Antwerpen Proeft 2014

Antwerpen Proeft 2014: culinair Antwerpen viert weer feest!

Gisteren werd het startschot gegeven van Antwerpen Proeft 2014. Er stonden dit jaar een hele reeks nieuwigheden op het programma en zo werd ook ons jaarlijks bezoek een nieuwe wending. Als lid van de vakjury kregen we het genoegen om gerechten te gaan proeven van de restaurants die meedingen naar de prijs “Beste Gerecht”. Van competitiedrang was er echter weinig sprake want de collegialiteit onder de Antwerpse chefs is groot.

Partner in crime voor deze uitgebreide degustatiewandeling en foto credit voor Adriaan van de ‘Belgian Taste Buds. We laten jullie alvast meegenieten van de deelnemende gerechten zonder gedetailleerde bevindingen want het resultaat is nog ‘top secret’.

Bij aankomst aan de Waagnatie is het meteen duidelijk dat Antwerpen Proeft een nieuwe indeling kreeg. De combinatie van stijlvolle terrassen buiten aan de schelde met de restaurant paviljoenen binnen creëert een beleving in een culinair dorp. Ook is er een Bru terras met zicht op de Schelde. De gezellige hoekjes en gevarieerde inkleding zorgt voor een leuke atmosfeer. Ook met de keuze aan gerechten heb je een uitgebreide variatie. Keuzestress is dan ook danig aan de orde. Betalen doe je bij Antwerpen Proeft met AP bonnen ter waarde van 1,25€. Deze bonnen zijn ter plekke verkrijgbaar aan de centrale kassa’s en voor de meeste proevertjes is het tarief 4 of 6 AP-bonnen.

‘Special guest’ in het Kenwood Theater is de internationaal geroemde topchef Yossi Shitrit van restaurant Kitchen Market uit Tel Aviv, Israël. Een adres om te onthouden bij ons volgende bezoek Israel. Achter de schermen worden alle chefs trouwens serieus ondersteund door Hotelschool PIVA. Een mooie samenwerking die zeer succesvol is zo blijkt na enkele gesprekken met de chefs en leerlingen.

Een degustatie ronde starten dat doe je best met bubbels. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van “Belgian Wines”. Dit is een absolute aanrader en in de aanloop naar het WK kan een beetje Belgisch chauvinisme geen kwaad. We drinken vandaag dus enkel Belgische wijnen en bieren van Duvel-Moortgat. In het eerste glas komt de volle mousserende wijn van het huis Meerdael uit Oud-Heverlee.14010170568_eb5acce241_z 14010193750_61794d7098_z

Onze ‘Antwerpen Proeft’ tour 1!

Likoké – Piet Huysentruyt:

Zoon Cyriel en chef Stijn Rotthier serveren met de salade Likoké een event versie van de salade die we vorige zomer bij Likoké geserveerd kregen. Vandaag zit er in de bowl een frisse salade met gezouten & gerookte zandforel, terrine van varkenskop, gekonfijte aardappel, framboos, vinaigrette van sinaas & vanille, zwart brood en gekarameliseerde andouillette. (6 AP bonnen)14010155150_867e79fe9b_z 14010121719_e3e517c0b6_z 14010195057_2cf4b435d7_z

Kleine verrassing…want likken is ok! 14194260362_6660597df5_z

Mijn Keuken:

Twee jaar geleden ontdekten we restaurant Mijn Keuken op Antwerpen Proeft en brachten we enkele weken later een bezoek aan dit restaurant in Wouw net over de grens. Vandaag serveert chef Bosters een asperge gerecht. De asperges zijn gegaard in gerookte boter, hierbij komen diverse structuren van aardappel met ansjovis, gepekelde citroen, een flan van asperge en mimosa van ei. (6 AP bonnen)14196725314_caf4210ed2_z

Grand Café Patrasche:

Dit restaurant uit Hoboken brengt een combinatie van gerookte eend met witte beuling, een zalf van butternut, honing, witlof, basilicum, poeder van sinaasappel en koekje van pindanoot. (4 AP bonnen) Als suggestie wordt hierbij een Triple d’Anvers aanbevolen, schol. 14173648976_9e9790179f_z

Zytho:

Brasserie Zytho in Kontich heeft sinds mijn vorig bezoek een nieuwe chef. Antwerpen Proeft is dan ook een perfect event voor chef Steven Yseboot om zijn culinair kunnen aan het breed publiek te tonen. Hiervoor serveert hij gebakken asperges met een geitenkaasje van De Polle dat in De Koninck bier gewassen werd, Vlaams gerookt vlees, vogelmuurkruid, oude comté en caramel. (4 AP bonnen)14010159250_6508dc9625_z

Graanmarkt 13:

De nieuwe wending die chef Seppe Nobels gaf aan zijn restaurant Graanmarkt 13 werd onlangs nog enorm gesmaakt door ons. Een passage bij hem krijgt met twee leuke gerechten dan ook een terechte glimlach. Eerst brengt hij een scheermesjes met Zeeuwse algen, een vinaigrette van algen, ziltig lepelblad, komkommer, kervel en koolrabi. (6AP bonnen) 14010120299_bf753bc284_z 14010192097_b5edd04395_z

Nadien volgt Seppe met varkenswang dat gelakt werd in zijn beruchte stadshoning, structuren van jonge wortel, mosterdzaad, mosterdblad, popcorn van varkensoor en een crème van zandwortel. (6 AP bonnen)14216932253_87aefb6769_z

Bistronomie presents L’Amitié:

De jaarlijkse Bistronomie gids gaat op zijn minst gezegd niet onbemind aan ons voorbij en ook zij zijn dit jaar nieuwkomer op Antwerpen en Limburg Proeft. In Antwerpen is dit een samenwerking met chef Thomas Baeyens van restaurant L’Amitié op het Zuid. Een recent bezoek moet nog in verslag omgezet worden zijn bistronomische kunde werd unaniem bejubeld. Vandaag heeft hij voor ons jonge makreel met een emulsie van olijfolie, handgerolde couscous met tuinkruiden, zeekraal, radijs en vadouvan op het menu staan. (6 AP bonnen) Hierbij drinkt je best een Vedett extra white.14010191357_83f5841a30_z

L’épicerie du cirque:

De nieuwe ster van Antwerpen L’épicerie du cirque valt uiteraard op en dan heb ik het niet over zijn kaffer verhaal (voor insiders). Hij brengt dit jaar een versie van verfijnde streetfood met eerst een krokantje van quinoa met tartaar van steenbolk, ponzu, kaffirlimoen, koriander en crème van oester. (4 AP bonnen)14194257122_f050931df6_z

Hierna serveert hij vanuit de green egg een burger van gelakt buikspek met gember, een mayonaise van aardpeer en ansjovis, pickles van aardpeer met mirin & witte wijnazijn en een sublieme crumble van aardpeer schil. (4 AP)14196789105_86917d522d_z

Helsen:

Ik lieg niet als ik restaurant Helsen uit Kasterlee tot één van mijn Kempische favoriete restaurants kroon. Net zoals vorig jaar toont chef Frederic Helsen twee verfijnde gerechten.

De Kalmthoutse heide asperge komt met een crème van eigeel, Noordzeekrab, een vinagrette van dille en kervel, en een emulsie van spinazie.(6 AP)14010156820_9e469dfafa_z

Ceviche van kabeljauw serveert hij met algen, een salade van zilte planten, granny smith, crème van soja en krokant van algen.14193501731_558c6574a6_z

Silverspoon:

Cateraar Silverspoon toont zijn mobiele keuken ‘Mini Chef’ van Obumex en laat ons degusteren van de zwartpoot kip met tuinbonen, bloemkool en truffel. Een serieuze portie. (6 AP)14216930533_c29714a36a_z

B23:

Restaurant B23 aan de Brouwersvliet 23 speelt bijna een thuiswedstrijd en mocht natuurlijk niet ontbreken op Antwerpen Proeft. Makreel komt met spuitje gevuld met escabesche, toets van lavas, crème van tom kha kai, bonbon van waterkers, komkommer structuren, korenaar en marshmellow van komkommer. (6 AP) Drink hierbij gerust een lekker IPA biertje van Vedett.14010189187_e9cf61be30_z

Surf & Turf: Oosters gelakt spek wordt door Chef Kevin De Backer geserveerd met langoustine, crème van abdijkaas, diverse soorten radijs en sushi van savooikool. (6 AP)14196720214_86110bb95a_z

Het Oude Raadshuis:

Dit restaurant uit Halsteren nabij Breda is voor het tweede jaar op rij aanwezig en brengt een degustatiebordje met hapjes: rosbief met een zalf van Japanse mierikswortel, radijs en kroepoek; cupcake met truffel, lente-ui, Brabantse wal asperge, gemarineerde runderhaas en truffelaardappel; carpaccio met very spicy tabasco, worcester, witte peper en krokant van parmezaan; Steak tartaar met zoet aardappelfrietje.(6 AP)14216928763_dd5f11360b_z

O&O Restaurant:

In de aanloop naar Antwerpen Proeft gingen we al eens op bezoek naar O&O restaurant in Sint Willebrord. De oesters op Balinese wijze staan ook vandaag op het menu. Voor Antwerpen Proeft vondt men een mooie selectie van Zeeuwse creuses die op Balinese wijze met gember, knoflook, chili en limoen geserveerd worden. (6 AP)

Het tweede gerecht bij O&O is een carpaccio van wagyu rund, asperge, Japanse enoki, gekarameliseerde walnoot en Oosterse balsamicodressing. (6 AP)14010154290_ff575b2219_z

Van Tricht – De Laet – Moortgat:

Denk niet te vlug aan het dessert want het degustatie bordje met kazen is de moeite dit jaar. Een samenwerking tussen kaasmeester Van Tricht, gerijpt vlees expert De Laet en Duvel-Moortgat resulteert in een interessant proevertje. Degustatieplankje (6AP):

 • Kaasterkaas met Chouffe Soleil en
 • Secreto N° 7 Spaanse rib-eye ham met IPA Vedett
 • Cabriolait geitenkaas met Duvel Tripel Hop 201414010154040_412831c84a_z

Toon De Klerck:

Bakker-patissier Toon De Klerck heeft zijn uitvalsbasis op een 200tal meter en mag zeker niet ontbreken. Vandaag serveert hij een degustatie van twee desserts in één gerecht voor slechts 4 AP bonnen. Zachte cheesecake komt met komkommer die gemarineerd werd in Hendrickx gin en rotsjes van yoghurt en witte chocolade. Daarbij komt een chocolademousse met een crunch van hazelnoot en caramel, bavarois van sinaasappel en een crumble van venkel om te verfrissen.14173643236_5166f78be0_z

Ook is er de Ellis Gourmet foodtruck om nog even een lekkere burger uit het vuistje te proeven.

En afsluiten doe je best zoals je de avond begon…met een lekker glas Belgische wijn!

Picture by Belgian Wines

Picture by Belgian Wines

Onze ‘Antwerpen Proeft’ tour 2!

Kommilfoo:

Een chef die met gebroken hand gewoon blijft knallen op Antwerpen Proeft. Respect Olivier! En dan een subliem varkentje te voorschijn toveren, respect X2! Geniet van de uitstekende gekaramelliseerde schouder van Segovia-melkvarken met duinasperge uit Kalmthout, tuinbonen en jus met Marokkaanse parfums. (6 AP)14220626923_2098e879ca_z

Boris:

Restaurant Boris is voor velen misschien een minder gekend restaurant in centrum Antwerpen. Wij weten echter van een bezoek aan chef Nicolas in zijn alter ego restaurant Boris dat het daar aangenaam vertoeven is. Voor Antwerpen Proeft maakt hij ravioli van kreeft met jonge spinazie en beurre blanc. (6 AP)14033510298_e22a32b51c_z

BÚN:

Restaurant BÚN zal op 16 juni zijn deuren openen in het pand waar vroeg Ko’uzu was. Dit nieuwe concept met Vietanemese streetfood eat in en take away wordt uniek voor Antwerpen en is een project van Hoa Truong (vroeger Little Asia) en Huibrecht Berends. Huibrecht was vroeger de restaurant manager van restaurant Pure C bij Sergio Herman. Wij gingen dan ook met plezier hun twee gerechten op Antwerpen Proeft al eens voorproeven.

Pho bo, het Nationale gerecht van Vietnam. Dit is een vermicellisoep met rundvlees en kruiden. (4 AP) Hiervoor werd er vlees gebruikt van de schenkel van West Vlaams rood rund.14013853340_47da6b2ffb_z

Goi cuon tom. Dit zijn uiterst lekkere lenterolletjes met scampi en kruiden. (4 AP) Hierbij komt een dipsaus van zwarte bonen en gegrilde pinda’s.14200479275_619535d7fc_z

Likoké – Piet Huysentruyt:

Gisteren werd de salade Likoké geproefd en vandaag kon ik meegenieten van een zalige Crème brûlée van bloedworst, eendenlever, appel en rode biet (6AP). De mooie glimlach van Piet’s moeder kregen we er gratis bij!14013849620_018bb98f06_z

‘t Zilte:

Vorig jaar was Viki Geunes nog ambassadeur van Antwerpen Proeft en ook dit jaar is hij van de partij. Aan zijn zijde stond tijdens mijn tour trouwens de Internationale gastchef Yossi Shitrit uit Israel. Een bezoek aan zijn restaurant ‘Kitchen Market‘ in Tel Aviv komt zeker op de ‘to do list’. Aanstaande maandag doen beide heren trouwens een ‘four hands’ dinner in het ‘t Zilte. Vandaag staat lamsnek op het menu met een granensalade, geitenkaas en groene olijf (6AP).14013813869_cc732788e1_z

L’épicerie du cirque:

De fancy Burger van chef Dennis (L’épicerie du cirque) was gisteren zo lekker dat we hem vandaag met een smoes een herkansing geven. Streetfood becomes Streetart en als Burger King dan toch niet naar België wil komen…Dennis it’s all yours. Burger van gelakt buikspek met gember, een mayonaise van aardpeer en ansjovis, pickles van aardpeer met mirin & witte wijnazijn en een sublieme crumble van aardpeer schil. (4 AP)14196789105_86917d522d_z

De Schone Van Boskoop:

Wouter did it again hoorde ik al in de wandelgangen! Men had het dus duidelijk op de worst die Wouter van De Schone Van Boskoop ook dit jaar weer op Antwerpen Proeft serveert. Dit jaar een Kalfsworst met truffel op een bedje van stoemp met zandwortel. (6AP)14013823398_2bc3fecee4_z

Pierre Marcolini:

De eerste tour werd afgesloten met een heerlijk dessert van Toon De Klerck en vandaag is het de beurt aan de creatie van Marcolini. Hij brengt een biscuit in laagjes met limoenzeste; nougatine met gegrilleerde sesamzaadjes en honing; panna cotta van abrikoos en gelei van citroenverbena; diplomatenmousse van witte chocolade en gevanilleerde mascarpone. Hierbij komt nog een macaron van ponzu en chocolade praline. (6AP)14013850510_0e34fc632c_z

Mis ‘Antwerpen Proeft’ dit jaar zeker niet, nog tot en met zondag 18 Mei kan je gaan genieten en jou persoonlijke culinaire wandeling samenstellen!

Be-Gusto

Antwerpen Proeft: 15-16-17-18 Mei: www.antwerpenproeft.be

Openingsuren
Donderdag 15 mei > 17u00-23u00 food & drinks > 22u30-03u00 gratis afterparty
Vrijdag 16 mei > 17u00-23u00 food & drinks > 22u30-03u00 gratis afterparty
Zaterdag 17 mei > 15u00-23u00 food & drinks > 22u30-03u00 gratis afterparty
Zondag 18 mei > 12u00-20u00 food & drinks 

Volledige lijst gerechtjes

1 – Likoké

A – Crème brûlée van bloedworst, eendenlever, appel en rode biet = 6 b.

B – Salade Likoké = 6 b.

2 – Rimbaud

A – Brunoise van Bresse-kip en artisjokbodems, consommé en artisjokblaadjes = 6 b.

B – Sla met gebakken sint-jakobsvrucht, afgewerkt met kaviaar van zwarte truffel = 6 b.

Biersuggesties: (A) La Chouffe, (B) Vedett

3 – Boris

A – Ravioli van kreeft met jonge spinazie en beurre blanc = 6 b.

B – Stoverij van ossenstaart met zoete ui, asperge en truffelmousseline = 6 b.

Biersuggesties: (A) Duvel, (B) Maredsous Bruin

4 – Mijn Keuken

A – Jonge gemarineerde makreel, geïmpregneerde komkommer, sushi-azijn, koude bouillon van komkommer en gember = 6 b.

B – Asperge, gegaard in gerookte boter, Bayonne-ham, kwarteleidooiertje en diverse texturen van aardappel met ansjovis en gepekelde citroen = 6 b.

Biersuggesties: (A) Vedett Extra White, (B) Duvel Tripel Hop 2014

5 – Kommilfoo

A – Gemarineerde zeebaars, fregola (Sardinische pasta) en tomatenvariëteiten, heldere thee van tomaat, crème van pesto en parmezaan = 6 b.

B – Gekaramelliseerde schouder van Segovia-melkvarken, duinasperge uit Kalmthout, jus met Marokkaanse parfums = 6 b.

Biersuggesties: (A) Liefmans Goudenband, (B) Triple d’Anvers

6 – Grand Café Patrasche / Catering Concepts

A – Witlof, basilicum, sinaasappel, pindanoot, honing, pens, gerookte eend = 4 b.

B – Jonge haring, appel, zure room, biet = 4 b.

Biersuggesties: (A) Triple d’Anvers, (B) De Koninck

7 – Zaowang

A – Sushicombinatie van 6 stuks maki = 6 b.

B – Luxe-sushicombinatie van 4 stuks maki en 2 chef rolls = 6 b.

Biersuggesties: (A) Vedett Extra White, (B) Vedett

8 – Zytho

A – Gazpacho van paprika met gerookte limoenkip, coulis van koriander en komijn, krokante Sichuan-grissini = 4 b.

B – Gebakken asperge, gebrand geitenkaasje met Bolleke-caramel, Vlaams gerookt vlees, oude comté = 4 b.

Biersuggesties: (A) Vedett IPA, (B) Maredsous Bruin

9 – Graanmarkt 13

A – Scheermes, alg, komkommer, koolrabi, ziltig lepelblad = 6 b.

B – Jonge wortel, varkenswang, stadshoning, mosterdzaad, mosterdblad = 6 b.

Biersuggesties: (A) Vedett Extra White, (B) Triple d’Anvers

10 – Ardent

A – Gebakken zeekat (sepia, inktvis), chutney van rode ui en dressing op basis van de inkt = 6 b.

B – Rib-eye van Duroc-varken, in melk gegaard, met rösti (aardappelkoekjes), pickles en worteltjes = 6 b.

Biersuggesties: (A) De Koninck, (B) Triple d’Anvers

11 – De Schone van Boskoop

Kalfsworst met truffel en stoemp van zandwortel = 6 b.

Biersuggestie: Triple d’Anvers

12 – Bistronomie Gids stelt voor: L’Amitié

Jonge makreel, emulsie van olijfolie, groene selder, zilte toetsen en vadouvan (Indiaas kruidenmengsel) = 6 b.

Biersuggestie: Vedett Extra White

13 – Puur

A – Sardine, pompelmoes, doperwt, aioli = 4 b.

B – Iberisch varken, asperge, soja, gerst = 4 b.

Biersuggesties: (A) Duvel Tripel Hop 2014, (B) Triple d’Avers

14 – L’Épicerie du Cirque

A – Krokant van quinoa met tartaar van steenbolk, opgefrist met ponzu, kafferlimoen, koriander en crème van oester = 4 b.

B – BBQ pork slider: geroosterd en gelakt buikspek met aardpeer, pickle van aardpeer en gerookte paprika = 4 b.

Biersuggesties: (A) La Chouffe, (B) Maredsous Bruin

15 – Toon De Klerck

A – Chocolademousse met crunch van hazelnoot en caramel en bavarois van bloedsinaasappel met crumble van venkel = 4 b.

B – Cheesecake met vanille en komkommers, opgelegd in gin = 4 b.

16 – Duvel Moortgat / Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon / De Laet & Van Haver

A – Degustatieplankje Cheers (Cheese & Beers): Kaasterkaas met Chouffe Soleil en Cabriolait met Duvel Tripel Hop 2014 = 6 b.

B – Degustatieplankje Meat The Beer: Secreto N° 7 met Vedett IPA = 4 b.

17 – Silverspoon Exclusive Catering & Events

A – Asperge, tomaat, garnaal en scharrelei = 6 b.

B – Zwartpootkip, tuinboon, bloemkool en truffel = 6 b.

Biersuggesties: (A) Liefmans Goudenband, (B) Triple d’Anvers

18 – Helsen

A – Kalmthoutse Heide-asperge, crème van eigeel, noordzeekrab, flan van groene kruiden, vinaigrette van dille = 6 b.

B – Ceviche van kabeljauw, alg, salade van zilte plantje = 6 b.

Biersuggesties: (A) Duvel, (B) Vedett Extra White

19 – ‘t Zilte

Lamsnek, granensalade, geitenkaas, groene olijf = 6 b.

Biersuggestie: Maredsous Bruin

20 – Yam Thai

A – Papaya-salade (heerlijk, fris en typisch Thais straatgerechtje) = 6 b.

B – Pad krapow moo (zalig gehakt varkensvlees met Thaise basilicum en pepertjes) = 6 b.

Biersuggesties: (A) Vedett IPA, (B) Duvel Tripel Hop 2014

21 – Pierre Marcolini

Biscuitlepel met limoenzeste; nougatine met gegrilleerde sesamzaadjes en honing; panna cotta van abrikoos en gelei van citroenverbena; diplomatenmousse van witte chocolade en gevanilleerde mascarpone = 6 b.

Biersuggestie: Liefmans Cuvée Brut

22 – Ellis Gourmet Burger

A – Mini-burger Meatlover Classic (burger van 100% rundergehakt van West-Vlaams rood, geselecteerd door topslager Dierendonck), met sla, tomaat, rode ui, augurk en ketchup en de geroemde Ellis-coleslaw = 6 b.

B – Mini-burger Bollywood Delight (verrukkelijke ‘Indian style’ burger met sappig stukje gemarineerde kip, frisse yoghurt-en-muntsaus en chutney van mango), met halve maiskolf als side dish = 6 b.

Biersuggesties: (A) Duvel), (B) Vedett IPA

23 – B23

A – Ceviche van makreel met toets van lavas (kruid), crème van tom khai gai, bonbon van waterkers, komkommer, korenaar = 6 b.

B – B23’s impressie van Surf & Turf: oosters gelakt buikspek, crème van abdijkaas, bonbon van schaaldieren, diverse soorten radijs = 6 b.

Biersuggesties: (A) Vedett IPA, (B) Maredsous Bruin

24 – 12, Place du Marché

A – Dry-aged Holstein-rund met crème van Thaise curry, pinda, Japanse radijs en yuzo-vinaigrette = 6 b.

B – Zalm, gemarineerd in citrus, met crème van citroenverbena, zure room, krokantje van zuurdesem en bergamot = 6 b.

Biersuggesties: (A) Vedett IPA, (B) Duvel Tripel Hop 2014

25 – Het Oude Raadhuis

Proeverij van Thoolse dikbil: als rosbief lichtgerookt en gebraden, met zalf van Japanse mierikswortel, radijs en kroepoek; hartige cupcake met truffel, lente-ui, Brabantse Wal-asperge, gemarineerde runderhaas en truffelaardappel; klassiek bereide carpaccio met mayonaise, worcestersaus, tabasco, witte peper en krokantje van parmezaan; steak tartare met mosterd, sjalot, kappertjes, krokant kwarteleitje, zoet aardappelfrietje en crème van Marokkaanse specerijen = 6 b.

Biersuggestie: Duvel

26 – O&O Oriental Cuisine

A – Zeeuwse oesters op Balinese wijze, met gember, knoflook, chili en limoen = 6 b.

B – Carpaccio van wagyu, asperge en Japanse enoki (fluweelpootjes, kleine paddenstoelen in bosje), gekaramelliseerde walnoot, Oosterse balsamicodressing = 6 b.

Biersuggesties: (A) Liefmans Cuvée Brut, (B) Maredsous Bruin

27 – BÚN

A – Pho bo (vermicellisoep, rundvlees, kruiden) = 4 b.

B – Goi cuon tom (lenterolletje, scampi, kruiden) = 4 b.

Biersuggesties: (A) La Chouffe, (B) Vedett Extra White

28 – Little Ethiopia

A – 1 x injera roll à la Abraham Esayase (vegetarisch of met kip of rund) + 1 x sambusa (vegetarisch of met kip of rund) + 1 x inguday tibs (gebakken champignons met spinazie en kaas) = 4 b.

B – 2 x injera roll + of 1 x sambusa of 1 x inguday tibs = 4 b.

C – 2 x sambusa = 4 b.

D – Ethiopische koffie = 2 b.

Biersuggestie proevertjes: Duvel

Comments
4 Responses to “Antwerpen Proeft 2014”
 1. Gastro food says:

  Ziet er heel erg leuk uit!
  De likoke billen vind ik er top uitzien 🙂

  ik heb wel zo men twijfels of dat hetgene wat Het Oude Raadshuis heeft gemaakt me ook echt zou smaken? visueel niet zo’n pareltje… Maarja niet alles is hoe het eruitziet he!

 2. gelders marleen says:

  Geen foto’s van Ardent? 🙁

 3. MyriamC says:

  Kalmthoutse heide asperges. De eerste keer dat ik daar van hoor. Ik zal straks eens gaan kijken of ik ze effectief ook vind hier op de hei. 😉

 4. begusto says:

  Beste Marleen,
  Ardent heeft zich niet ingeschreven voor de wedstrijd ‘Beste Gerecht’ waarvoor we kwamen jureren. Helaas :(!
  Volgende keer misschien. Grts