Bistronomie 2014

Bistronomie: “Lancering Bistronomie gids 2014”

Gebruik de volgende (U-BNOMIE2014) code en ontvang 3 € korting bij de online bestelling van de gids!

Vandaag lanceerden Steve Engels en Johannes Denis de gids Bistronomie 2014. Deze nieuwe editie omvat een exclusieve selectie van geaffilieerde horecazaken in ons land. Adressen met een flinke dosis bistrot toegankelijkheid in combinatie met gastronomische kunde. Het ‘nomisch’ gehalte moet duidelijk aanwezig zijn. De term bistronomie is een samentrekking van bistro & gastronomie. Conceptueel schakelen meer en meer chefs over naar deze stroming en mogen we spreken van een serieus groeiend succes.

©Carlo Coppejans

©Carlo Coppejans

13518815833_5c88b84b11_zBij het doorbladeren van de gids komen we naast de ronkende namen zoals Veranda, JEF, Vitrine, Lewis, L’Epicerie Du CirqueLa Buvette …enz ook enkele mooie nieuwkomers tegen: Ossip –  Bistro Bis6 zinnen – Mondevino – Diverso – Les Eleveurs – Bistro Neuta – Gusto – The Thrill – Publiek – AUB/SVPBeurre Noisette – Dish – Tartufo – ’t Apertje – De Kruidenmolen – Bistro L’Echiquier – Refter – Bruut – Chef’s Table – Guillaume – Valentin – Kok au Vin – Taste and Colours. Laat de ontdekkingstochten maar weer beginnen!Bistronomie gids 2014

Doorheen de nieuwe editie vinden we ook dit jaar weer enkele quotes en visies van ambassadeurs

Alain Conincx, journalist: “Bistronomie bewijst elke dag dat lekker eten niet duur hoeft te zijn.”

Frank Cops, restaurant blogger: “Ook voor ons geeft Bistronomie de juiste afwisseling in het culinaire landschap. Het is de variatie en de toegankelijkheid die het no-nonsense verhaal succesvol maken.”

Lieven Musschoot, designer: “Bistronomie is genieten zonder nadenken.”

Gido Van Imschoot, Europees Ambassadeur van de Champagne, heeft met Bistronomie een bondgenoot die hem gidst naar ongekende belevenissen.

Sven Van Coillie, restaurant blogger: “In een wereld waar we constant geprikkeld worden en waar chefs en consument gedreven zijn door de zoektocht naar de ultieme eetervaring, vergeet men soms waar het allemaal om draait. Lekker eten, in goed gezelschap, eenvoudig genieten.

Gene Bervoets: “Geloof me dat ik blij ben dat ik BISTRONOMIE in de wagen heb liggen.”

Nicolas Soenen, Beer Ambassador Duvel Moortgat: “Laat de ontdekkingstocht in de bier & bistronomie wereld beginnen!”Bistronomie gids 2014

Interactief platform

Een eenvoudige maar, efficiënte zoekmachine maakt het mogelijk om in enkele klikken de gewenste zaak te zoeken die volgens criteria zoals budget, kader, stad of de naam van de zaak ingedeeld zijn. Momenteel zijn er meer dan 95 zaken geselecteerd en worden er Vlaamse en Brusselse restaurants vermeld in de gids. (Zie onderaan voor de volledige nieuwe lijst)

Naast de website brengt Bistronomie een nieuwe editie uit: BISTRONOMIE 2014 een zeer klassevolle gids op papier. Deze zal de beste zaken uit de website verzamelen in een handig overzicht met mooie foto’s en concrete informatie. De gids met geaffilieerde leden is verkrijgbaar aan € 12,95 in de betere boekhandels, en wordt uitgegeven door Agora/Borgerhoff & Lambregts.

Bistronomie “ De Gids “

Verheugd en enigszins trots stelde men vandaag in de Brouwerij Duvel-Moortgat, de derde editie van de Bistronomie Gids voor. De gids Bistronomie 2014 is een uitbreiding van de ontdekkingstocht naar die prijsbewuste ‘nomische’ bistro’s, brasseries en no-nonsense resto’s in Vlaanderen en Brussel.

Het begrip Bistronomie leeft en heeft de laatste tijd nog meer ziel gekregen. In deze gids zijn ze bovenal op zoek gegaan naar nog meer ‘non fancy but great food’ adressen. Men is er zich van bewust dat deze collectie zeker nog niet volledig is, meer nog, sommige iconen verdienen ook hier zeker hun plaats, zo heeft men reeds een boeiende missie naar de volgende editie.

BISTRONOMIE: www.bistronomie.beBistronomie gids 2014

De lancering kreeg extra kleur door een lunch receptie die verzorgd werd door Slagerij De Laet & Van Haver, kaasaffineurs Van Tricht, Cinoco,  Duvel-Moortgat, A Taste Affair en restaurant L’Epicerie Du Cirque. Een chopping blok met structuren van radijs, een gerookt kwartelei met kipmayo, tartaar van Dorade met koriander en ponzu en varkenswangetjes werden door Dennis Broeckx bereid terwijl slager De Laet een proeverij van gerijpt vlees verzorgde met onder andere prachtige stukken entrecote die geïmpregneerd werden met duvel. Absolute topper van de middag was ook de Secreto No 7, gerijpt vlees waar slager De Laet 7 kruiden aan toevoegde. Uit bronnen vernemen we dat de Spaanse topchef Adria ook door de Secreto No 7 gecharmeerd werd en een serieus vervolg aan dit verhaal gaat geven.

©Carlo Coppejans

©Carlo Coppejans

©Carlo Coppejans

©Carlo Coppejans

13518717115_508c5ba442_z 13519045564_2c06fb2edc_z 13518735925_42da662096_z 13518721065_4ea78dd7fb_z 13519043134_41a9244dc9_z

bistronomie beleven kan BIJ – Let’s go!

ALTERMEZZO – Tongeren

‘T APERTJE – Brugge

AUB.SVP – Brussel

BAR(T)-A-VIN – Antwerpen

BELUGA – Leuven

BERNARDIN – Antwerpen

BEURRE NOISETTE – Brussel

BICYCLETTE BISTRO DE LUXE – Antwerpen

BISTRO BIS – Tongeren

BISTRO CHRISTOF – Knokke

BISTRO CUISINE KWIZIEN – Zwevezele

BISTRO DE KRUIDENMOLEN – Klemskerke

BISTRO DE LAET & VAN HAVER – Hove

BISTRO L’ECHIQUIER – Knokke

BISTRO LE NORD – Roeselare

BISTRO LOKA – Lichtervelde

BISTRO MARRON – Deinze

BISTRO NANO – Hasselt

BISTRO NEUTA – Leut

BISTRO REFTER – Brugge

BISTROT MIRO – Borgerhout

BONTE B – Brugge

BRASSERIE LIVINGROOM 102 – Westkapelle

BRASSERIE PAKHUIS – Gent

BRASSERIE RAYMOND – Brugge

BRUUT – Brugge

CHAFLO & CO – Destelbergen

CHEF’S TABLE – Burcht

COEUR D’ARTICHAUT – Gent

D’AFSPANNING – Beernem

DE COCOTTE – Aartselaar

DE GOEI GOESTING – Hasselt

DE KLEINEN BISTRO – Westmalle

DE REFUGIE – Tienen

DE VITRINE – Gent

DISH – Ninove

DIVERSO – Westerlo

DOCK’S CAFE – Antwerpen

FOU D’O BRASSERIE – Gent

GANACHE – Jabbeke

GODARD – Antwerpen

GRADE – Gent

GUILLAUME – Brugge

GUSTO – Genk

HOFSTRAAT 24 – Antwerpen

INVINCIBLE – Antwerpen

J.E.F – Gent

‘T JONG GERECHT – Brugge

KAMU – Antwerpen

KARWIJ – Antwerpen

KLEIN CONSTANTIA – Brasschaat

KOK AU VIN – Brugge

L’ACHEPOT – Brussel

L’AMITIÉ – Antwerpen

L’APÉTIT – Stekene

L’ÉPICERIE DU CIRQUE – Antwerpen

LA BUVETTE – Brussel

LA QUINCAILLERIE – Brussel

LE BISTROT D’À-CÔTÉ – Heusden-Zolder

LE BISTRO DE LA MER – Knokke

LE CHEF & MOI – Brugge

LE SELECTO – Brussel

LÈCHE PLAT – Arendonk

‘T LEEUWEKOPKE – Antwerpen

LES BRIGITTINES – Brussel

LES ELEVEURS – Halle

LEWIS – Hoogstraten

LIEVEN – Brugge

MONDEVINO – Borgloon

OH-RESTAURANT – Sint-Idesbald

OSSIP – Berchem

POTIRON – Kasterlee

PUBLIEK – Gent

QUATRE MAINS – Brugge

RESTAURANT 6ZINNEN – Hasselt

RESTAURANT FORUM – Torhout

RESTAURANT RASCASSE – Kapellen

RESTO HENRI – Brussel

ROCK-FORT – Brugge

SENSUNIEK – Brugge

SWITCH – Brussel

TAFEL 10 – Ruiselede

TAPA-TAPA – Alveringem

TARATATA – Hasselt

TARTUFO – Sint-Pieters-Leeuw

TASTE & COLOURS – Kortrijk

THE THRILL – Genk

TOM’S DINER – Brugge

VALENTIN – Brugge

VERANDA – Berchem

‘T VERSCHIL – Aalst

VINTAGE – Gent

VOLTA – Gent

ZARZA – Leuven

ZIO – Keerbergen

 

Comments are closed.