Innesto – Houthalen

Innesto: “Verfijning en puur genot!”

 ONLINE RESERVEREN
Grote Baan 9, 3530 Houthalen
0032 11 525 525
www.innesto.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten

Chef: Koen Verjans

We eindigden ons verslag van het vorige Innesto bezoek met de lovende woorden: ‘een adresje om te koesteren’. Het gebeurt niet vaak dat je onmiddellijk na een restaurantbezoek al weer verlangt naar een volgende passage, maar bij Innesto was dit ons buikgevoel. Een lofzang die eigenlijk niet zo verrassend moet zijn want het palmares van Chef Koen Verjans spreekt voor zich. Met passages bij Oud Sluis, De Librije, Clos St. Denis, Oosthoek en ’t Zilte arriveerde hij 3 jaar geleden op het domein ‘de Barrier’.  Reeds op 27 jarige leeftijd greep hij zijn eerste ster en als je het mij vraagt stopt het daar niet bij. Niet geheel onterecht wordt Koen Verjans als één van dé culinaire toptalenten van Vlaanderen beschouwd. Ook hoort Koen Verjans bij de mooie selectie chefs van ‘Jong Keukengeweld‘.

Restaurant Innesto wordt uitgebaat door Koen en zijn goedlachse vriendin Sofie De la Riviere. Het is gelegen op het prachtige domein van ‘de Barrier’ te Houthalen waar de hotelkamers recentelijke toegevoegd werden tot de hotelgroep ‘Different Hotels’. Zo bevestigd Innesto zijn reputatie als super adresje voor een culinair relax weekend. Het interieur van Innesto is stijlvol en vrij klassiek. Veel wit en rood wordt versterkt door de kleurrijke kunstwerken.Innesto - De Barrier Houthalen

We zien een mooie evolutie naar verfijning toe in de keuken van Chef Verjans. Op een inventieve manier gaat hij telkens op zoek om de ingrediënten optimaal tot hun recht te laten komen. Een keuken die licht is met veel aandacht voor de juiste zuren, smaakcohesie, intensiteit en elegantie.

We degusteren vandaag het uitgebreide 6-gangen menu met aangepaste wijnen (80€+35€).

Al van bij de start bij de mise en bouche is het duidelijk dat Koen ons een geweldige avond zal bezorgen. De amuses zijn niet alleen kunstwerkjes maar de frisse smaken doen de eetlust enorm aanwakkeren.

Inktvis structuren, ponzu & korianderInnesto - De Barrier Houthalen

Ijs van ganzenlever, zure kers & rode bietInnesto - De Barrier Houthalen

Makreel, feta, tomaat & uiInnesto - De Barrier Houthalen

Oester cocktail, bergamot, jus van komkommer, groene appel, selderInnesto - De Barrier Houthalen

Scheermesjes, fregola, courgette & verveineInnesto - De Barrier Houthalen

Als eerste gerecht volgt de Noordzeekrab met witte asperges, eidooier, frisse kruiden en een bouillon van langoustine. Een creatie vol pure en herkenbare smaken, de kruiden geven de nodige fraîcheur en de bouillon smaakt mooi af zonder te overheersen.Innesto - De Barrier Houthalen

De Zeebaars die op vel gebakken werd, serveert Koen met venkel, zeegroenten en lamsoor. Apart komt een algencracker. Een gerecht dat perfect in de lijn ligt van deze culinaire wandeling met een mooie smaakcohesie.Innesto - De Barrier Houthalen

Innesto - De Barrier HouthalenDe chef volgt met één van mijn favorieten door Langoustine te serveren met ratte aardappel, jonge spinazie, een emulsie van jonge slaharten, de jus met ansjovis en Parmezaanse kaas. Verfijnd, elegant en oh zo diep van smaak. Een bord vol persoonlijkheid met mooie accenten.Innesto - De Barrier Houthalen

Voor de ‘grosse pièce’ kiest Koen voor krokant gebakken lamsvlees met een cannelloni die gevuld werd met zacht gegaarde lamsnek. Verder nog koolrabi, jonge erwtjes en tuinbonen. Lamsvlees in combinatie met tuinbonen dat goed gebracht wordt is voor mij altijd een winner. Ook de cannelloni met lamsnek is subliem.Innesto - De Barrier Houthalen

Ook het wijnarrangement kadert in de stijl van het huis, jonge & frisse wijnen die niet overheersen maar een goede ondersteuning geven. Zeker de dessertwijn, een zoet rode Maury – Serre Romani 2009, wist mij aangenaam te verrassen. Als we dan toch enige groeimarge moeten zoeken dan hou ik het op het aanwerven van een ervaren sommelier bij Innesto, zonder echter afbreuk te doen aan de huidige manier van werken.

Het eerste dessert rond framboos spreekt qua verfijning en presentatie weer boekdelen. Macaron de Paris van framboos, cheesecake, krokantje en een zalfje van framboos. Geen wonder dat dit dessert de inspiratie werd voor zijn dessert op Limburg proeft!Innesto - De Barrier Houthalen

We sluiten de sweet dreams af met de Chocolate Stones, verschillende smaken van donkere chocolade, met besjes en muscovadosuiker. I am ready for heaven en gelukkig blijven we logeren in een prachtige kamer van het hotel!Innesto - De Barrier Houthalen

Met zo’n culinaire wandeling kan Innesto ons alweer overtuigen. Het is duidelijk dat Koen Verjans veel in zijn mars heeft en dat zijn kwaliteits-gedreven en verfijnde keuken nog hoge toppen zal scheren! Ook heeft Koen begrepen de zaal niet te schuwen en de gebruikelijke ‘tour de tables’ te doen. Het resultaat van deze jonge tandem mag gezien worden, een absolute aanrader!

Be-Gusto

Innesto
ONLINE RESERVEREN
Grote Baan 9, 3530 Houthalen
TEl: +32 11 525 525
www.innesto.be
Zondag & maandag, zaterdag lunch gesloten
Be-Gusto score: 16,5/20Innesto - De Barrier Houthalen
Comments
2 Responses to “Innesto – Houthalen”
  1. Carla says:

    Och, wat een mooie gerechten! Komt op mijn lijstje, hoewel als ik doorrij ik ook heel snel bij Table d’Amis ben natuurlijk 😉

  2. begusto says:

    @Carla: Nog Beter! Lunch bij Innesto – wandeling in Limburg – diner bij Table d’Amis – smakelijk….:)