Innesto – Houthalen

Innesto: “Fine Dining en ontspannend genieten!”

 ONLINE RESERVEREN
Grote Baan 9, 3530 Houthalen
0032 11 525 525
www.innesto.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten

Chef: Koen Verjans

Sinds ons eerste bezoek aan restaurant Innesto twee jaar geleden staat het restaurant van de beloftevolle Koen Verjans op onze ‘coup de coeur’ lijst. Het was nota bene tijdens dit eerste bezoek dat we aan tafel kennismaakten met de Belgian Taste Buds. Een uiterst geslaagde avond zorgde nadien voor vele herhalingen. De re-visits bij restaurant Innesto bevestigen keer op keer de kwaliteit van chef Koen Verjans en de prijs-kwaliteit is één van de betere uit het hogere segment.

De lofzang voor de kwaliteit die Verjans serveert is een logisch gevolg gezien de reputatie die hij in zijn carrière opbouwde. Na passages bij Oud Sluis, De Librije, Clos St. Denis, de Oosthoek en ’t Zilte arriveerde hij 3 jaar geleden op het domein ‘de Barrier’.  Reeds op 27 jarige leeftijd greep hij zijn eerste ster en zijn culinair verhaal is nog lang niet voorbij.

In de zaal zorgt de vriendin van Koen, Sofie De la Riviere, voor de professionele en vriendelijke begeleiding. Restaurant Innesto ligt op het schitterende domein van ‘de Barrier’ te Houthalen waar de hotelkamers recentelijke toegevoegd werden tot de hotelgroep ‘Different Hotels’. Ook deze keer kozen we weer voor de combinatie met overnachting om optimaal van het culinair spektakel te kunnen genieten. De combinatie van gastronomie en overnachten in stijl behoort zo tot één van onze toppers voor een gastronomisch relax weekend.

Het interieur van Innesto is stijlvol en hedendaags. De parket vloer, witte en rode tinten worden versterkt door de kleurrijke kunstwerken. Aan de klassiek gedekte tafels staan comfortabele kuipzeteltjes om ontspannend te genieten. De keuken van Chef Verjans typeert met een goede balans tussen het optimaal tot zijn recht laten komen van de ingrediënten terwijl er toch inventief gewerkt wordt. Licht verteerbare creaties met fijne zuren, elegantie en intensiteit. Naast de beperkte à la carte met enkele topgerechten is er een 3-gangen lunchmenu (38€), een 4-gangen menu surprise all-in tijdens weekdagen (98€) en het Menu Innesto in 5-gangen (75€) of 6-gangen (85€). We degusteren vandaag het uitgebreide 6-gangen menu met de aangepaste wijnen die door Sofie geselecteerd werden (+38€).

Als aperitief kies ik de Limburgse Wilderen gin met een iets zoeter elderflower fever-tree tonic. In het glas komt zoethout en vlierbloesem. Een zeer goede combinatie waarbij na enkele minuten het zoethout teveel gaat doorsmaken. De amuses komen vlot op tafel en zitten ook vandaag weer vol van verfijning en mooie frisse smaken. De risotto met  scheermesjes en een jus van verveine is werkelijk subliem. Een mooie volle smaak wordt geaccentueerd met een perfecte fraîcheur. Verjans weet duidelijk hoe hij van bij de start moet imponeren.

Ganzenlevercrème met pecan noot, rode biet en beulingInnesto Houthalen - Koen Verjans

Crispy kroepoek van comté kaas, pastrami van kalfsrug en geroosterde tomaatInnesto Houthalen - Koen Verjans

Geschroeide inktvis, jonge courgette en pecorino kaasInnesto Houthalen - Koen Verjans

Maatjesharing, chiboust van zuring & appel en briocheInnesto Houthalen - Koen Verjans

Scheermesjes met rucola en citroen, risotto en een jus met verveineInnesto Houthalen - Koen Verjans

Een frisse tartaar van wilde tonijn komt met een luchtige crème van gember en citroen, avocado, jonge groenten en frisse kruiden. Het geheel wordt afgewerkt met een jus van dashi. Hierbij krijgen we een Gruner Veltliner van het Weingut Kolkmann uit Wagram- Niederösterreich.Innesto Houthalen - Koen Verjans

Op zijn vel gebakken zeebaars krijgt een smaakvolle begeleiding artisjok ‘Barigoule’, jonge spinazie, verse pasta en een delicieuse emulsie van wilde basilicum. Ook de Spaanse witte Rioja Alavesa van de viura en malvasia druif van Luis Canas valt goed in de smaak door zijn exotische toetsen en aroma’s van rijp fruit.Innesto Houthalen - Koen Verjans

Verjans werkt vaak met kreeft en ook vandaag heeft hij een kleurrijk kreeft gerecht voor ons in petto. De zacht gegaarde kreeft wordt geserveerd met ratte aardappel, lamsoor, crispy algen en een jus van bouillabaisse. De kreeft is mooi sappig en heeft een diepe smaak, de bouillabaisse jus is rijkelijk en zorgt voor een perfecte opwaardering. In het glas komt een Bourgogne van Michel Juillot uit de côte chalonnaise.Innesto Houthalen - Koen Verjans

Als hoofdgerecht is er saignant rundsvlees met specerijen, bereidingen van ui en zwarte knoflook, pommes pont neuf en een jus met vadouvan. De Ribera del Duero van Vinedos Bodegas Ebano uit Castilla y Léon toont het nodige karakter en geeft body.Innesto Houthalen - Koen Verjans

Het eerste dessert is een compositie met structuren van abrikoos en een crème op basis van amandel & oranjebloesem.Innesto Houthalen - Koen Verjans

Nadien volgt het laatste gerecht in de lijn van alweer een super geslaagd diner. De combinatie van donkere chocolade met kersen, een luchtige crème van kersen, karamel, gepofte rijst en ijsgekoelde kersen is verfijnd en toont een sublieme synergie van aroma’s. Hierbij wordt het Kriek bier van brouwerij Ter Dolen geschonken.Innesto Houthalen - Koen Verjans

Ook vandaag scoort Verjans weer met een creatief en smaakvol menu Innesto. Met een mooie prijs-kwaliteit verhouding blijft Innesto een geraffineerde keuken vol kwaliteit serveren. Door het warme interieur, de ontspannende omgeving en de hartelijke bediening staat restaurant Innesto hoog op onze jaarlijkse re-visit lijst. Een adres om te blijven koesteren voor de toekomst en ideaal in combinatie met een overnachting ter plaatse. Innesto!

Be-Gusto

Innesto
Online Reserveren
Grote Baan 9, 3530 Houthalen
Tel: +32 11 525 525
[email protected]
www.innesto.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 16,5/20

 

Comments are closed.