Brasa – Knokke

Brasa: Contemporary & Rough

 Online Reserveren
Smedenstraat 57, 8300 Knokke
0032 50 61 00 61
www.brasagrill.be

Maandag en dinsdag gesloten

Chef: Maurice De Jaeger

De signalen vanuit Knokke waren duidelijk en vurig. Brasa was de nieuwe hotspot die recent opende en deze zomer alle harten veroverde. Brasa, een Contemporary Grill Cuisine, is een spin-off verhaal van de inspirators van restaurant Cuines,33. Brasa bevindt zich een paar huisnummers verder in de Smedenstraat. Het feit dat Cuines,33 één van onze Knokse favorieten is, en de meer dan lovende gelezen feedback over de charme van Brasa, deed ons geen moment twijfelen. Must visit!Brasa Knokke

Het concept is volledig anders dan de fine-dining tapas gerechten bij Cuines,33. ‘Brasa’ betekent ‘grill’ in het Catalaans en dat is precies wat je kan verwachten in dit nieuwe restaurant. Het aller beste van de grill, topproducten die geserveerd worden met een creatieve en internationale twist.

Het interieur van het restaurant is modern, speels en nonchalant. Houten tafels geven warmte aan het industriële interieur met verder kleurrijke stoelen en decoraties en een grote bar. Voor het spektakel aan de open keuken zorgt de grote rijpingskast en de brede houtskool grill (brasa). Niets van de inrichting laat je vermoeden dat het gebouw gloednieuw is. Andere eyecatcher is een groot spit waar naast zwartpootkippen ook hele ananassen geduldig rondjes draaien.Brasa Knokke

Deborah Hellburg en Maurice De Jaeger zijn gastvrouw en chef. Samen met het team van Cuines,33 beheren ze het restaurant en ze nemen de dagelijkse leiding. Maurice heeft altijd al een passie voor de grill gehad. Samen hebben ze expertise en ideeën opgedaan in een werktraject dat hen langs Oud Sluis, Pure C, Bartholomeus en Le Cirque Scheveningen leidde. Om beter voeling te krijgen met het vak van beenhouwer werkte Maurice De Jaeger in de aanloop naar deze opening enkele maanden bij slagerij Deknock in Knokke. Brasa heeft op de eerste verdieping dan ook frigo’s met een gevarieerd aanbod runderrassen die ze zelf laten rijpen.Brasa Knokke

Op de kaart zien we enkele kleine hapjes om bij het aperitief te bestellen zoals de boneless ribs, een charcuterie schotel om te delen en de oesters die met een creatieve frisse toets geserveerd worden. Uiteraard kiezen de meeste gasten voor één van de brasa gerechten uit het ruime aanbod. Op de houtskoolgrill wordt vis, kreeft en een selectie van de betere runderrassen geserveerd.Brasa Knokke

Ook van het ronddraaiend spit gaan we al watertanden. En dan vergeten we nog bijna de uitnodigende bijgerechten zoals ‘crazy carrots’, ‘Asian veggies’ en ‘patata canari’. Op weekdagen serveert Brasa een lunchmenu in twee gangen voor 24€.Brasa Knokke

Om stevig te starten zijn er naast de klassieke aperitieven en een uitgebreide selectie gins ook enkele bourboncocktails beschikbaar. We vliegen erin met een ‘Dark & Stormy’ met rum, limoen en gember bier. Hierbij komt grissini en pan carasau met een smaakvolle dip van aubergines.Brasa Knokke

Bij Brasa zou je heel de kaart willen bestellen maar dat is iets teveel van het goede. We beslissen met de Belgian Taste Buds om als start een aantal te gerechten te delen en genieten zo van een selectie appetizers en voorgerechten.

Oesters in ‘Aziatische stijl’ en oesters afgewerkt met een granité van pompelmoes.Brasa Knokke

De bekende en overheerlijke ‘Boneless Ribs’Brasa Knokke

Gegrilde halve kreeft met kruidenboter van het suggestie bordBrasa Knokke

Gegrilde makreel op de barbecueBrasa Knokke

Carpaccio van Wagyu rundvleesBrasa Knokke

Voor het hoofdgerecht maken we een keuze van drie runderrassen. Rubia Gallega uit Galicië met een mooie marmering, kruidige toetsen en veel verfijning. Daarnaast de Gasconne uit de Pyreneeën die bekend staat als één van de oudste en originele rassen uit Frankrijk. Hier vooral de kruidige smaak door 14 verschillende gras- en kruidsoorten. Dan volgt Chianina, het parelwit runderras uit de Val de Chianina in Toscane. Deze runderen, bekend van de Bistecca alla Fiorentina, zijn graangevoed en goed voor de cholesterol! Bij onze tasting hadden we de rubia als winnaar verwacht maar het was ons stuk Chianina die met de eer ging lopen. Het fijn gemarmerde vlees was zeer rijk en vol van smaak.Brasa Knokke Brasa Knokke

Rubia GallegaBrasa Knokke

GasconneBrasa Knokke

ChianinaBrasa Knokke

Vaak zijn de frieten een aandachtspunt in grill restaurants maar bij Brasa missen ze hun start niet. De pepersaus verdient extra aandacht.Brasa Knokke

De Crazy CarrotsBrasa Knokke

De pittige Aziatische saladeBrasa Knokke

Gegrilde aspergesBrasa Knokke

Het signatuur dessert is de ananas van het spit en waarom zouden we de chef niet volgen! Deze ananas wordt gedurende zes uur aan het spit gegaard totdat die volledig met zoute karamel bedekt is. In het bord komt dit verrukkelijk dessert met baba au rhum en zelf gedraaid ijs met Madagaskar vanille. Don’t miss this piece of gold!Brasa Knokke

Het jonge team van Brasa toont meteen dat er potentieel zit in een ongedwongen maar kwalitatief vlees verhaal. We nemen ze dan ook graag op in onze top drie ‘meat’ restaurants naast Elckerlijc en Carcasse. Chef Maurice De Jaeger toont zich een waardig ambachtsman aan het open vuur terwijl Deborah voor de nodige professionele schwung in de zaal zorgt. Smakelijk

Be-Gusto

Be-Gusto score:                           14,5/20

Be-Gusto prijs kwaliteit score: 14,5/20

 

Brasa

ONLINE RESERVEREN

Smedenstraat 57

8300 Knokke

Tel: +32 50 61 00 61

www.brasagrill.be

Maandag en dinsdag gesloten

Comments
One Response to “Brasa – Knokke”
  1. Ik ben er zelf nog niet geweest maar heb al verschillende reacties gehoord en gelezen. Een van de reacties was dat het vrij duur was, maar als ik die foto’s zie dan krijg ik meteen het water in de mond. Ziet er wel heerlijk uit!