka by Quique
Zeepaling meunière met botersaus by Quique
Ash by Quique: Riz Senia, minestrone van duif, zwarte truffel, cèpes en chanterelles
Mourons des oiseaux by San: Yuba tofu, lardo di collonata – aardpeer – varkenshuid
Pluma Iberique met texturen van radijs, piperade by San
Ree 65°, zwarte look, chips van truffelaardappel, & ansjovis by San
Pruimen met amandel als pit en kaneel by Quique
Nature morte met chocolade (wit-melk-zwart), koffie, aardpeer, pompoen & patchouli kruid by San
Woorden schieten tekort om de extases van deze gerechten te beschrijven. Er werd een mix van beide keukens geserveerd wat leidt tot een prachtig geheel. Quique serveerde een combinatie van gerechten uit zijn menu ‘Universo Local’ en uit zijn Spaans ‘Avant Garde’ menu. Sang-Hoon creëerde weer een reeks nieuwe culinaire innovaties waarbij hedendaagse technieken zorgen voor nog diepere en pure smaken. Elk gerecht met woordspeling is een verhaal en kunstwerk op zich.
De explosie die volgde bij het eten van de (juiste) kei met Parmezaan was verbluffend. De veggie versie van de ‘thon rouge’ knap en met een mooie boodschap. De ravioli met inktvis en wasabi was een smaakbom. Verder genoten we enorm van die kokkels met Kéfir en vodka alsook van de perfect gegaarde ree met zwarte look. De afsluiter met een stilleven van chocolade bracht dan weer de kers op de taart alvorens het feest volledig losbarstte want om middernacht was L’Air Du Temps exact één jaar geopend op de nieuwe locatie…De verdere details gaan we jullie besparen…CY Soon!
Be-Gusto L’Air du Temps Rue de la Croix Monet, 2, 5310 Liernu-Eghezée TEl: +32 81 81 30 48 www.airdutemps.be Maandag & Dinsdag gesloten Be-Gusto score: 18,5/20 Quique Dacosta Restaurante Ctra. Las Marinas, Km.3 Urb. El Poblet, 03700 Dénia TEl: +34 965 784 179 26 on Website World’s 50 Best
Wat een feest!