Bistronomie – Lancering gids 2015-2016

BISTRONOMIE IS HOT!

BESTEL ONLINE

Het is jaarlijks uitkijken geblazen naar de lancering van de nieuwe Bistronomie gids. Ook dit jaar weer is Be-Gusto tevreden dat we mochten samenwerken aan dit mooie project. De Horeca ondernemers Steve Engels en Johannes Denis hebben de nieuwe gids vandaag voorgesteld in het depot van Duvel-Moortgat te Puurs.

Na drie zeer succesvolle edities van de gids brengen ze dit jaar een nog uitgebreidere versie uit. Ze stelden in het eerste jaar een gids samen met 75 Belgische zaken, nadien werd dit uitgebreid naar 85 en vorig jaar zelfs 95. De nieuwe editie telt maar liefst 111 referenties. Dit jaar werden ook enkele schitterende adressen in Wallonië toegevoegd en is er een lijst met trending Bistronomie spots in Nederland. Tevens nieuw in deze vierde editie is dat de gids in twee talen (NL/FR) werd opgesteld.Bistronomie 4.0

Kwaliteit blijft een belangrijke peiler in de selectie van de restaurants. Horeca zaken worden geselecteerd op basis van Bistronomie normen: een lekkere, smaakvolle no nonsense keuken met eerlijke producten, in een eigentijds kader en met een correcte prijshantering. Deze nieuwe Bistronomie gids brengt de Belgische top van de bistronomie samen in een gebruiksvriendelijk en funky boek. “Bistronomie” is een samentrekking van bistro & gastronomie en speelt volledig in op de hedendaagse wens naar ongedwongen culinair plezier. De nieuwe editie bundelt een uitgebreide selectie bistro’s, brasseries en complexloze restaurants in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Niet te missen mijn gedacht!Bistronomie 4.0

We zijn fier dat we samen met de Belgian Taste Buds meewerkten aan de teksten. Het grootste nadeel is dat onze ‘to visit list’ en ‘wish list’ bij het schrijven en lezen alsmaar groter wordt. Het is de ambitie om elk jaar naast de vaste waarden ook nieuwe ontdekkingen te introduceren. Vlaanderen en Brussel kenden we al een beetje en daar werd het aanbod van de affiliatie dit jaar nog uitgebreid. Wallonië krijgt in deze editie een eerste aanzet en zal de volgende jaren uiteraard nog meer aandacht verdienen. Maar zeker ook in Nederland gaat de Bistronomie evolutie enorm hard. De meest originele concepten schieten er als paddenstoelen uit de grond. Deze editie bevat dan ook een lijst met 14 aanbevolen adressen uit Nederland. Een verhaal bij onze Noorderburen dat zeker een serieus vervolg zal krijgen.Bistronomie 4.0

Naast een zeer klassevolle gids op papier, is er ook de bistronomie.be website. Via de zoekmachine op de website kunnen digitale bezoekers in enkele klikken volgens hun criteria een bistronomie-restaurant opzoeken en zelfs onmiddellijk via een slim online systeem de beschikbaarheid raadplegen en een plaats reserveren in real time. Naast de website en de gids vormt Bistronomie een platform tussen de consument en de partners van het boek en worden samenwerkingen tussen de restaurant- en hotelsector aangemoedigd. Deze samenwerking met de hotelsector leidt tot het genereren van extra reservaties bij de leden. Bistronomie is een affiliatie in blijvende evolutie. Meer nog Bistronomie organiseert unieke events, zoals Bistronomische battles; wine versus beer, en “Bistronomie in the Sky”.

De gids wordt tweetalig uitgebracht en wordt verdeeld via onder andere De Standaard boekhandel. Vanaf vandaag is het boek Bistronomie 2015 verkrijgbaar via de website en in de winkel voor 9,95 euro.

Ook Food Blogger Filip Vroonen kwam toelichting geven bij het verhaal over zijn Bistronomie minnares.Bistronomie 4.0

De lancering zelf werd bistronomisch en zeer smaakvol verfijnd door enkele partners. Restaurant L’épicerie du Cirque zorgde voor enkele zalige hapjes, bakker Toon De Klerck leverde brood en desserts, Kaasmeester Van Tricht imponeerde met een rijke kaasdegustatie en slager De Laet bewees dat een hot Dog ook een delicatesse kan zijn. Zoals het een gastheer siert had Duvel Moortgat ook enkele verrassingen voor ons. We mochten genieten van een primeur met de rode IPA en verder was er ook nog de nieuwe uitgave van Duvel in kleine flesjes, de IPA en de Wild Jo Blond van De Koninck. Natuurwijnen van a Taste Affair daar zeggen we natuurlijk ook geen nee tegen en als responsable driver verfrissen we regelmatig met de parelende waters en limonades van S.Pellegrino. Bistronomie you did it again, a great event! Thanks we will enjoy reading.Bistronomie 4.0

ONLINE BESTELLEN

De lijst met restaurants van deze editie:

6ZINNEN – HASSELT

D’AFSPANNING – BEERNEM

ALTERMEZZO – TONGEREN/TONGRES

‘T APERTJE – DAMME

AUB.SVP – BRUSSEL/BRUXELLES

BAR(T)-A-VIN – ANTWERPEN/ANVERS

BASCULE – BERCHEM

BERNARDIN – ANTWERPEN/ANVERS

BEURRE NOISETTE – BRUSSEL/BRUXELLES

BISTRO BIS – TONGEREN/TONGRES

BISTRO CHRISTOF – KNOKKE

BISTRO CUISINE KWIZIEN – ZWEVEZELE

BISTRO DE LAET & VAN HAVER – HOVE

BISTRO L’ECHIQUIER – KNOKKE

BISTRO LE NORD – ROESELARE/ROULERS

BISTRO LOKA – LICHTERVELDE

BISTRO MARRON – DEINZE

BISTRO NANO – HASSELT

BISTRO NEUTA – LEUT

BISTRO REFTER – BRUGGE/BRUGES

BISTRÔNOME – WAIMES

BISTROT DU NORD – ANTWERPEN/ANVERS

BISTROT MIRO – BORGERHOUT

BONTE B – BRUGGE/BRUGES

BRASSERIE FRED – DURBUY

BRASSERIE LIVINGROOM 102 – WESTKAPELLE

BRASSERIE PAKHUIS – GENT/GAND

BRASSERIE RAYMOND – BRUGGE/BRUGES

BRUUT – BRUGGE /BRUGES

CACHET DE CIRE – TURNHOUT

CATCH BY BELUGA – LEUVEN/LOUVAIN

CÉCILA – BRUSSEL/BRUXELLES

CHAFLO & CO – DESTELBERGEN

CHEF’S TABLE – BURCHT

COEUR D’ARTICHAUT – GENT/GAND

COMPTOIR DES GALERIES – BRUSSEL /BRUXELLES

DE GOEI GOESTING – HASSELT

DE KLEINEN BISTRO – WESTMALLE

DE KRUIDENMOLEN – KLEMSKERKE

DE REFUGIE – TIENEN

DE SCHALK – WILLEBROEK

DE SMAAK – IZEGEM

DE VITRINE – GENT/GAND

DEN DYVER – BRUGGE/BRUGES

DIVERSO – WESTERLO

DOCK’S CAFÉ – ANTWERPEN/ANVERS

DÔME SUR MER – ANTWERPEN/ANVERS

ENOTECA – LUIK/LIÈGE

FOU D’O BRASSERIE – GENT/GAND

GRAANMARKT 13 – ANTWERPEN/ANVERS

GRADE – GENT/GAND

GRAMM – BRUSSEL/BRUXELLES

GUILLAUME – BRUGGE/BRUGES

GUSTO – GENK

INVINCIBLE – ANTWERPEN/ANVERS

JEF – GENT/GAND

‘T JONG GERECHT – BRUGGE/BRUGES

KAMU – ANTWERPEN/ANVERS

KLEIN CONSTANTIA – BRASSCHAAT

KOK AU VIN – BRUGGE/BRUGES

KOK SUR MER – DE HAAN

L’AMITIÉ – ANTWERPEN/ANVERS

L’APÉTIT – STEKENE

L’ÉPICERIE DU CIRQUE – ANTWERPEN/ANVERS

LA BOUFFÉE – DAMME

LA BUVETTE – BRUSSEL/BRUXELLES

LA MUSE – NIEUWPOORT/NIEUPORT

LA QUINCAILLERIE – BRUSSEL/BRUXELLES

LA TABLE DU BOUCHER – BERGEN/MONS

LE BISTROT D’À-CÔTÉ – HEUSDEN ZOLDER

LE FAITOUT – BAUDOUR

LE SELECTO – BRUSSEL/BRUXELLES

LECHE PLAT – ARENDONK

LES BRIGITTINES – BRUSSEL/BRUXELLES

LES ELEVEURS – HALLE/HAL

LES FINES GUEULES – CHARNEUX

LEWIS – HOOGSTRATEN

LIEVEN – BRUGGE/BRUGES

MA BRASSERIE – TILFF

MONDEVINO – BORGLOON

NIEK DUCHEYNE – BRUGGE/BRUGES

OAK – GENT/GAND

OGST – HASSELT

OH-RESTAURANT – SINT-IDESBALD

OSSIP – BERCHEM

PETIT CUISTOT – LIER

POTIRON – KASTERLEE

PUBLIEK – GENT/GAND

QUATRE MAINS – BRUGGE/BRUGES

RESTAURANT FORUM – TORHOUT

RESTAURANT KARWIJ – ANTWERPEN/ANVERS

RESTAURANT RASCASSE – KAPELLEN

RESTO HENRI – BRUSSEL/BRUXELLES

SOUVENIR – IEPER/YPRES

TAFEL 10 – RUISELEDE

TAPA TAPA – ALVERINGEM

TARATATA – HASSELT

TARTUFO – SINT-PIETERS-LEEUW

TASTE & COLOURS – KORTRIJK/COURTRAI

THE BISTRONOMY – VIVOORDE

TOM’S DINER – BRUGGE/BRUGES

VA ET VIENT – KORTRIJK/COURTRAI

VALENTIN – BRUGGE/BRUGES

‘T VERSCHIL – AALST/ALOST

‘T VIJFDE SEIZOEN – AALTER

VIN PERDU – OUD-TURNHOUT

VINTAGE – GENT/GAND

HET VLIEGEND TAPIJT – MARKE

VOLTA – GENT/GAND

ZARZA – LEUVEN/LOUVAIN

ZIO – KEERBERGEN

 

Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0

Bistronomie 4.0

Bistronomie 4.0 Bistronomie 4.0

Last updated by at .

Comments
2 Responses to “Bistronomie – Lancering gids 2015-2016”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] editie.  Met quotes van Gido van Imshoot “Bistronomie is een nieuw werkwoord” en Frank Cops “Een concept waar zowel de chefs als de gasten gelukkig van worden” is de betekening al […]

  2. […] editie.  Met quotes van Gido van Imshoot “Bistronomie is een nieuw werkwoord” en Frank Cops “Een concept waar zowel de chefs als de gasten gelukkig van worden” is de betekening al […]



Leave A Comment